23. heinäkuuta 2014

Vuosi kuvina – Heinäkuu 2014

Heinäkuu on ollut lähes trooppinen, päivät ovat kuumia, illat ovat kuumia, yöt ovat kuumia. Olen nukkunut monena yönä parvekkeella, kuunnellut sataman ääniä ja nauttinut kesästä. Kohta se on ohi, ja näitä tunteita – hikistä ja kuumaa ihoa, luonnon vihreyttä, aurinkoa – kaipaa kyllä talvella, tiedän sen.

Viime yönä hiippailimme rannassa katselemassa veneitä ja pimeää merta. Samalla nappasin muutaman maisemakuvan jo puoliväliin ennättänyttä Vuosi kuvina -haastetta varten.
Saukonpaadessa on hiljaista puoliltaöin. Vain kaksi kalastajaa tuli vastaan. Rakennustyöt alueella etenevät, ja viime aikoina on ollut päivittäin räjäytyksiä. Myös meren pohjassa tehdään räjäytystöitä.
Näkymä kohti Kaapelitehdasta ja Salmisaarta.

Jotenkin en vain kyllästy tähän alueeseen ja näihin maisemiin. Meri, kaupunki, teollisuus, rakennustyömaa – kaikki kuuluvat kokonaiskuvaan.
Crusellinsilta yöllä. Ikuinen disko.

_____


Yökuvailujen lisäksi on harrastettu esimerkiksi PoriJazzia ja lukemista. Olen nyt lukenut elämäni ensimmäisen e-kirjan, ja voin kertoa, että olen koukussa. Miten näppärää! Uusi puhelimeni on päässyt hyviin puuhiin. Ja minä tietenkin myös. Mutta siitä ja muistakin kirjoista lisää myöhemmin, nyt pyörälenkki kutsuu.

6 kommenttia:

 1. Onpa ihania kuvia. Kyllä öisessä kaupungissa on oma viehätyksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna. Öinen kaupunki on kaunis ja salaperäinen, kaikki tututkin paikat ovat yöllä erilaisia. Vielä kun olisi sellainen kuvauskalusto (ja -taito!), jolla saisi yökuvista kaiken irti... Mutta yllättävän hyvin uuden kännykkäni kamera toimii pimeälläkin!

   Poista
 2. On teillä kyllä nättiä siellä. Parvekkeella nukkuminen tuntuu minusta hirveän eksoottiselta, meidän parvekkeelle kun mahtuu juuri ja juuri seisomaan, meren äänet vielä siihen päälle niin aijai. Kaunis Jätkäsaari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä kelpaa, ei voi valittaa. Teillähän voisi ehkä nukkua riippumatossa? Tai teltassa. Se taitaa tosin olla turhan kuumaa puuhaa näillä säillä... ;)

   Poista
 3. Upeita kuvia yössä. Kelpaa katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri. Kaupungin ja merenrannan yö on kaunis ja kiehtova.

   Poista

Kiitos kommentistasi!