28. huhtikuuta 2013

Kesäteatteri-arvonta!

Kesäteatteri – siinä on tunnelmaa!

Minulle kesäteatteri tarkoittaa ennen kaikkea muistoja edesmenneestä mummistani. Meillä oli mummin kanssa tapana käydä Lahdessa kesäteatterissa aina silloin tällöin, ei vuosittain, mutta toisinaan. Ainakin mieleeni on jäänyt Robin Hood -tulkinta jostain 1990-luvulta. Jos aivan oikein muistan, siinä esiintyi ihana Paavo Westerberg.

Muitakin kesäteatterikokemuksia on kertynyt, ja jotenkin tuntuu, että usein niihin liittyy paljon ei-teatterillistakin tunnelmaa. Suomen suven suloinen epävakainen sää, seikkailuhenkisyyttä edellyttävät katsomoratkaisut, teatteriporukoiden innokas heittäytyminen.

Sain mukavan mahdollisuuden jakaa kesäteatterin ilosanomaa eteenpäin blogini kautta näin vähitellen kunnolla alkavan kevään kunniaksi!


Kivi-juhlat esittää kesällä 2013 Nurmijärven Taaborinvuorella Veijo Meren näytelmää Aleksis Kivi. Nyt juuri sinulla siellä on mainio tilaisuus päästä näkemään Kivi-juhlien versio kansalliskirjailijastamme kertovasta näytelmästä. Lisätietoja Kivi-juhlista löydät täältä.

Arvottavana on yksi kahden hengen lippupaketti vapaavalintaiseen kesän 2013 esitykseen.

Esityspäivät ovat:

KESÄKUU

ELOKUU

tiistai 11.6.klo 18:00tiistai 20.8.klo 18:00
keskiviikko 12.6.klo 18:00keskiviikko 21.8.klo 18:00
torstai 13.6.klo 18:00torstai 23.8.klo 18:00
lauantai 15.6.klo 15:00lauantai 24.8.klo 15:00
sunnuntai 16.6.klo 15:00sunnuntai 25.8.klo 15:00
tiistai 18.6.klo 18:00tiistai 27.8.klo 18:00

Hyvä diili, vai mitä?

Arvontaan voi osallistua jättämällä kommentin keskiviikkoon 15.5. klo 18 mennessä. Lisäarvan saa linkkaamalla arvontaan omassa blogissa tai vaikka Facebookissa. Ilmoitathan kommentissa, osallistutko yhdellä vai kahdella mahdollisuudella.

Olisi samalla mukavaa kuulla teidän kesäteatterimuistojanne. Jos siis runokynä laulaa, kerro kommentin ohella suhteestasi kesäteatteriin. Mitä on tullut nähtyä? Mikä on jäänyt mieleen?

Kesää odotellen!

13 kommenttia:

 1. Ihana arvonta, tietysti mukana! :)

  Paras kesäteatterimuisto taitaa olla kahden vuoden takaa, kun olimme menossa Suomenlinnaan katsomaan Ryhmiksen Ronja, ryövärintytärtä. Noin kaksi tuntia ennen esitystä minua kosittiin Suomenlinnassa ja esitys tulikin sitten katsottua hämmentyneenä sormusta näpläten ja samalla hienosta tarinasta nauttien.

  Linkkailen tätä myös ainakin blogin fb-sivuille!

  VastaaPoista
 2. Hoo, minäpä osallistun!

  Ja heti joudun häpeäkseni tunnustamaan, etten ole varmaan koskaan, siis KOSKAAN nähnyt oikeaa kesäteatteriesitystä. Teatterissa olen kyllä käynyt kesällä, mutta sehän on perin eri asia. Kenties onnetar suosii ja pääsen korjaamaan tilanteen?

  Osallistun vain yhdellä arvalla, ellen ihan hurjaksi heittäydy.

  VastaaPoista
 3. Ihana arvonta! Kesäteatteri on aivan mahtava kokemus.
  Paras kesätettarimuistojani on,kun itse olin mukana vuosikymmeniä sitten kesän aikana Nummisuutarien hääväessä sekä seitsämässä veljessä. Seitsemän veljeksen parhaita muistoja oli suvivirren laulaminen, kun näytelmä alkoi.
  Nummisuutareiden hääväessä ollessa ei rusinasoppa loppunut vesisaateella ollenkaan :)
  Yhdellä arvalla osallistun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehitä vielä jokin nimimerkki, niin arvonta on helpompaa. ;)

   Poista
 4. Ihana arvonta! Olen ehdottomasti mukana - yhdellä arvalla.

  Tätini vei minua ja siskoani aina kesäisin Lahden Karirannan kesäteatteriin. Muistan nähneeni ainakin Kiljusen herrasväen ja Peter Panin. Mummon kanssa käytiin niinkin kaukana kuin Tampereella katsomassa Pyynikin kesäteatterin versio Tuntemattomasta sotilaasta.

  VastaaPoista
 5. Olen käynyt kesäteattereissa lapsesta alkaen ja aloittanut varmaan tuolta Pyynikin pyörivästä "kesäteatterista". Eurooppa 4:n esitykset on käyty läpi kesä kesältä Jyvässeudulla ja nyt viimeisimmät kesäteatterit on käyty katsomassa kauempanakin: Olavi Virran elämää Sappeella ja Kake Randelin vaiheita Mäntyharjulla. Seuraavana lienee vuorossa Aleksis Kiven elämä Taborin vuorella - niin toivomme - me kultturellit tikkakoskelaiset.

  VastaaPoista
 6. Hei! Kiva arvonta! Olen käynyt vain muutaman kerran kesäteatterissa. Se on tämä pihiys mikä on jarrutellut.. Pitäisi kyllä käydä useammin. Hauska kesäteatterikokemus oli mm. Nilsiän Harrastajateatterin Jätkät-komedia. Sai kyllä nauraa. :)

  Linkitin blogiini joten kahdella arvalla mukana. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana arvonta! Olen mukana kahdella; linkitin sivupalkkiin.

  Tuolla samaisella Taaborinvuorella olin muutama vuosi sitten katsomassa Seitsemän koiraveljestä -näytelmää, hauskaa oli ja sääkin suosi :)

  VastaaPoista
 8. Osallistun arvontaan (yhdellä). Ja kiva arvonta!

  VastaaPoista
 9. En ole vielä koskaan päässyt Nurmijärven Kivi-juhlille, joten ilman muuta osallistun arvontaan. Laitoin juuri sukuharrastusblogin sivupalkkiin linkin.

  Kesäteatterikokemuksista on tehnyt voimakkaimman vaikutelman Ypäjällä vuosia sitten esitetty Viulunsoittaja katolla, jossa elävät hevoset ratsastivat näyttämölle. Se oli niin hyvä! Lisäksi olen nähnyt useita lastennäytelmiä Riihimäen Kesäteatterissa. Niistä nauttivat nuoret seuralaisetkin.

  VastaaPoista
 10. Monesti olen käynyt,mutta en vuosiin.Ihanalta tuntuu ajatus kuunnella kauniina kesäpäivänä noita taivaallisen kauniita laulujakin A.Kivi näytelmässä.Näytelmäosuus kiinnostaa myös kovasti,aikoinaan Halosen elokuva aiheesta sykähdytti.Aion houkutella ystävänikin,ensikertalaisen näytelmää Taaborilla katsomassa.Taaborin taidetta on hänkin käynyt 2 kertaa katsomassa.Taaborin näytelmissä taitaa olla sitä ylevyyttäkin,muualle täytyy yrittää sitten mennä taas katsomaan näitä hölmöjä mitälie 50-luvun maalaiskomedioita.Niitä rakastan myös!Yksinkertaisesti sanoen,minusta kesäteatteri Suomen suvessa on teatteria parhaimmillaan vaikka muutkin KYLLÄ KELPAA.

  VastaaPoista
 11. Osallistun!! Jenna.nissinen@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!