31. tammikuuta 2010

Dear Eki...

Voisiko joku juoksuetikettiä paremmin tunteva kertoa, olenko oikeutetusti hieman näreissäni vai en?

Olin tuossa kivasti lenkillä muhevassa talvisäässä paikallisen urheilupuiston lenkkeilyreitillä (kavereiden kesken KuntoKolmonen), ja pingoin hyvää vauhtia alamäkeen. Edessäni kulki naispuolinen henkilö koiransa kanssa hihna huomattavan löysällä. Olin melkein ohittamassa parivaljakkoa, kun nainen alkoi (minut lopulta huomattuaan) huutaa, että "älä juokse, älä juokse", jolloin pysäytin hyvän menoni heidän kohdallaan. Koira oli ilmeisen innostunut ja hyppi minua vasten. Nainen tokaisi toruvalla äänellä, että "voi, kun en yhtään kuullut, nyt se alkoi vartioimaan... kannattaa vähän varoa näitä!". Vastauksena tähän ynisin jotain puuskutukseni seasta ja jatkoin matkaani parin kävelyaskeleen jälkeen jälleen juosten.

Onko siis todellakin niin, että minun (tulevana maratoonarina, by the way & natürlich) tulee säädellä kulkunopeuttani (lenkkeilyyn tarkoitetulla reitillä ja muuallakin) sen mukaan, ohittelenko karvaturreja omistajineen vai en? Vai onko kenties, kenties koiranomistajan vastuulla huolehtia, ettei turrit mene pähkinöiksi jos niitä ohitellaan juoksuaskelin?

Terveisin nimimerkki "Kysyn vaan?"

Ps. Oonx ok?

3 kommenttia:

 1. On täysin oikeutettua ja jopa suotavaa lopettaa epämääräiset ja karvaiset luonnon epämuodostumat isäntineen/emäntineen, jos lenkkipolullaan itsestään huoltapitävä kuntoilija osoittautuu ylivoimaiseksi kohdata ilman epäjärjestystä. Seuraavalle lenkille vaan pienikaliberinen ja äänenvaimennettu puoliautomaatti taskuun ja maailma pelastuu.

  V

  VastaaPoista
 2. Mmh, mutkun ei siinä koirassa mitään vikaa sinänsä ollu, se oli ihan normaali ja iloinen piski. Siinä puhuvassa osapuolessa se vaara ja vitutuksen aiheutus tuntui olevan.

  Eiks ne pyssyt oo muutenkin aika painavia, ikävästi hölskyis taskussa?

  VastaaPoista
 3. Nilkkakotelot molemmin puolin. Kivasti tehostaa reeniä.

  V

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!