20. tammikuuta 2010

Oheistoimintaa

Kuten todettua, tässä pitäisi parhaillaan ahnehtia historiateoreettista ajattelua tenttikirjojen sivuilta kuin mitäkin sahramia. No, sen sijaan tein pitkästä aikaa ruokaa kotona ja nautiskelin siitä vissylasillisen ääressä. Hyvät naiset ja herrat, saanen esitellä:

Lohikastike (2-3 annosta)


300 g kirjolohisuikaleita
1 prk Kolme juustoa -ruokakermaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 paprika
1 pieni tölkki herkkusieniä
suolaa
pippuria
currya
öljyä paistamiseen

Paista kevyesti kasvisosasto ja lisää kirjolohisuikaleet. Jatka kypsyttelyä reilut viisi minuuttia. Lisää mausteet ja kerma, anna hautua sopivaksi katsomasi aika, esimerkiksi kunnes perunat tai muu lisäke ovat kypsiä. Nautiskele hyvässä seurassa tai ilman.

Tämä päivä ei tuntunut yhtään niin aktiiviselta kuin eilinen. Nukuin uudelleen pommiin espanjan aamutunnilta, mutta onnekseni sen pystyi korvaamaan kymmeneltä alkaneella samansisältöisellä pläjäyksellä. Hukassahan minä olin, mutta ehkä se siitä etenee, jos vain jaksaisin kerrata tarpeeksi. Tätä seurasi neljän tunnin vero-oikeuden luento, jossa koin hämmentäviä hetkiä olemalla häpeämättömän kiinnostunut aiheesta. Viimeviikkoinen julkisoikeuden osio aiheutta lähinnä akuuttia päiväunien ja suklaan tarvetta. Olen myös pessyt pyykkiä ja kasaillut tiskausta odottavia astioita erilaisiin muodostelmiin. No, luin minä toisesta tenttikirjasta 70 sivua, ja jatkan sitä ihan kohta.

Huomenna on vuorossa töitä. En ole ollut siellä kolmeen päivään, ja se tuntuu ikuisuudelta. Sairasta. Huomenna minulla on myös erillinen työkeikka iltaseitsemältä, ja olenkin saanut ihanalta työkaveriltani lupauksen yösijasta, jotta pääsen helposti perjantaiaamuna sorvin ääreen jo kahdeksaksi. Paikka on sama kuin viime perjantaina, seura tällä kertaa ehkä hieman siveellisempää (ja selvin päin). Sanotaanko nyt niin, että ei tämä 80 kilometrin työmatka mikään kaikkein järkevin vaihtoehto ole, mutta näillä on nyt mentävä. Ei ehkä loppuiäksi kuitenkaan. Eihän?

Odotan viikonloppua, sillä V tulee kylään. Mitäs noista tenteistä ja muista murheista, jos on hyvää seuraa. Ja mahakin on täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!