24. tammikuuta 2008

Pitkää ikää

Tänään osastolta lähti jatkopaikkaan 96-vuotias, virkeä mutta fyysisesti heikkokuntoinen setä. Vilkutteli iloisesti ambulanssimiesten paareilta hoitajille ja tokaisi, että "nähdään taas!". Jotain kunnioitettavaa on kyllä noin korkeassa iässä, suoraan sanoen en kauheasti menisi väittämään vastaan esim. elämänohjeissa. Ehkä 96-vuotiaana jo tietää kaikenlaista, ikävääkin.

Menin siis töihin kolmeksi päiväksi, vaikka lauantaina on se tuplatentti, johon on vielä rapiat 300-sivua lukematta. Aion kyllä vääntää ne tenttivastaukset vaikka Koiramäen talven perusteella, luovuta en ainakaan. Saakeli. Huomaa kyllä miten onnistunut olen priorisoijana. Opiskelu on tietenkin mulle tärkeintä, mutta myös tilin saldo olisi kiva saada pidettyä nollan yläpuolella (sen alle se ei onneksi voi mennä, vaikka olenkin miettinyt, pitäisikö hankkia luottokortti, kun jostain pankeista sellaisen kaiketi saa kun on vähintään 90 op kasassa), siksi lupauduin. Huominen vielä aamuvuoroa noro-viruksen kansoittamalla osastolla, omaakin vatsaa vääntää ikävästi... yöks.

Tenttikirjat ovat mahdottoman tylsiä. Yksikin on vuodelta 1980, eikä siinä mitään, mutta kun kirjassa puhutaan esim. arkistointi- ja luokittelumenetelmistä: "Kehittyvät atk-järjestelmät saattavat muuttaa ja helpottaa arkistointia ja luokittelua merkittävästikin tulevaisuudessa" ja "kertomusperinteelle olennaista on sen kytkeytyminen nykyhetkeen, vaikka kertomus sinänsä käsittelisi tulevaisuutta, esimerkiksi vuotta 1984". Jep. Tietenkin niitä tutkintovaatimuksia olisi voinut saman tien uudistaa sen verran, että tentteihin saisi lukea uusinta tai edes pikkasen uudempaa tutkimusta, eikä jotain maantieteellis-historiallista leviämisteoriaa 1900-luvun alusta, jonka on todettu jo ajat sitten olevan varsin epäkäytännöllinen ja vajaa. No. Onhan se tietenkin kokemus selata noita hajoamispisteessä olevia ja yliviivattuja tenttikirjoja.
(Ehkä oon näin vihainen vaan, koska en ole ehtinyt lukea niin paljon kuin suunnittelin, eikä huvitttaisi mennä tenttiin vajailla tiedoilla... joo.)

Jatkan "lukemista", also known as "tv:n katsomista".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!