16. marraskuuta 2014

Vuosi kuvina – Marraskuu 2014

Olen laiminlyönyt Vuosi kuvina -haastetta jo kahteen kertaan – viimeisimmät kuvat ovat elokuulta – mutta otetaan nyt vahinko takaisin. Tänään marraskuinen aurinko ilahdutti viikonlopun viettäjää ja kävin tutkailemassa lähiympäristön loppusyksyistä tilaa. Auringolla on ihmeellinen voima, sillä yhtään ei ollut synkkä fiilis tai muutenkaan ankeaa.
Saukonpaadenrannassa rakennustyöt etenevät ja sitten viime näkemän rakennustyömaa on ympäröity vaneriaidalla. Pian alkaa olla valmista ja uudet työtkin varmaan aloitetaan. Rannassa oleva tontti on jo tasoitettu huolella.
Kaukana taustalla, oikealla laidalla, siintää Bunkkeri, jonka käytöstä on ollut jonkin verran Helsingissä puhetta. Suunnitelmia on, mikä lie sitten toteutuukaan... Jätkäsaari on siitä jännittävä asuinpaikka, että tämä on vasta rakenteilla oleva kaupunginosa ja moni asia on vielä auki. Ensi vuosikymmenellä kaikki on varmasti jo ihan toisenlaista, ja jatkuvasta muutostilasta on siirrytty ainakin osittain jo pysyviin ratkaisuihin. Toivottavasti saamme asua täällä vielä silloinkin.
Näin tänään rannassa seikkaillessani aidon satamahiiren! Sen verran nopea kaveri se oli, että kuvaa en saanut todisteeksi, mutta uskokaa pois, siellä se vipelsi menemään. Luonto on täällä rakennustyömaalla toistaiseksi hieman toissijaisessa asemassa, mutta esimerkiksi Hyväntoivonpuiston suunnitelmat ovat kiehtovia. Menee toki vielä pitkään, ennen kuin puisto todella on olemassa. Mutta hyvää jaksaa odottaa, luulen.
Vähitellen sora muuttuu asfaltiksi ja rakennuspalikat löytävät oman paikkansa. Hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!