8. lokakuuta 2007

Flunssa

Minuun on iskenyt flunssa. Plääh. Nenä vuotaa ja pää on ihan tyhjä ajatuksista mutta täynnä räkää. Silti on kohta lähdettävä tohisemaan kaupungille: kirjastoon, ostamaan lippuja perjantain keikalle ja sitten yliopistolle opiskelemaan espanjaa. Joskus ei kyllä vaan jaksaisi, ja olisi kivaa luovuttaa ja antaa olla, kadota peiton alle ja antaa villasukkien pyöriä jaloissa.

Proseminaariaiheeni käsittelee autokouluja Suomessa. Perioditauolla menen museolle lukemaan käsikirjaston kirjoja, ja sitä ennen pitäisi kahlata täältä löytyvää aineistoa. Torstaina minun kai pitäisi jotakuinkin esitellä aihettani prosetapaamisessa, mutta saattaa jäädä aika laimeaksi. No, ei se mitään. Homma on kuitenkin nyt lähtenyt liikkeelle, ja voin palauttaa G.I.Gurdjieffia käsittelevan kirjallisuuden kirjastoon. Mietin sitä ukkelia joskus myöhemmin sitten, kiinnostava hän kuitenkin on. Niin kuin kaikki muutkin maagikot 1900-luvun alusta. Eipä sekään aihe minnekään katoa.

Perjantaina oli ekskursio Helsinkiin. Arkistot ja kirjastot ovat kyllä kiinnostavia, mutta hieman pelottavia paikkoja, ennen kuin oppii käytännöt. Tiedonhakukurssi on ollut kaikin puolin todella hyödyllinen, ja on onni, että se on proseminaarivaiheessa pakollinen. Kaikilla laitoksilla niin ei ole. Minä en ainakaan osaisi aloittaa yhtään mistään, jos en olisi ollut kurssilla. Ja vaikka olen edelleen tiedonhaussa todella huono ja hukassa, joku on kuitenkin kertonut, kuinka toimia.

Stella Polaris oli ihan hauska. Heittivät muutaman laulunkin päästään. Näytelmän aiheena oli häämatka, ja tapahtumat alkoivat helvetistä. Aika hauskasti kyllä pääsivät eteenpäin ja saivat tarinan kokonaisuudeksi. Näyttelijät olivat taitavia. V:kin tykkäsi. Ja Helsingin pimennyt ilta oli kaunis.

Löysin Scandinavian Music Groupin uuden levyn Helsingistä. Levy on hyvä. Varsinkin banjo. Kuuntelen sitä nyt kolmatta kertaa, täytyy totutella, sillä perjantaina on tietenkin osattava biisit ulkoa keikalla. Heh. Pitää yrittää olla mahdollisimman vähän krapulassa (torstainakin on bileet), mutta yleensä en edes halua olla kaatokännissä keikoilla, eihän silloin pysty keskittymään olennaiseen ollenkaan!

Sain Tomilta itselleni uuden kännykän, mutta se ei ihan tunnu sopivan käteeni. Laitteessa sinänsä ei ole mitään vikaa, se on yksinkertaisempi kuin edelliseni, mutta silti... ehkä yritän säästää rahaa ja ostan jonkin uuden tosihienon kännykän. Vanha puhelimeni on siis ns. sanonut sopimuksensa irti. Kiinnostavaa, eikö totta?

Olen hämmentynyt Facebookin saamasta suosiosta, mutta ihan hauskaa on, että sieltä löytyy paljon vanhoja ja uusia kavereita. "Jenkkien irc-galleria", sanoi V. Pyh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!