7. elokuuta 2014

Kesä neljätoistaNo jopas. On vaihtunut elokuuksi. Illat pimenevät, helle puskee päälle edelleen ja jäätelö maistuu. Eilen kävin tutustumassa tulevaan työpaikkaani ja muutamiin uusiin kollegoihin ja ihan mukavalta vaikuttaa. Oma luokkatilani on pikkuruinen koppi, mutta se on minun (seuraavat kymmenen kuukautta). Koulu sen sijaan on suuri ja sokkeloinen, mutta eiköhän sitä taas jossain vaiheessa opi suunnistamaan. Ainakin opehuoneeseen.

Mutta mitäpä sanoisin tästä kesästä?


On ollut isoja juttuja ja pieniä juttuja. Oli Pariisin matka, hyytävä juhannus ja pohjoisen yötön yö. PuistoBlues ja PoriJazz (Patti Smith, sydänsydänsydän!). Olen syönyt kahmalokaupalla mansikoita ja litroittain jätskiä (yhtään ei ole lokit vieneet, ähäkutti!). Kesäkuussa palelsi, heinäkuussa hikosi. Juotu on, välillä jopa shampanjaa. Sisällä ja ulkona, tutuissa ja vieraissa pöydissä. Tanssitukin.
Lukenut olen, ja ollut välillä lukematta. E-kirjat tulivat ja veivät, perhana. Paluuta ei ole. Ja kesäteatteriin mentiin, Suomenlinnan Liisaa katsomaan. Laiskoteltu. Nukuttu parvekkeella, hiottu lakanoissa. Rusketuttu, vähän. Heitetty talviturkki Itämereen.

Yksi iso juttu tapahtui: ostimme ystäväpariskunnan kanssa veneen. Sitä on nyt sitten opeteltu käyttämään, tutustuttu Helsingin tienooseen ja haaveiltu telttaretkistä ja saarten valloituksista. Ensi kesänä ollaan viisaampia, jälleen.
Tämä kesä oli ihana. Harmi kun se loppuu. Mutta toisaalta on ihanaa mennä töihin. Ja elokuuta on vielä pitkä siivu jäljellä.

Elämä on hyvää ja kaunista. Siinä kaikki.

12 kommenttia:

 1. Niin se vain on, syksyn tullessa otetaan aina jotain uutta vastaan, kuka mitäkin. Kesä siirtyy mielessä taka- alalle, muotoutuu siellä hiljalleen muistoiksi. Hyvää alkavaa lukukautta ja voimia työhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, itse jo innolla odotan syksyn haasteita, sillä työn ohessa aion hieman opiskella ja harrastaa muutenkin. Kiitos toivotuksista! :)

   Poista
 2. Voihan vene! Kateus iski. Jos uskallusta riittää, tehdä reissu vaikka Porvooseen, maisemat ovat kuulemma perin nättejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole muuta kuin lähteä itsekin venekaupoille. No ehkä ensin pieni säästöoperaatio, mutta sitten vaan. ;)

   Porvooseen ehdottomasti ensi kesänä. Tällä kaudella ei enää ehdi, kun pitää mennä töihinkin. Heh.

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia, teillä on ollut hyvä kesä. <3 Ja oi, vene, ikuinen haaveeni! Onnea uusille veneen omistajille! Ja kyllä, Porvoota minäkin (tietenkin!) suosittelen venematkan kohteeksi, ja ihanaa Pellingin saaristoa yhtä lailla.

  Mukavaa, sujuvaa ja energistä lukuvuoden alkua, Suketus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sara. Kesä on ollut ihana. Pellingissä olimme jokunen vuosi sitten pyöräreissulla, ja ensi vuonna sitten ehdottomasti veneilemään sinne. Maailma avautuu ihan uudella tavalla mereltäpäin katsottuna!

   Poista
 4. Niin ihania kuvia! Ihan sanottomaksi vetää. Onnea uuteen työhön! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Maanantaina otetaan naisesta mittaa. ;)

   Poista
 5. Onnea uuteen työhösi!

  Kesä tuntuu vain jatkuvan, vaikka koulutkin jo avaavat ovensa taas...

  Toivottelen ihanaista elokuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa Reetta! On tosiaan uskomatona, kuinka upea kesä meitä on tänä vuonna hellinyt – ja tosiaan jatkuu, jatkuu vain. Iloa elokuuhun myös sinulle!

   Poista
 6. Onnea tuoreelle veneen omistajalle :) Tämä kesä oli kyllä ihana ja varsinkin lämmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Villasukka! On kyllä aikamoisen mahtavaa päästä veneilemään, aukeaa ihan uusi maailma, kun mereltä käsin katselee.

   Poista

Kiitos kommentistasi!