27. tammikuuta 2014

Blogistanian kirjaäänestys

Tänään (kirja)blogeissa äänestetään vuoden 2013 parhaita kotimaisia, käännettyjä, lasten- ja nuorten- sekä tietokirjoja. Itse osallistun Blogistanian Finlandia- ja Blogistanian Tieto -äänestyksiin.


Blogistanian Finlandia:1. Leena Krohn: Hotel Sapiens (3 pistettä)
2. Maija Muinonen: Mustat paperit (2 pistettä)
3. Kjell Westö: Kangastus 38 (1 piste)


Blogistanian Tieto:1. Ville Kivimäki: Murtuneet mielet (3 pistettä)
2. Tommi Hoikkala & Petri Paju: Apina pulpetissa – Ysiluokan yhteisöllisyys (2 pistettä)
3. Juha Siltala: Nuoriso – Mainettaan parempi? (1 piste)

18 kommenttia:

 1. Hienoa että äänestit Krohnia: Hotel Sapiens oli minullakin "kärkikahinoissa", mutta ei päätynyt kolmikkooni sitten kuitenkaan, kun olin lukenut niin paljon muitakin hienoja, jotka sitten tulivat enemmän liki. Muinonen ja Westö lukulistalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, suosittelen molempia tietenkin suuresti. Krohnin tuotantoa minulla on vielä paljon lukematta.

   Poista
 2. Kaksi samaa meillä :-) Krohn ei ollut listallani.

  VastaaPoista
 3. Minäkin annoin Hotel Sapiensille kolme pistettä. Saa nähdä, miten se menestyy. :)

  VastaaPoista
 4. Kangastus 38 <3 pääsi minunkin listalleni :)

  VastaaPoista
 5. Hotel Sapiens on vieläkin lukematta, Muinoselle ja Kangastus 38 -romaanille jee. Tieto-osiostasi en ole lukenut mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea Hotel Sapiens. Ja noista tieto-osuuden kirjoista suosittelen ehdottomasti Murtuneita mieliä.

   Poista
 6. Listasi kirjoista olen lukenut vain Westön (ei ollut listallani, kun en siitä saanut postatuksi vielä), mutta ainakin Murtuneet mielet ja Mustat paperit aion lukea jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 7. Pidin jotenkin itsestään selvänä, että äänestät myös Globalia, mutta luitko sitten niin vähän ulkomaista uutuutta loppujen lopuksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, laskujeni mukaan luin jotain 5-6 uutta käännöskirjaa, joista vain yhdessä olisi ollut ainesta, ja sitten menin sekaisin siitä, oliko se edes vuoden 2013 kirja vai virallisesti vasta tänä vuonna julkaistu, joten jätin äänestämisen väliin. Luen kai aika vähän käännösuutuuksia. Jään ilmeisesti aina odottelemaan hetkeksi ja sitten onkin jo seuraava vuosi. Tai sitä seuraava. ;)

   Poista
 8. Hotel Sapiens, todellakin! Westö putosi listaltani, vaikka kovasti siitäkin pidin (bloggaamatta). Murtuneet mielet ja Mustat paperit kiinnostavat minuakin, puhumattakaan Apinoista pulpetissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, niinpä! Minulla ei tällä kertaa ollut tuota bloggaamattomuusongelmaa, sillä bloggasin kaikista viime vuonna lukemistani kirjoista yhtä ainutta lukuunottamatta. Mutta luin kai sitten "vääriä" kirjoja, kun ei sopivia ehdokkaita ollut esim. Globaliaan. ;)

   Suositukseni kirjoille!

   Poista
 9. Voi että, haluaisin lukea kaikki listallasi olevat! Meinasin sanoa, että etenkin nuo tietokirjat mutta sitten tajusin että myös nuo kaunot. Vaarallinen tämä kasaantuvien lukuvinkkien määrä!

  (ps. Hiphei, sain ruksattua vihdoin ensimmäisen suorituksen Ihminen sodassa -haasteeseen!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, siitä sitten lukemaan, Linnea! Etenkin tuo Apina pulpetissa varmasti uppoaa sinuun (ja lainaustarjous on edelleen voimassa, kunhan lukupinosi hieman antavat myöten) ja antaa vähän iloa työarkeen.

   Onnea, hyvä alku! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!