5. helmikuuta 2013

Onko sullakin kyselyikä?

Miksei kukaan koskaan kertonut, kuinka mahtavaa on motivoitunut työnteko? No okei, olen ollut kivoissa töissä ennenkin, mutta ikinä työn haastavuus, palkitsevuus ja – suokaa anteeksi maallisuuteni – siitä maksettava korvaus eivät ole olleet näin hyvässä balanssissa. Olen tyytyväinen, ja se on jotain se. 

Onnistumisen hetkiä on. Tänään esimerkiksi käytiin muutamien (kaikella rakkaudella) reppanapojiksi määrittelemieni kundien kanssa tutustumiskäynnissä eräässä paikallisessa amiksessa. Pojat ovat sitä tyyppiä, joilla koulu on mennyt vähän miten sattuu, on HOJKSia ja muuta probleemaa, mutta käytöksessä ei ole nokan koputtamista. Luonteeltaan rauhallisehkoja, ehkä vähän arkoja, mutta mukavia. Jotka nyt kovasti pohtivat, mitä tekisivät isona ja minkä paikan laittavat yhteishaussa ykköseksi, jotta saavat parhaat mahdolliset pisteet. Reissu oli täydellisen onnistunut, pojat saivat siitä paljon irti ja olivat paluumatkalla sitä mieltä, että tonne me haetaan. Minä nyökkäilin tyytyväisenä. Joskus se kynnyksen madaltaminen ja konkretia ovat kaikkein paras lääke. Tai itse asiassa aika usein.

Mutta sitten ihan muihin juttuihin.

Huomasin tuossa, että näitä raapustuksia on kertynyt tänne digitaaliseen todellisuuteen on aika läjä. Tarkemmin sanottuna tämä kyseinen on 699. bloggaukseni. Tulikin siis mieleen, että jotain hauskaa voisi kehitellä 700. postauksen kunniaksi. 

Siispä heitän palloa hieman sinne ruutujen toiselle puolelle. Nyt saa nimittäin sitten ihan luvan kanssa udella meikäläiseltä mitä mieleen juolahtaa. Olkoon tämä siis blogini 

Ensimmäinen Ja Ehdottoman Virallinen Kysy Bloggaajalta -postaus.

Anna siis palaa. Mitä haluat tietää minusta? Tai jostain muusta aiheesta?

(Luonnollisesti varaan oikeuden olla vastaamatta omalla mittaristollani sopimattomiin kysymyksiin.)

Ja koska tässä blogissa on harjoitettu tähän mennessä varsin vähän arvontoja, tulkoon sellainen osaksi tulevaa 700. postausta. Lupaan siis palkita yhden kyselyikäisen, nimimerkillä esiintyvän lukijan yllätysvoitolla. Jee!

Kysymyksiä voi heitellä ensi sunnuntaihin 10.2. klo 18 saakka, jonka jälkeen kirjoitan niihin vastauspostauksen ja suoritan ehdottoman korruptoitumattoman arvonnan ylhäisessä yksinäisyydessäni. (Miehekkeeni lähtee nimittäin lauantaiaamuna vaihtoon loppukevääksi, eikä kissasta oikein ole onnettareksi.)

Että ei kun kyselemään, arvoisat lukijani! Täällä ollaan kuulolla!

17 kommenttia:

 1. No mutta, jos kerran kysellä saa, ja minähän kyselyä rakastan, niin heitänpä kaksi kysymystä: Millaisista sukista pidät eniten? Mikä on tavallisen, normaalin, arkipäiväsi kohokohta?

  Onnea huikean hurjasta postausmäärästä! Kadehdittavan ahkeraa ;)

  VastaaPoista
 2. Minä uin tapani mukaan vähän syvemmissä vesissä ja kysyn seuraavanlaista vastavalmistuneelta maisterilta: Mitä jäi yliopistossa tekemättä? Olisitko halunnut käydä vielä jonkun kurssin tai oletko sitä mieltä, että joku asia siellä olisi ehdottomasti pitänyt opettaa?

  Hyvää vaihtoleskeyttä! Se on rankkaa, tiedän kyllä, mutta mikään ei voita sitä tunnetta, kun näkee toisen taas. Olen jopa sitä mieltä, että kaikkien pariskuntien pitäisi olla välillä erossa. Vaikka ikävä tuntuu välillä ihan raastavalta, on se silti hyvä tunne, ja kertoo siitä, kuinka paljon sitä toista rakastaakaan. Tai no, on sekin ihan hauskaa, kun saa tulla ja mennä ja syödä mitä tahtoo ja koska tahtoo, ilman että joku odottaa kotona.

  VastaaPoista
 3. Tää on jäänyt jostain ala-asteslämäristä tai jostain mieleen: lempipullasi?

  Ja sit toinen näin Kosmoksen lumoa-tunnelmissa: mikä planeetta olisit ja miksi?

  Ja ihan parasta että työ on <3

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä on ihanaa lukea näitä innostuneita työpostauksia! Lähinnä siksi, koska oon opetusalalla itsekin. Tosin mä edelleen mietin, että onko tää se mun juttu. No, ei siitä sen enempää vaan kysymyksiin..

  Oletko harkinnut opon opintoja ja/tai hissanopeilun vaihtamista kokonaan opoiluun? Kiinnostaa koska tällaista suunnittelen itse (paitsi etten oo hissanope). :)

  Ja toinen voisi olla kirjoihin liittyvä: Minkä kirjan aiot ehdottomasti lukea tämän vuoden aikana (mutta jota et ole vielä aloittanut)?

  VastaaPoista
 5. No kirjoista minä kyselen, sillä en ole lukenut blogiasi kovin pitkään ja kirjoja koskevat kysymykset tuskin ainakaan ovat sopimattomia. Mikä on elämääsi eniten vaikuttanut teos? Olitko jo lapsena innokas lukemaan vai milloin lukuinnostus alkoi?

  Niin ja vielä työhösi liittyen. Miksi historia? Mikä siitä tekee sen sun jutun?

  VastaaPoista
 6. Mä olen vähän Annamin linjoilla, elikkäs mikä on ollut vaikuttavin lapsuusajan kirja, jota vieläkin muistelet lämmöllä?

  Jaksamista myös täältä erossaolemiseen! Tiedän todella mitä se on, sillä meillä kotitalous jakautuu kahteen eri maahan. Onneksi on Skype keksitty ;)

  VastaaPoista
 7. Jeejee! Kyselyjutut on kivoja. Paitsi, että kerrankin kun saisi oikein luvalla kysellä, niin en tahdo keksiä mitää haha.
  Mikä on työssäsi ikävintä ja entäs sitten parhainta?
  Koska tiesit, että susta tulee opettaja? Ja miksi?
  Mikä on sun lempikarkki?
  Entä kuuma juotava?
  Entä lempitaiteilija?
  Jos voisit olla päivän ajan ihan kuka tahansa, kuka olisit?
  Ai niin ja paras elokuva?
  Entä näyttelijä?

  Joo, tuun kyseleen lisää jos keksin lisää muahahah!

  VastaaPoista
 8. Ketkä ovat parhaat kotimaiset ja ulkomaiset mies- ja naiskirjailijat? Vain yhden saa mainita kustakin kategoriasta eli yhteensä neljä nimeä vastaukseksi :)

  VastaaPoista
 9. Mikä on huonoin kirja ikinä?
  Mikä on sun suosikkiaikakausi tai -ajanjakso historiassa?

  VastaaPoista
 10. Mistä on peräisin tuo sinun aliaksesi, Suketus? Onko se vain tavuyhdistelmä vai tarkoittaako se jotain?

  VastaaPoista
 11. Millainen olisi karikatysoitu televisiosarja/elokuva elämästäsi? Keitä suomalaisia tai ulkomaalaisia näyttelijöitä haluaisit mukaan? Jos henkilöt esittäisivät kirjoja tuossa tarinassa (mikä olisi viken siistiä ofc), keitä henkilöt olisivat ja mitä kirjoja he esittäisivät? :D

  VastaaPoista
 12. Polttava kysymys: onko opetusharjoittelun timanttisista hetkistä vielä ollut työssäsi hyötyä? Miten?

  (Blögissäni on haaste - hippa!)

  VastaaPoista
 13. Hmm. Mistä kurssista tai muusta opintojesi aikana oppimastasi asiasta on ollut tähän mennessä eniten hyötyä työelämässä? :)

  VastaaPoista
 14. Onnea pian täyttyvästä 700 postauksesta! :) Kylläpä pahan tehtävän heitit, olen nimittäin maailman huonoin utelija. Vaikka kiinnostunut ihmisistä olenkin, en ikinä kehtaa kysyä mitään. Tässä pinnistykseni tulos:

  Mille postauksellesi olisit postaushistoriassasi toivonut enemmän näkyvyyttä ja lukukertoja (esim. tärkeän aiheen/ paljon aikaa vieneen kirjoitustyön tms. vuoksi)?

  VastaaPoista
 15. Miksi käytät toistuvasti "Arbeit Macht Frei" sanontaa tunnisteena, tiedätkö minkä portissa sanat ovat olleet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän toki. Latautuneet sanat ja sanonnat ovat toki aina riski, mutta ei niitä minusta saa pelätä tai kammota. Oletan lukijoideni ymmärtävän, että se konteksti, jossa tuota tunnistetta itse (toisinaan) blogissani käytän, on jotain ihan muuta kuin alkuperäinen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!