19. lokakuuta 2012

Melkein maalissa

Puuh. Onpa ollut viikko.

Tiistaina sain hyvää ja tarpeeseen tullutta palautetta Gradukässäri vol. 1 -tuotoksestani. Kaikkein paras oli ohjaajani kommentti: "Kyllä tässä alkaa nyt olla kuule kaikki palikat kohdillaan." Mikä helpotus! Sen jälkeen olenkin sitten keskittynyt täyttämään aukkokohtia, hiomaan ilmaisuja ja tarkentamaan viitteitä. Vielä on tekemistä, ja etenkin päätelmäluku kummittelee mielessäni, mutta enköhän senkin saa tässä lähiaikoina kasaan. Ehdoton deadline on 19.11., jolloin gradun on oltava painossa, jos mielii valmistua ennen joulua. Ja minähän mielin. (Ja todellakin ehdin! Nii!)

Päässä ei paljon muut asiat ehdi surraamaan, mikä on vähän harmillista. Olisi ihanaa lukea kaunoa ja lillua vieraissa maailmoissa, mutta kovin hyvin en pysty keskittymään, vaikken todellakaan vuorokauden ympäri gradua teekään. Nyt olen vaan siinä vaiheessa, jossa koko kuvio pyörii jatkuvalla vauhdilla päässäni, eikä päästä irti sitten millään. Mutta kai se on hyväkin jotenkin hallita, se kokonaisuus. Siitä en tosin pidä, että jotkut sata vuotta sitten eläneet piispat tulevat uniini propagoimaan naisemansipaation vastaisia ajatuksiaan. (Ja nimenomaan muutamasta tällaisesta jampasta pitäisi vielä minikokoinen biografinen infoisku saada tuonne tekstin sekaan ujutettua. Huoh.)

Mutta. 109 sivua. Se on ihan kohta valmis.

Eilen illalla tein jotain ihan muuta, sillä kävin hyvässä seurassa teatterissa. Katsannossa oli Ryhmäteatterin Eduskunta II, joka nauratti, ällötti ja pani miettimään. Todella. Yli kolmetuntinen setti ei tuntunut yhtään liian pitkältä, päin vastoin. Tästä ehkä lisää myöhemmin, jos innostun tarkempaan analyysiin. (Perhana, alan olla allerginen koko sanalle.) Mutta lyhyesti: suosittelen. Kaikille.

Sitten kirja-asioihin. Muutama uusi kaveri on päässyt edellisten seuraan.


Ensinnäkin kahdet kiitokset. Maukka vinkkasi viime maanantaista Turun arkistokeikkaani varten Omituiset Opukset -nimisestä antikvariaatista, ja kun aikaa yllättäen jäi hieman yli, pistäydyin siellä. Ja mitä löysinkään! Michael Cunninghamin Samaa sukua, joka on suosikkini herran tuotannosta ja ollut pitkään metsästyslistallani. Hahaa!

Toinen kiitos menee Susalle, jonka blogiarvonnassa olin onnettaren suosikki ja sain valita palkintokirjakseni Sanna Eevan Olot. Olen lukenut tästä aika ristiriitaisia arvioita, joten jahka joskus ehdin kirjan kimppuun, lukukokemus on varmasti mielenkiintoinen.

Jonathan Franzenin The Twenty-Seventh City tarttui mukaani Akateemisesta muistaakseni noin viiden euron hintaan. Tästä kirjasta en tiedä kyllä hevon hittoa, mutta ehkä se selviää vielä...

Että sellaista. Viikonloppu on tuloillaan, mutta omalta kohdaltani se kuluu kyllä ahkerasti gradua naputtaen. Tosin jotain piristystä täytyy ehkä elämään keksiä. Luulen sen olevan lukemista (shocking!) ja jotain herkkuja. Ehkä jopa kuntosalikäynti.

PS. Kirjamessuihin on enää viikko! Huisaa!

PPS. Enää kaksi rekisteröitynyttä lukijaa, niin päästään arvontapuuhiin tässäkin blogissa. Voin paljastaa (ja siten röyhkeästi ja hyvin läpinäkyvästi kenties houkutella uusia liittyjiä), että olen jo suunnitellut aika muikeita palkintoja...

13 kommenttia:

 1. Omituiset opukset on tosiaan ihan mahtava paikka! Suosikkikirjakauppani ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkin etuoikeutettu, kun pääset siellä käymään vaikka joka päivä! Minun pitäisi vähän tsempata ja etsiä Helsingistä vakkaridivari.

   Poista
 2. Ja todellakin ehdit! Nii!

  Huomasin sivupalkistasi, että olet lukemassa Kortelaista. Odotan mileenkiinnolla mitä kirjasta sanot. Itse en sitä vielä ole lukenut, mutta kiinnostaa kyllä.

  Kyllä mua niin harmittaa, kun en messuille pääse. Toisaalta pääsen Pietariin...

  Työteliästä, mutta myös rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja tuo Omituiset opukset. Missä se tarkemmin sanottuna on? Jos vaikka pistäytyisi Turussa käydessään.

   Poista
  2. Kyllä! Tavoite on, että homma on esitarkastuksessa kuun lopussa. Ja sehän ON.

   Kortelainen on edennyt omalla painollaan, toistaiseksi en ole hurmiossa, mutta enpä tosiaan ole oikein päässyt keskittymäänkään. Mutta katsotaan, katsotaan.

   Mullekin kelpaisi kyllä Pietari. Alan vähitellen olla päässyt yli siitä vuoden takaisesta katastrofimatkasta :D

   Omituiset opukset on siinä Puutorilla, olisiko osoite ollut Sibeliuksenkatu jotain (ehkä 7), näppärästi hollilla siis. Käy ihmeessä!

   Poista
 3. En kehtaa edes Turkulaisena myöntää, että en ole käynyt Omituisissa opuksissa varmaan kertaakaan. En edes tiedä miksi, kun muuten antikvariaatteja ym kiertelen ahkeraan. Täytyypi mennä itsekin käväisemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joskus on paikallaan myöntää tosiasioita - ehkäpä innostut menemään sinne pian! :)

   Poista
 4. Onpa mukava kuulla, että olet jo maalisuoralla. Tuo vaihe on aika ihana ja palkitseva, kun palikat on kasassa eikä tarvitse enää tehdä mitään isompia muutoksia.

  Voimia ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä ihan uskalla nauttia, mutta ehkä pian. Kenties jo ensi viikolla? Mutta se oli tosiaan tärkeä juttu, ettei mitään radikaaleja muutoksia tarvita. Pelkäsin vähän, onko esitystapani tarpeeksi järkevä, sillä siinä on omat haasteensa. Olisi ollut aika raskasta lähteä tekemään isoja uusia liikkeitä. Onneksi ei tarvitse.

   Kiitos! :)

   Poista
 5. Tsemppiä ja loppurutistusta! Nuori bloggariystäväsi on superiloinen puolestasi ja lupaa kohottaa painohetkellä virtuaalista maljaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nooraseni. Saatat päästä kohottamaan sitä kanssani ihan livenä, koska käyn joka tapauksessa pyörimässä yliopistolla viimeisiä Virallisia Asioita hoitamassa. ;)

   Poista
 6. Voi että, gradusi kuulostaa jo hyvän muhkealta, ihan varmasti ehdit ja saat valmiiksi! Anna niille jampoille kyytiä.

  Teatteri on hyvää pääntyhjennystä tai ainakin muiden asioiden ajattelua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! No ei, kyse ei enää ole toivosta vaan toteutuvista asioista. Onneksi!

   No niin on. Kohta päästään taas! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!