14. syyskuuta 2010

Isoveljen valvonnassa

Huh. Havainnointi on rankkaa. Olen tänäänkin ollut liikenteessä jo 10 tuntia. Seuraavaksi pääsen onneksi kotiin makoilemaan jalat seinää vasten ja kuuntelemaan Subin kohinaa, paljon enempää en tosiaan enää kyllä jaksaisi. Huomenna saan nukkua niin pitkään kuin haluan, ja ensimmäinen ohjelmanumero on vasta klo 15.15 oleva graduryhmän tapaaminen (jonne menen ilmoittamaan, etten ole tehnyt enkä aio seuraaviin noin kuuteen kuukauteen tehdä yhtään mitään siihen liittyvää). Illalla pääsee suureen cityyn tapaamaan ihanaa naisseuraa kesäkisan päätösillallisen merkeissä. Jee!

Laajensin havintotuntirepertoaariani tänään maantiedon ja filosofian suuntaan. Oli ihan jännää, joskin ymmärsin ajoittain ihan hyvin, miksi teinit kiehnäsivät tuoleillaan kuin satiaisia saaneet. Minuakin väsytti, katse ja ajatus harhailivat. Ei oo helppoo ei, tuohon kun päälle iskisi vielä joku hormonimyrsky, niin tere menemäst vaan. Saa nähdä, mitä tämä uravalinta oikein vielä tuokaan tullessaan, jaksaako murrosikäisiä ymmärtää vuodesta toiseen vai ei? Toistaiseksihan en ole oppilaisiin vielä ottanut kontaktia, omat harjoitustunnit ovat vielä kaukana edessäpäin, mutta kyllä sekin aika vielä koittaa ja luultavasti melko piankin. Ehkä jo parin viikon päästä. Hui.

Olen seurannut kasvavalla mielenkiinnolla tämänsyksyistä BigBrotheria, vaikka aloitusjakson aikana vannoin ja vakuutin ainoastaan vilkaisevani, keitä siellä tänä vuonna on tyrkyllä. Joopa joo, melkein joka ilta on tullut katsottua päivän kooste. Tosin meikäläinen jopa myöntää sen ihan avoimesti, toiset eivät kehtaa ääneen sanoakaan katsovansa moista moskaa. Minua BB ainakin viihdyttää oivallisesti, enkä koe minkään sortin häpeää siitä. Hauska rottakoe. Ensimmäinen kausi oli kyllä paras, koska osallistujat eivät vielä tienneet, mitä odottaa ja miten toimia. Nyt kun on menossa jo n:s vuosi, kilpailijat tietävät kyllä jipot ja konstit. Sosiaalipsykologia ei meikäläistä jaksanyt koskaan kiinnostaa sosiologian perusopintoihin sisältynyttä pakollista luentokurssia enempää, mutten yhtään ihmettele sitä, että tällaiset sosiaaliset kokeet herättävät tutkijoissa ideoita jos jonkinmoisia. Suljetut tilat ja ryhmän paine saavat aikaan paljon. Minä en ainakaan tiedä, miten käyttäytyisin tuollaisessa tilanteessa. Luultavasti huonosti.

Löytyykö muita BB-ihmisiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!