21. marraskuuta 2008

Juhlahumua ei voi estää

Lumen tulo piristi etenkin kämppistäni, eikä siinä nyt niin suurta vikaa ole minunkaan mielestäni, mitä nyt eilen leikin akrobaattia korkokengilläni jäisillä kaduilla. En kuitenkaan kaatunut, mikä lienee jonkin sortin ihme.

Olin siis ainejärjestön vuosijuhlassa, joka oli ihan kiva kylmästä salaattipöydästä huolimatta. 70-luvun historianopiskelijoista napsitut kuvat - ja yksi sellainen puhetta pitämässä - toivat näkökulmaa nykyopiskeluun. Meitä ei enää saa kaduille marssimaan minkään puolesta tai mitään vastaan, istumme lämpimissä koloissamme tietokoneillamme ja suurin mielenosoitus on kiistely kreationismista jollain nettifoorumilla. Yliopistolakiuudistus ei hetkauta ketään, emme vaadi mitään, raahaamme itseämme ja eksistentialistisia kriisejämme mukanamme kohti putkitutkinnon päässä odottavaa epävarmuutta ja lamaa. Kukaan ei ota kantaa, ja jos ottaisikin, se nauretaan pihalle häiritsemästä breezereiden juomista. "Mitä näistäkään tulee?", huomaan miettiväni kaljapäissäni yo-talon nurkkapöydässä. Juhlapuheet vakuuttavat asiaankuuluvasti menestystä. Siihen on vaikea uskoa, kun monen elämän sisältö näyttää olevan piilolinssien päässäpysyminen ja uuden pikkumustan hankkiminen. "Pysyköön koloissaan", tuumaan, ja haen uuden oluen.

Jatkoilla juon kallista punaviiniä proseminaariohjaajani kotona, seurana muutama opiskelutoveri ja laitoksen henkilökuntaa (myös ylintä johtoa). Vaadin laitokselle teknologian historian tutkielmaryhmää, kerron osaavani sitoa kirjan ja keskustelen Sivistyneesti humanistien palkkatilanteesta vilkuillessani villieläinkuosista tapettia.

Paskemmissakin bileissä olen joskus ollut.

6 kommenttia:

 1. Kapitalismus ist klasse, jeder ist seines Glückes Schmied, man darf nicht immer alles so negativ sehen, Europa muss sich wieder auf seine christlichen Wurzeln beziehen, Arbeit soll das Land regieren...

  Alles schon mal gehört? Trotzdem nicht überzeugt? Ich auch nicht: www.junge-linke.de

  - NÄISSÄ on asennetta! Olen niin megessä!

  //Linda

  VastaaPoista
 2. Mietin puheenjohtajaamme katsellessa samaa. Ja aika paljon muitakin ympärillä olevista ihmisistä.

  Oli hyvät jatkobileet.

  Luulin, että oli unta.

  VastaaPoista
 3. Amen kaikkeen!

  Oon teille jatkoista niin kade. Mites vaahtokylpy meni?

  VastaaPoista
 4. Melkein pyrskäytin teet tietokoneen näytölle Jennin kommentista. LOL

  VastaaPoista
 5. Voihan vaahtokylpy! Ehkä sitten seuraavilla jatkoilla. Siinä tavoite elämälle ja maisteriopinnoille!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Linda kiinnostavasta linkistä, tutustun tuohon tarkemmin paremmalla ajalla ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!