24. syyskuuta 2007

Julkkisten kahvihuoneessa

Kävin tänään tekemässä typerän välisiivouksen työpaikallani ja tapasin kaksi näyttelijää. Toinen heistä sanoi "terve", toinen ei. Jännittävää! Ja heidän jälkiään saan siivota teatterin vessoista ja suihkuista. Kyllä minun kelpaa!

Viikonloppuna oli mukavaa, näin yhden ihanan vauvamahan, kosteusvaurioisen omakotitalon, mummin, äidin, yhden uuden kodin ja paljon kavereita. Bileet Oulunkylässä olivat tosi hauskat, ja ihan turhaan lähdin aiemmin jo kohti Järvenpäätä (Yanossa oli tylsää), mutta aamulla olin kyllä onnellinen, että heräsin äidin luota vierassängystä ja sain rauhassa oksentaa puhtaaseen vessanpönttöön. Krapulainen kotimatka oli taas kerran tahtojen taistelua, mutta selvisin. Viikonloppureissuissa ei ole mitään muuta vikaa kuin kotimatkat. Koska minulla on aina krapula. Ja oksennan krapulassa. Lähes aina.

Espanjan tunneilla mennään kamalaa vauhtia eteenpäin, enkä oikein pysy kärryillä. Yritän kuitenkin kovasti, koska haluaisin oppia sen kielen niin hyvin, että voisin lähteä reissaamaan Etelä-Amerikkaan. Sillä perusteella valitsen myös aina lattariääntämisen mannerespanjalaisen sijaan. Niillä on kuulemma eroa.

Rahat ovat kohta loppu, mutta onneksi saan vielä kaksi palkkaa ja ensi viikolla tulee tuet. Voisin laittaa Electronin pakastimeen tai jonnekin, etten käyttäisi sitä. No, ensi viikonloppuna aion pysytellä Tampereella ja lukea kirjaston kirjoja, joten ei pitäisi kauheasti mennä rahaa silloin ja/tai siihen mennessä. Ja minulla on yksi ilmaislippu elokuviin, senkin voisi käyttää, jos keksin, mitä tahdon nähdä. En ole seurannut elokuvamaailman tapahtumiakaan aikoihin. Kuten en musiikkiakaan. En tiedä mikä minua vaivaa, ennen kuitenkin tiesin, missä mennään.

Näköjään aivoissani ei tapahdu mitään järkevää liikettä, tai sitten en saa siitä kirjoitettua. En ole kyllä oikein ajatellut mitään viime aikoina, koettanut vain miettiä prosen aihetta. Pikkuhiljaa jotakin alkaa muodostua, vielä pitäisi keksiä, mistä näkökulmasta ja millä lähdeaineistolla asiaa alkaisin tutkia. Mutta hieman on helpottanut kuitenkin. Tosin olen edelleen todella huono tietokantojen selaamisessa, yritän kuitenkin oppia lisää. Ehkä se siitä.

Syksy on kaunis.

3 kommenttia:

 1. Vodkaa vodkaa nam nam! Lupaan säästellä. Tosin ajattelin näin palkkapäivän jälkeen ostaa varastoon viiniä ja muuta, että sitten on ainakin vaikeina aikoina varaa dokata.

  Ostin myös järven, soutuveneen ja housujen vetoketjun, joka ei pysy kiinni.

  VastaaPoista
 2. Se ääntämyksen ero, joka minut sai kallistumaan (hyvin rajallisissa) espanjan opinnoissani latinalaisamerikkalaisen ääntämisen puolelle, oli espanjanespanjan ärsyttävä "höttö-s". Sen voi kuulla, kun paikallinen ääntää esimerkiksi Barcelonan tai Valencian kaupunkien nimiä. Ei kuulosta minusta mukavalta.

  VastaaPoista
 3. Itseäni ärsyttää opettajan lanseeraama "lespausäänne"-termi, ja siltä se kyllä kuulostaakin! Ei minun korvissani lainkaan sellaiselta "hotilta" espanjalta, jota olisi tarkoitus joskus osata. Plus ajattelin suunnata tulevat maailmanvalloitusmatkani E-Amerikkaan, joten... hyöty on aina hyötyä.

  Tosin tänäänkin lintsasin espanjan tunnilta, vaikkei edes ollut migreeniä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!