24. lokakuuta 2012

Satasen sitaattiarvonta!

Bloggaaja on nöyränä: teitä rekisteröityneitä lukijoita on jo 100. Sata! Se on ihan sikana! Kiitos kaikille! En olisi ikinä, ikinä, ikinä voinut uskoa saavani joskus noin monta rekisteröitynyttä lukijaa töherrysblogilleni!

Koska itse tykkään arvonnoista (vaikka omat lottovoittoni rajoittuvat yhteen viisi oikein -riviin vuonna 1998, jolloin nettosin noin 200 markkaa), haluan järjestää sellaisen itsekin. Ja koska kaikki kirjallinen tavara on ihanaa, päätin jakaa sitä omassa arvonnassani.

Eli. 

Arvontaani voi jokainen osallistua. Kaksi arpaa saa, jos on sekä rekisteröitynyt lukijani Google-käyttäjäraadin kautta (nyt on hyvä tilaisuus rekisteröityä, jos ei sitä vielä ole tehnyt!) JA kommentoi tähän postaukseen. Yhden arvan saa kommentoimalla nimimerkillä varustautuneena, jos ei mahdollisuutta tai halua rekisteröitymiseen ole. Arvontaa saa toki linkittää eteenpäin, mutta lisäarpoja siitä ei saa.

Palkinnot ovat seuraavat:

Ensimmäisenä arpalaarista nostettu onnellinen osallistuja saa tämän aivan upean Leo Tolstoi -henkisen Evan Robertsonin Obvious State -kirjallisuusjulisteen:Kuvien käyttölupa pyydetty ja saatu taiteilijalta.
(Kehystys ei kuulu diiliin!)

Toiseksi tullut saa Anni Nykäsen hulppean Mummo-seinäkalenterin vuodelle 2013.

Kuvan käyttölupa pyydetty ja saatu taiteilijalta.

Vaatimuksenani kommentin suhteen on, että kerrot suosikkikirjallisuussitaattisi. Mikä on sellainen lause/lausahdus/tekstinpätkä, joka on jäänyt mieleesi hyvässä tai pahassa jostakin kirjallisesta lähteestä? Perustelu on suotavaa, muttei pakollista. (Ilmoitathan sitaatin lähteen asianmukaisesti.)

Omani on Walt Whitmania, pätkä hänen valtavan pitkästä Laulu itsestäni -runoelmastaan:


"Olen olemassa sellaisena kuin olen, se saa riittää.
Olen tyytyväinen itseeni vaikka kukaan ei tuntisi minua
ja olen tyytyväinen silloinkin kun koko maailma tuntee minut.

Yksi maailma minut joka tapauksessa tuntee, ja se on suurin kaikista,
minä itse,
ja pääsinpä päämäärääni tänään tai kymmenen tuhannen tai miljoonan vuoden päästä:
jos niin tapahtuu nyt, olen iloinen, mutta yhtä iloinen olen vaikka joutuisin odottamaan.

Jalansijani on tukevasti graniitissa,
nauran sille mitä kutsutte hajoamiseksi,
tiedän että aika ei lopu kesken."


(Walt Whitman: Kootut runot
Suom. Markus Jääskeläinen
Sammakko 2005)

Whitmanin upeasta runokokoelmasta olen kirjoittanut enemmän täällä. Whitmanissa on jotain maagista, jota en osaa oikein kuvailla. Kyseinen pätkä kolahti korkealta ja kovaa, sillä se lämmittää pienen ihmisen sielua ja mieltä suuressa maailmankaikkeudessa. Vaikka olen vain mitätön hiukkanen, ilman minua olisi jokin kohta aivan tyhjä.


Osallistumisaikaa on vähän päälle kaksi viikkoa, sunnuntaihin 11.11. klo 18 saakka. Arvonta suoritetaan virallisen valvojan (=kotonani asuva tuleva lakimies) (ja ehkä myös kissan) läsnäollessa samaisena iltana. 

Kas niin, eipä muuta kuin osallistumaan.

Niin, ja kiitos.

52 kommenttia:

 1. Aivan ihanat palkinnot! Hih, meillä todella on arvonnoissamme yhtenevät aikataulut, kun arvontapäiväkin on sama :). Palaan osallistumaan, jahka olen miettinyt tuota suosikkisitaattiani. Onnea hienosta blogistasi!

  VastaaPoista
 2. Onnea satasesta! Ihanat palkinnot; kuten Tuulia, minäkin palailen myöhemmin sitaatin kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, päivän teemaani sopivasti sitaatti Lassi Nummelta (ja koska sinulla oli muistaakseni kissa):

   "Hellyys vaeltaa kissanaskelkn oksien alla.
   Vaanii
   - hypähtää
   - tavoittaa sydämen!

   Poista
 3. *naurs* Tuleva lakimies ja mahdollinen kissa. ^__^ [/tahalliset väärinymmärrykset]

  Uu, lempparia on vaikea valita, muttamutta... Tylsimykset ei tee pahaa kenellekään, ainakaan useimmat, ja ehkä ne on kaikki salaa loistavia viheltäjiä tai jotain. Kuka piru sen tietää? En minä ainakaan. (J.D. Salinger, Sieppari ruispellossa)

  Perustelut: Tämä ei ehkä enää ole yhtä kova juttu kuin nuoruuteni päivinä, jolloin tuntui jotenkin tärkeältä olla (pyrkiä olemaan...) jollakin tapaa jännittävä ihminen. Loppujen lopuksi oikeastaan kaikki ovat tavallisia tallaajia, eikä päältä päin tiedä, kuka värittömän näköinen puuronuttu onkin oikeasti mestaripianisti, maailman parhaan bolognesen laittaja, taloyhtiön pidetyin asukas, matemaattinen nero... tai loistava viheltäjä. Se on aina hyvä muistaa. Tsemppiä kaikille salaloistaville viheltäjille!

  VastaaPoista
 4. Voi, nyt pistit pahan! Lemppareita on laidasta laitaan, Dostojevskista muumiin... mutta laitanpa kuitenkin Aleksis Kiveä, kun se on päässyt emailini signatuuriin asti:

  Hiiteen kaikki mielen mustuus, me suoritamme itsemme tästä retkestä kuin enkelit. Asiat käyvät hyvin, peijakkaan hyvin, eikä yhtään syytä päätä kallistella.

  Perusteluksi riittänee hymy, joka nousee naamalleni aina kun tuon luen...

  Arvonnassa kahdella mukana!

  VastaaPoista
 5. Onnea! :)
  Kahdella arvalla lähden mukaan arvontaan, kun palkinnotkin on erikoisen houkuttelevat.
  Mulla ei ole tapana kirjoittaa ylös hyviäkään sitaatteja, joten seuraava lanaus tuskin on ihan sanatarkka, enkä muista edes kirjan nimeä. Kyseessä on kuitenkin Anni Polvan aikuistenkirja, jossa päähenkilö viettää kesälomaansa täysihoitolassa. Pyrskähdin nauruun, kun vastaan tuli tämä (tai tämän sisältöinen) lause: "Jallu on hieno lehti. Siinä on hyviä kuvia ja tarinoita rakkaudesta." :) Oma mielikuvani kyseisen lehden sisällöstä on hivenen erilainen... ;)

  VastaaPoista
 6. Onnea tälle mahtavalle blogille, joka sisältää hienoja kirja-arvioita ja muutenkin monipuolista pohdintaa, huumoria unohtamatta.

  En juurikaan kirjoittele sitaatteja ylös lukiessani, joten laitankin tähän pätkän Kolmannen naisen biisistä (P.Hanhimäen lyriikka voi pitää myös kirjallisuutena). Tämä vois olla motto, tai jotain "Jos se ois helppoo, oisin tehnyt sen jo."

  Ihanat palkinnot.

  VastaaPoista
 7. Onnea täyssadasta!

  Muistan huonosti ulkoa sitaatteja, mutta yksi lempisitaattejani on Kamelianaisen lopusta:

  "Toistan, että Marqueriten tarina on poikkeus; mutta jos se olisi ollut jotain sellaista mitä tapahtuu joka päivä, ei siitä olisi kannattanutkaan kirjoittaa."

  Se kirja ei voisi paremmin loppua.

  Kahdella mukana :-)!

  VastaaPoista
 8. Onnea satasesta!

  Minäkin muistan huonosti sitaatteja, varsinkin ku lukee paljon törmää paljon hyviin sitaatteihin. Jotenkin kun tulee sitaateista puhe niin mieleeni tulee aina Nalle Puh tai muumit. Tämä on jommastakummasta tai ei kummastakaan, mutta mieleeni se on jäänyt ja menee kutakuinkin näin:

  "Jos olet pieni puu tuulisen mäen harjalla, niin ole kaikkein paras pieni puu juuri sillä paikalla."

  Olen mukana kahdella arvalla. :)

  VastaaPoista
 9. Onnea satasesta ja hauska arvonta!

  Sitaatteja riittäisi hulluna, mutta pari ensimmäisenä mieleeni tulevaa ovat:

  "Hänen tunneillaan saa sellaisen käsityksen, että tekstit on kirjoitettu vain siksi että niistä voitaisiin hakea henkilöhahmot, kertojanääni, tapahtumapaikat, juonenkulku, ajankohta. Hänelle ei tunnu juolahtavan mieleen, että tekstit kirjoitetaan ennen kaikkea luettaviksi ja herättämään lukijassa tunteita. Uskokaa tai älkää, mutta hän ei ole vielä ikinä kysynyt meiltä: "Pidittekö tästä tekstistä?" Se nyt on kuitenkin ainoa kysymys, minkä takia tekstiä kannattaa miettiä kerronnan tai rakenteen kannalta..."
  (Muriel Barbery: Siilin eleganssi)

  “One summer morning at sunrise a long time ago
  I met a little girl with a book under her arm.
  I asked her why she was out so early and
  she answered that there were too many books and
  far too little time. And there she was absolutely right.”
  (Tove Jansson)

  Ja tarviiko näitä muka perustella?! Molemmat nyt liittyvät minun käsitykseeni kirjoista ja kirjallisuudesta ja lukemisesta. Siitä, kun itse vaihtaa yöunet lukemiseen ja kun kyllästyy siihen, ettei aina tunnuta annettavan sitä kirjoille, että ne voivat joko olla hyviä tai huonoja, ja että se ei aina vaadi sen enempää ruotimista. Vaikka kirjaa kuinka kaivelisi ja perustelisi sen hienoutta, se saattaa silti olla lukijasta sysipaska :D

  Mukana kahdella!

  VastaaPoista
 10. Onnea sulle Suketus! Perässä tullaan :) Minullekin on aina yhtä suuri ilo (ja hämmästys) kun joku blogini lukijaksi liittyy. Jatketaan tällä linjalla!

  Mukana olen tietysti kahdella arvalla. Aivan ihania nuo sitaattitaulut. Suosikkisitaatteja on minulla mielettömästi... Apua. Laitan nyt ensimmäisen joka tulee mieleen

  "Pimeys, oi, pimeys. Suutelemalla särjetty." Gunnar Ekelöf

  VastaaPoista
 11. Oh, onnitteluni! Osallistun mielihyvin arvontaasi, joka vaikuttaa oikein kivalta. Kirjoittamisen iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh ja siis sitaattini on Sylvia Plathilta: "Raateleva ikävyys naulasi minut tähän puuhun."

   Poista
 12. Onnea hienosta lukijamäärästä ihanalle blogillesi!! :)

  Minäkin olen huono muistamaan tai kirjoittamaa ylös sitaatteja, joten osallistun nyt varsin tylsällä, mutta mieleenpainuneella sitaatilla ultrajuoksija Dean Karnazesin kirjasta Ultramarathon man:

  "Run with your heart."

  Kyse on siis juoksemisesta, minulle tärkeästä aiheesta, ja muistuttaa, että oikeastaan pidempiä matkoja ei juosta jaloilla, vaan sydämellä. Minä yritän muistaa tämän moton kaikessa mitä teen, en vain juoksemisessa. :)

  Kahdella mukana!

  VastaaPoista
 13. Onnea satasesta ja mainiosta, mielenkiintoista kirjakeskustelua herättävästä blogistasi!

  Ote Peter Høegin kirjasta Rajatapaukset on minulle tärkeä:

  Me jatkoimme silti ylöspäin, minä tein sen Augustin takia. Huomasin, ettei korvauksen laki voinutkaan olla luonnonlaki. Jos joku oli heikko ja avuton, kuten esimerkiksi August, voi toisinaan joutua tekemään jotain hänen hyväkseen saamatta mitään vastineeksi. Hinnalla millä tahansa.
  Mutta sai siitä silti korvauksen. Minä olin astunut alas ja sen jälkeen noussut ylös, auttaakseni ja suojellakseni häntä. Nyt tuntui kuin hän auttaisi minua. Kuin voisi vapauttaa itsensä auttamalla toisia.
  Sen paremmin en osaa sitä sanoa.

  Kahdella arvalla mukana. :)

  VastaaPoista
 14. En ole kovin kauan seurannut blogiasi mutta tähän mennessä olen kyllä tykännyt :)

  Tuo Whitmanin runo on yksi minunkin suosikeistani, mutta kun ehdit ensin niin laitan toisen. Vähän samanhenkisen Peter Hoegin Hiljaisesta tytöstä:

  "- se, että ihminen voi omata sellaisen määrän peräänantamattomuutta että hilaa koko klassisen musiikin puoli sävelaskelta ylemmäs sopeuttaakseen sen omaan kuuloonsa."

  Vinkki: älkää katsoko muotoa (musiikki) vaan sisältöä.

  VastaaPoista
 15. Hauska arvonta! Olen täällä käynyt kurkkimassa ehkä kuukauden tai pari. Ja poiminut jokusen lukuvinkin :) Kiva että tykkäsit Huorasadusta, sen kirjoittaja on tyttäreni lempi-ihmisiä tässä maailmassa. Ja se vaan on tärkeää että noista vähemmän kauniistakin asioista joku viitsii kirjoittaa.

  Mutta sitten sitaatteihin. Tämä tuli nyt äkkiseltään mieleen:

  “One thing about great art: it made you love people more, forgive them their petty transgressions. It worked in the way that religion was supposed to, if you thought about it.”
  ― Nick Hornby, Juliet, Naked

  Juuri tuolta tuntuu kun kuuntelee hyvää musiikkia, lukee hienon kirjan tai näkee aivan mahtavan ihanan elokuvan tai vaikkapa taulun: Mieleen tulvahtaa ylitsevuotava rakkaus koko ihmiskuntaa kohtaan ja usko ihmisyyteen palaa.

  VastaaPoista
 16. Hihii, mahtavat palkinnot! Minäkin olen kahdella mukana!

  Koska kohta on taas Ruotsalaisuuden päivä, ja rakkaan ainejärjestömme Tommy Tabermann -runonlausuntabileet, ja olen nyt töissä ja joudun turvautumaan lainauksiin, jotka muistan ulkoa tai saan Internetsistä, tässä maanmainio lainaus, oman elämäni ohjenuora:

  "Älä, älä koskaan suutele otsalle
  jos voit suudella suoraan suulle"

  (Ohjeita matkalle epätoivon tuolle puolen, Tommy Tabermann, http://timo.rinne.ws/misc/ohjeita.html)

  Runo on kokonaisuudessaan aivan ihana.

  VastaaPoista
 17. Hauska "vaatimus" tuo sitaatti ja ihastuttavat palkinnot! Mukana kahdella.

  Tässä makuuhuoneen seinällänikin ollut sitaatti Katharine Kerrin teoksesta Hopeatikari:

  "Elämä on laaja erämaa, jonka poikki kulkee vain muutama turvallinen tie. Tien molemmin puolin levittäytyvät kartoittamattomat alueet, jotka ovat täynnä villipetoja, rotkoja ja upottavia soita. Ne voivat tuhota uhkarohkean sielun yhtä varmasti kuin villisika tappaa varomattoman metsästäjän. Älä väheksy vaaroja, ennen kuin olet kohdannut ne."

  VastaaPoista
 18. Kiva arvonta! Olen seurannut blogiasi jo suht kauan ja tykkään! Tässä minun lempisitaattini:

  "Kaupoissa pitäisi olla lihatiskit. Mikä on sellainen yhteiskunta, jossa on tyhjiöpakattua lihaa ja helvetinmoisia käytäviä marketeissa ympäri Vantaata”, Kyrö sanoo. ”Kannatan myös raitiovaunuja, ydinvoimaa, yksityisyritteliäisyyttä ja korkeita veroja. Asialliset hommat pitää yhteiskunnassa hoitaa.”

  Raitiovaunut (vihr), ydinvoima (kesk), yksityisyritteliäisyys (kok) ja korkeat verot (vas). Sukupolvellamme on yhteinen ongelma: kun mikään aate ei kelpaa, otetaan lisukkeet eri puolueista kuin kebab-pizzerian seisovasta takeaway-pöydästä. Ei ole tehdastyöläisten vasemmistoa, maalaistollojen keskustaa ja omistajaluokan oikeistoa.

  On vain oma valinta neljällä täytteellä."

  Tommi Niemisen artikkeli Epäilevä Tuomas (Image 09/2006)

  VastaaPoista
 19. UPEAT palkinnot! Taidankin viivyttää tuon kalenterin ostamista vielä hetken, jos vaikka sattuisi onnistamaan tätä kautta. Olen kahdella arvalla mukana :)

  Olen melko huono kirjoittelemaan mitään juttuja ylös. Runokirjoista tulee aika usein rustailtua lemppareita päiväkirjaan talteen, joten niistä on helppo valita suosikkinsa.

  "Niin kuin lanka
  läpäisee kynttilän

  hymysi tuntuu
  varpaissa asti

  ja sytyn minne
  tahansa kosketat."

  (Arto Lappi: Oravan portaat
  Sammakko 2004)

  Luin Oravan portaat 18-vuotiaana ja rakastuin. Silloisesta päiväkirjastani löytyy 10 sivullista runoja, joita halusin lukea vielä uudestaan, enkä raaskinut vielä ostaa kirjaa omaksi. Onneksi huomasin tässä joskus Sammakon nettikaupan uskomattoman halvat hinnat ja sain tämän ihanuuden omaksi. Valitsemaani runoa rakastin kaikkein eniten, makustelin sitä aina uudestaan ja uudestaan.

  Näihin kommentteihin on kerääntynyt jo niin ihania sitaatteja, että oppisikohan sitä joskus itsekin kirjoittamaan asioita enemmän muistiin!

  VastaaPoista
 20. Onnea satasesta! Kivoja palkintoja olet arvontaan varannut:) Tokihan siis olen mukana, kahdella.

  En oikeastaan koskaan kirjoita sitaatteja muistiin - pitäisi kyllä. Anne Michaelsin Routaholvin (WSOY 2010) sivuja olen kääntänyt hiirenkorville hyvien kohtien tähden, joten sitaatti tulee nyt sitten sieltä.

  "Ja hän tajusi ensimmäistä kertaa, että ihmisen ihon voi sähköistää yhdessä illassa, että rakkaus ei tule kertymällä hetkeen niin kuin pisara oksankärkeen - se ei ole hetki jolloin tuo koko elämänsä toiselle vaan pikemminkin kaikki se mitä jättää taakseen. Sillä hetkellä."

  VastaaPoista
 21. Ihanaa, onnea! Ja suuret onnittelut, mainio satanen! <3

  Ehdottomasti kahdella messissä, kivat palkinnot!

  Tällä hetkellä lempisitaattini:Do you know the German phrase, "You can steal horses with him"? It means a person you can both make love with all night, passionately, then wake up with the next morning and be completely silly. And they never make you embarrassed or self-conscious about anything you do.

  Jonathan Carrollia. Sleeping in Flame-kirjasta. Se on ihana.

  VastaaPoista
 22. Onnea, hieno saavutus! Ja aivan mahtava arvonta, kivan erilaiset palkinnot. Ehdottomasti mukana kahdella arvalla.

  Lempisitaattini vaihtelevat, mutta koska kirjaan päivittäiset menoni Coelho-kalenteriin, löytyy sieltä monta pysäyttävää, kirjoista poimittua lauselmaa. Yksi suosikkini on tämä:

  "Ei rakkaudesta tarvitse puhua, sillä rakkaudella on oma ääni, joka puhuu puolestaan."

  P.s. pakko vielä tulla kiukuttelemaan, että blogisi ei suostu asettumaan sivupalkkiini, vaikka tekisin mitä. Koitin muutama viikko sitten ja nyt koitin uudelleen, se vain ei suostu latautumaan sinne. Kumma juttu. Jonkun toisenkin blogin kanssa tapahtui samoin, en muista minkä. Blogisi on kuitenkin niin mielenkiintoinen, että haluaisin pysyä sen perässä. ;)

  VastaaPoista
 23. Edit. Nyt se oli hypännyt itsellään sinne sivupalkkiin, vaikkei äsken latautunutkaan, jee. Kannatti taas valittaa niin alkaa tapahtua. :D

  VastaaPoista
 24. mahtava arvonta, sen aihe ja tämä kaikki hienosta syystä! Ehdottomasti mukana.

  Laitan nyt viime aikasen suosikkini Julian Barnesin "Kuin jotain päättyisi" - kirjasta:
  "Vanhemman ihmisen muisti koostuu riekaleista ja tilkuista. Se on kuin lentokoneen musta laatikko, jonka tarkoitus on tallentaa, mitä tapahtuu onnettomuuden sattuessa. Jos mikään ei mene vikaan, nauha pyyhkiytyy. Jos putoat, on selvää miksi niin tapahtui, jos et, matkan lokitiedot ovat paljon epäselvemmät."

  VastaaPoista
 25. Onnea♥

  "Moni nainen tulee hulluksi siksi ettei pääse yli ensirakkaudestaan. Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää?" (John Irving, Kunnes löydän sinut/Until I find you, s. 561)

  "Eläkää sovinnossa menneisyyden kanssa. Älkää unohtako sitä, mutta antakaa sille anteeksi." (John Irving, Kunnes löydän sinut/Until I find you, s. 760)

  "Mutta Michele Maher oli Jackille sekä vaarallisempi että unohtumattomampi, koska hän oli ollut vain mahdollinen suhde. Ja eivätkö ne ole niitä kaikkein tuhoisimpia?" (John Irving, Kunnes löydän sinut/Until I find you, s. 716)

  "Jokaista vaaraa vastaan on kaksi väkevää miekkaa - aika ja hiljaisuus."
  (Monte Criston kreivistä)

  "Rakkaus on älyllinen tapaaminen sen kanssa, jota kohden veresi kiehuu." (Aksel Sandemose, Kadonnut on vain unta)

  VastaaPoista
 26. Onnea! Saisipa blogisi vielä ainakin satamiljoonaatsiljoonaa lukijaa, olet parhaita!

  Osallistun arvontaan oikein mielelläni, onhan siellä Tolstoi-namia ;P *kuolaa*

  Suosikkisitaattini on sitaatti (:D) Anna Kareninan alusta. Tämä siis Eino Kaliman teoksesta.

  "Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan."
  - Näin sanoo Herra.

  En tiedä, miksi. Se on ainoa, joka on jäänyt mieleeni. En ole edes uskonnollinen, itse asiassa olen ateisti. Kenties siksi olen mieltynyt kyseiseen lainaukseen, että olen omassa elämässäni vuoroin tuominnut ja vuoroin tullut itse tuomituksi liian julmasti. Olen ollut sekä koulukiusattu että koulukiusaaja. Olen vihannut alkoholistivanhempiani, ja sitten olen taas antanut anteeksi. Ehkä Anna Kareninan sitaatti muistuttaa minua elämään tuomitsematta, ja samalla siitä, ettei kukaan voi tuomita minua, kukaan ei tiedä kokemaani.

  Ihana lainaus! Kuulostaa ihan sinulta. :)

  VastaaPoista
 27. Onnea ensimmäisestä satasesta!

  Stephen Kingin Musta torni -sarjasta (en enää muista missä osassa) on jäänyt mieleen "On muitakin maailmoja kuin nämä.".

  Ja sitten tietenkin Margaret Mitchellin Tuulen viemää -kirjassa ollut lausahdus jota en koskaan muista tarkkaan... "Onhan huomenna taas uusi päivä!" tai jotain sinne päin (en pääse tarkistamaan).

  Nykyään otan ylös kirjan parhaan lauseen (blogissa sitaattikunniamainintana), jotta muistan ne myöhemmin :) Osallistun arvontaan kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 28. Tämä oli kertakaikkisen vaikea kysymys :) Koska en mitenkään tiedä, mikä olisi lempisitaattini, valitsen ensimmäisen mieleeni tulevan hyvän sitaatin.

  Ei ole konstikaan olla rohkea, jos ei pelota.
  -Tove Jansson

  Olen kahdella mukana!

  VastaaPoista
 29. "Minä omistan kaiken mitä näen ja mistä pidän. Minä omistan koko maailman", sanoo Nuuskamuikkunen kirjassa Muumipeikko ja pyrstötähti.
  Olen arvonnassa mukana kahdella mahdollisuudella.

  VastaaPoista
 30. Oletpa kerrassaan mainion arvontakysymyksen keksinyt! Kiva lukea muiden lempisitaatteja ja niiden perusteluja. Olen kesästä asti kerännyt kalenterini takalehdille joitakin mieleenpainuvia kirjallisuussitaatteja, joihin olen törmännyt. Tekisi mieli kirjoitta kaikki, mutta pitkän harkinnan jälkeen päädyn siteeraamaan melko tunnettua lausetta Pikku Prinssistä:

  " Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä."

  Ja miksi tämä? Liityin kesällä Suomalaisen kirjakaupan kanta-asiakkaaksi ja sain kanta-asiakaskortin, jossa on Pikku Prinssi kuva ja jossa lukee tämä sitaatti. Olin aivan fiiliksistä tästä upeasta kortista ja sen upeasta sanomasta. Niitä tosi pieniä arjen iloja, jotka tekevät kuitenkin tosi onnelliseksi. Kaiken lisäksi sitaatissa piilee mielestäni suuri filosofinen totuus.

  VastaaPoista
 31. Huippu arvontakysymys!! Mukana kahdella, onnittelujen kera :)

  Äkkiseltään tulee mieleen tämä sitaatti, joka on täna vuonna lukemistani kirjoista jäänyt voimakkaasti mieleen:

  "Todellisin elintilamme on ajatustemme liikkuma-ala.."
  (Maritta Lintunen: Heijastuksia)

  VastaaPoista
 32. Tämä on ehkä ei-kaunokirjallinen mutta kuitenkin jokseenkin esseistinen sitaatti. Se myös sopii mielestäni tilanteeseen, jossa gradu on liki valmis.

  "Hengentieteet ovat tärkeitä siksi, että ihminen tarvitsee totuutta."
  - Hans-Georg Gadamer: Hermeneutiikka

  ps. Sain vihdoinkin aikaiseksi tutkia, miten tuo google-tilin liittäminen tähän toimii ja ehkä onnistuin!

  VastaaPoista
 33. Paljon rakkaita sitaatteja, mutta vain yksi, jonka muistan ulkoa:

  "Pelko on alkuperäinen synti. Kaikki paha on saanut alkunsa siitä, että joku pelkää jotakin" (L-M- Montgomery: Sininen linna)

  VastaaPoista
 34. Heititpä hankalan kysymyksen, varsinkaan kun en suosikkisitaattejani koskaan varsinaisesti ole kirjannut ylös. Hyvä syy aloittaa sekin homma... Yksi kuolematon lause on kuitenkin syöpynyt aivoini ja se on tässä:

  Koiran täytyy olla koira. Suden täytyy olla susi. (Chris Cleave: Little Been tarina)

  VastaaPoista
 35. Lempisitaattini on ehdottomasti Tove Janssonin muumi-kirjassa oleva "Tänään satun olemaan täällä - Huomenna jossakin toisessa paikassa. Minä kuljen kulkemistani, ja kun löydän hauskan paikan, pystytän telttani ja soitan huuliharppua."

  Eli yksi arpa!

  VastaaPoista
 36. Olipa hauska pyyntö, muiden sitaatteja oli mielenkiintoista lukea! Onnea satasesta (ja sen ylittymisestäkin jo!)

  Pidän usein itse pientä vihkon resua lähettyvillä lukiessa, siihen tallentuu niin ajatuksia blogikirjoituksen tueksi kuin sitaatteja, jotka ovat tallentamisen arvoisia. Tehtävä oli siis sinällään helppo, mutta koska en osannut valita vain yhtä, saat jopa kaksi :D

  #1: "In the world of real things, the hunt was beginning." -Stephen King: The Shining. Mieleenjäänein koko kirjasta.

  #2: "- - hän oli vain yhtäkkiä tullut tietoiseksi siitä elinikäisestä dialogista jota ihminen käy päänsä sisällä, pisintä keskustelua mitä kukaan meistä koskaan käy. No hei, minä tässä taas. Ja taas. Mielenkiintoisin keskustelu mitä koskaan saamme käydä, mutta myös kehää kiertävä, toistuva, mieletön. Voi ei, taas se sama nainen! Eikö hän ikinä pidä suutaan kiinni! (Tästä syystä minä luen romaaneja: pääsen edes hetkeksi pakoon omaa herpaantumatonta monologiani)." Carol Shields: Ellei. Minä-kertoja on kirjailija, ja ylläoleva on liian totta omassakin päässä :D

  VastaaPoista
 37. Millään en keksinyt yhtään mieleen painunutta kirjallisuussitaattia mutta kirjoittamiseen liittyy Churchillin sitaatti joka taitaa mennä; Lyhyet sanat ovat parhaita ja vielä niitäkin parempia ovat vanhat lyhyet sanat.
  Tosin Churchillin sitaattina kulkee myös lausahdus, että "historia tulee olemaan minulle ystävällinen, sillä aion itse kirjoittaa sen".
  Onnea satasen paukahtamisesta, seuraavakin hyvällä vauhdilla.

  VastaaPoista
 38. "Joskus käy niin, että mitä enemmän ajattelee, sitä vähemmän on todellista vastausta olemassa" (Nalle Puh). Tämä sitaatti sopii ehkäpä tähän(kin) kohtaan, mitä enemmän mietin kirjallisia sitaatteja, sitä kauemmas ne alkoivat karata..
  Mukana arvonnassa tällä yrityksellä kuitenkin minäkin.

  VastaaPoista
 39. Onnea satasesta! :) Mukana arvonnassa olen tietty, sitaatti on Hanne Ørstavikin kirjasta Uke 43: "Det finnes ingen liksom-litteratur. Litteraturen er enten viktig, eller så er den ikke litteratur." (Vapaasti käännettynä: "Ei ole olemassa niinku-kirjallisuutta. Kirjallisuus on joko tärkeää tai se ei ole kirjallisuutta.")

  VastaaPoista
 40. Minäkin osallistun (en käytä tuota Google-systeemiä, eli nimimerkillä vaan)!

  Suosikkisitaatteja voisin luetella vaikka kuinka, mutta tällä kertaa päädyin Aleksis Kiveen ja Seitsemään veljekseen. Jo yksin tässä teoksessa olisi sitaatteja viljeltäväksi suunnilleen joka sivulla, mutta tässä valitsemassani repliikissä Aapo toteaa mielestäni osuvasti ja veljekset oivaltavat, että heillä onkin vielä toivoa. Tietysti tämä on ehkä vähän kontekstisidonnainen repliikki, joka avautuu paremmin kun on tarkemmin tutustunut veljeksiin. Kohtaus on siis kirjan luvussa 11, jossa veljet ovat juuri päättäneet haluta oppia lukemaan. Aapo keksii, että he alkaisivat rakentaa Impivaaraan "uhkeaa uudistaloa":

  "-- Työhön ja toimeen, veljet! Työhön kaikin voimin; sillä tämä elämä maksaa tämän vaivan, ja ihmiskunta, näemme, ei olekkaan tuota pahempi vekkuli; ei, vaan onpa, luulen minä, maailma meille niin kuin maailmalle me; ja hän, joka 'alati vääryyttä kärsii', hän katsokoon kuinka on laita omassa povessansa. --"

  Tähän vielä Tuomas vastaa ylevästi:
  "Somasti sinä puhut ja oikein, ja minä suostun tahtoos. Veljet! kuulkaamme häntä, sillä tämä asia on mahtava, se synnyttää elämämme uudestaan, kohottaa metsien reunalle aamun koin. Minä suostun!"

  VastaaPoista
 41. Pauli Aalto-Setälän kirjasta Merkitystalous;
  Kun sinulle sanotaan “Jump!” alä enää vastaa “How high?”. Kysy “Why?”.
  Mukana arvonnassa yhdellä mahdollisuudella.

  VastaaPoista
 42. Arvonnassa mukana yhdellä. Nimimerkki: Ano Nyymi.

  VastaaPoista
 43. Jee, onnea kovasti! Olen pitkittänyt osallistumista, koska mieleeni ei koskaan juolahda mitään sitaatteja sillä hetkellä, kun pitäisi. Eilen lukiessani Valtaistuinpeliä mieleeni jäi mainio sitaatti ja päätin sillä osallistua eli "Ei yksikään jönglööri saa pidettyä sataa palloa ilmassa ikuisesti."

  Kahdella siis mukana, linkkaan tämän blogiini! :-)

  VastaaPoista
 44. Hyvä kun muistutit arvonnasta, meinasin ihan unohtaa etsiä sitaatin! Suosikkeja on monia, mutta tässä yksi esimerkki:

  "But if the books I have read have helped to form me, then probably nobody else eho ever lived has read exactly the same books, all the same books and only the same books, as me. So just as my genes and the soul within me make me uniquely me, so I am the unique sum of the books I have read. I am my literary DNA."

  Susan Hill: Howards End is on the Landing
  (Profile Books 2010)

  Kahdella mukana - niin, ja onnea jo ylittyneestäkin satasesta! :)

  VastaaPoista
 45. Hoo, minultakin meinasi unohtua tämä arvonta (ja sitä paitsi minä ehdin jo Berliinistä hankkia hienon Janosch-kalenterin ensi vuodeksi, mutta osallistun kuitenkin :), vaikka olen verrattain innokas ajattelemaan sitaatteja. Suosikkini ovat varmaan Kurt Vonnegutilta, Lewis Carrollilta, Tove Janssonilta ja Dorothy Parkerilta, mutta koitan muistella tähän nyt vain pari.

  Taidan laittaa pari elämänohjetta, ensimmäinen John Watersilta: "If you go home with somebody, and they don't have books, don't fuck 'em."

  Ja toinen Kurt Vonnegutilta: "If you can do no good, at least do no harm."

  VastaaPoista
 46. Kahdella mukana! Hyviä sitaatteja on paljon, mutta yksi, joka pitkään kulki sähköpostini allekirjoituksena on tämä Lewis Carrollilta:

  "Well, now that we HAVE seen each other", said the Unicorn, "If you'll believe in me, I'll believe in you. Is that a bargain?"

  VastaaPoista
 47. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 48. "Mielestäni varmin merkki älyllisen elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä" lausahtaa viisaasti Lassista ja Leevistä se puheliaampi osapuoli.
  Arvonnassa mielellään mukana, kiva toteutus, näitä on ollut ilo lukea.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!