1. marraskuuta 2015

Listauksia ja sen sellaista

Kirjabloggaajan kissa vaatii huomiota
bloggaamisen sijasta.

Viime torstaina sain aamutuimaan viestin, että blogini on päätynyt Cisionin Kirjallisuusblogien Top 10 -listalle sijalle 6. Cision listaa kuukausittain eri teemojen blogeja ja lokakuussa on perinteisesti ollut kirjablogien vuoro.

Täytyy kyllä sanoa, etten erityisemmin seuraa itse näitä tai muitakaan listauksia, mutta olin ja olen todella iloinen ja hämmentynyt oman blogini sijoittumisesta. Kiitos teille lukijoille, linkkaajille ja kommentoijille – sitä kautta nämä listat mitä ilmeisimmin pitkälti muodostuvat.

Listahan näyttää kokonaisuudessaan tänä vuonna siis tältä:

1. Leena Lumi
2. Bokbabbel
3. Lumiomena
4. Kirsin kirjanurkka
5. Kirjojen keskellä
6. Eniten minua kiinnostaa tie
7. Oksan hyllyltä
8. Lukuisa
9. Marjatan kirjaelämyksiä ja ajatuksia
10. P. S. Rakastan kirjoja

Hienossa seurassa siis ollaan: onnea kaikille muillekin ja bloggausiloa myös jatkoon!

En ole ihan varma, mitä tällaisista listoista pitäisi ajatella. Kertovatko ne oikeasti jotain jostakin? Minä en valitse seuraamiani blogeja minkäänlaisten listojen perusteella, vaan siksi, että pidän bloggaajan tyylistä (kirjoitus-, luku- yms., tiedättehän). Toisaalta mistäpä niitä uusia blogeja löytäisi, ellei olisi jonkinlaisia listoja, esimerkiksi muiden bloggaajien seuraamista blogeista.

Yhtä kaikki en varmastikaan voi enkä missään nimessä halua mistään valittaa. Kiva tietää, että blogini mitä ilmeisimmin näkyy netin tietomassassa jotenkin. Kyllä se mieltä lämmittää, tietenkin!

Parin kuukauden päästä blogini täyttää täydet ja pyöreät 10 vuotta. Melkoista sekin.

***

Ollaan siis siirrytty marraskuuhun. Pimeää on, vaikka kaunis syyssää on hellinnyt kuluneen viikon ajan väsynyttä ahertajaa. Työt vievät hurjasti energiaa ja aikaa ja ajatuksia, liiaksi myös vapaa-ajalla, olen huomannut. Yritän tiedostaa sen ja tietoisesti myös päästä siitä eroon. Työasiat kuuluvat työajalle, eivät muualle. (Vielä kun noudattaisin omia periaatteitani. Huokaus.)

Kirjamessuista on toivuttu vähitellen, ja olen ehtinyt niiden jälkeen jo osallistua Kansallisteatterin Bloggariklubille (asiaa Nummisuutareista tulossa, kunhan pureskelen lopullisen mielipiteen kasaan), lukea muutaman kirjan ja käydä jopa museossa. Viikot kuluvat vauhdilla, eikä tylsää ehdi tulla. Hyvä niin, vaikka kunnon lepokin voisi olla paikallaan.

***

Olen lukenut todella hyviä kirjoja. Niistä kirjoittaminen voi viedä aikaa, sillä sanojen asettelu sellaisten lukukokemusten perään ei luonnistu kovin helposti. Mutta aikanaan, aikanaan...

Sunnuntai-ilta alkaa laskeutua harteille. En anna sen painaa liikaa, on paljon kaikkea hyvää ja innostavaa. Nautin niistä. Nauttikaa tekin.

27 kommenttia:

 1. Oi kuinka suloinen kissa. Onnea listasijoituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkokuori pettää, luonne on melkoisen haastava. ;)

   Kiitos paljon!

   Poista
 2. Onnittelut hienosta sijoituksesta. :) En minäkään näihin niin vakavasti jaksa suhtautua. Blogini perustuu kuitenkin siihen, että istun ja luen omassa 'kuplassa', ja jonkun mediatoimiston tekemät tutkimukset tuntuu olevan jossain ihan toisessa todellisuudessa. Mutta kivahan se tietysti on löytää oma blogi listalta. Tulipahan tämmöinenkin puoli bloggauksesta koettua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin MarikaOksa! Oli tosiaan aikamoinen yllätys, jollaista en osannut mitenkään ennustaa tai odottaa. Bloggaaminen on melkoista yksin puurtamista, vaikka paljon onkin kanssakäymistä. Jotenkin sitä vain ajattelee, että täällä se blogi lilluu netin maailmassa ja joskus joku linkkaa jotain jonnekin ja se siitä. Haha.

   Poista
 3. Onnea vielä kerran listasijoituksesta!

  Odottelen kiinnostuksella juttuasi Nummisuutareista ja toki myös niistä luetuista hyvistä kirjoista. Täällä arvostan kovasti sitä, että juttusi tuntuvat olevan harkittuja ja taiten kirjoitettuja, niitä on ilo lukea.

  Olkoon marraskuu mukava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Linnea! Nummisuutarit oli ristiriitainen mutta hieno kokemus. Saa nähdä, mitä siitä saan kirjoitettua. Joskus rima nousee, jos varsinaisesta kokemuksesta kuluu liian kauan. Aina ei pidä liiaksi jäädä makustelemaankaan...

   Sitä samaa sinulle!

   Poista
 4. Onnittelut sijoituksesta, voin sanoa itsekin olevani mukana hienossa seurassa! :) Minäkin yllätyin sijoituksestani. Kuvittelin, että blogini olisi vähän enemmän pimennossa kuin moni muu, sillä se ei ole esimerkiksi Facebookissa tai Twitterissä (onko sinunkaan muuten?), mutta en tiedä, ottiko Cision laskelmia tehdessään somea edes hirveästi huomioon. No mutta iloinen yllätyshän tuo kuitenkin oli! Ja muutenkin olen samaa mieltä kanssasi, ettei tällaisilla nyt niin ole merkitystä. En arvota blogeja sen mukaan millä sijoituksella ne jollain listalla ovat, kuinka monta lukijaa niillä on ja niin edelleen, vaan luen niitä, joista pidän, olipa se syy mikä tahansa.

  Jäänpä kutkuttavalla mielellä odottamaan, mitä kaikkea mielenkiintoista olet viime aikoina lukenut. Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Laura! Minullakin kävi mielessä pieni ihmetys, sillä en ole ottanut blogilleni mitään muita somekanavia käyttöön. Kaipa ne linkit ja näkyvyys muodostuvat sitten ihan muutenkin. Olen iloinen, että kirja- ja kulttuuriblogeille löytyy lukijoita, vaikka joukkomme kasvaa kohisten. Kivaa, että ihmisiä kiinnostaa lukea tällaisista aiheista.

   Vihje: Kotimaisen kaimasi O:lla alkava uutukainen...

   Poista
  2. Minä aion ostaa tämän Lauran L:n kirjan itselleni joululahjaksi. :) Odotan, mitä kirjoitat.

   Edellisen postauksesi yhteydesä taisin jo onnitella! Niin moni meistä listalle päässeistä on hämmentynyt. Rupesin ajattelemaan, että voisiko olla niin, että vaikka ei itse olekaan muissa somekanavissa niin toiset siellä seikkailevat ovat viitanneet somehiljaisen tyypin kirjoituksiin.
   No, tunsin myös kuten Lumiomenan Katja tuolla vähän alempana viestiketjussa, että ei ole kiva, kun sijoitellaan. Minulla on tullut aina syyllinen olo jälkeenpäin, kun olen maininnut esim. haasteissa muutaman innostavan blogin, että miksi en sitten monia muita.
   Vielä sitäkin pohdin, että onko tämä jotenkin "kaupallista". Mutta - herranen aika - sen takiahan me kirjoitamme, että niitä kirjoituksia myös luettaisiin.
   On siis syytä iloita Cision-listalle pääsemisestä!

   Pidän sinun blogistasi kovasti!

   Voi tuota kissaa ...

   Poista
  3. Suosittelen, Marjatta. Aivan häkellyttävä kirja.

   Minusta on hölmöä, että oma päällimmäinen tunne on lähinnä hämmennys. Miksi ei "saa" iloita, kun kerran jotain tällaista tapahtuu? Rinta rottingille vain! Minä olen kyllä itse aktiivinen muualla somessa, mutta en ole vienyt blogia muihin kanaviin, enkä linkkaile tätä muualla. No, tuntemattomat ovat nettianalyysin tiet...

   Kiitos kehuista! :)

   Poista
 5. Onnea listasijoituksesta! Resepti näyttää olevan selvä: Hyviä kirjoja, fiksuja tekstejä ja vuosittaisten postauslukumäärien perusteella paljon työtä.

  Hienoa! (Lisää historiaa!) :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Ehkä se näistä muodostuu, toivon. Tahti on kyllä hiipunut edellisistä vuosista hieman, mutta onneksi se ei haittaa.

   Poista
 6. Onnea listasijoituksesta! Olen vähän samaa mieltä, että listalle pääseminen tai joutuminen on hämmästyttävää, hieman häkellyttävääkin ainakin tällaisen ihmisten "sijoittelua" karttavan mielestä. Mutta hauska juttu, ei sillä.

  Ja kohta kymmenen vuotta! Ihan mieletön aika blogimaailmassa - mielettömän upea, siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin suuret onnittelut sinun sijoituksestasi! Otetaan tästä nyt ilo irti. :)

   Juu, ei tuota oikein ymmärräkään. Vuosikymmen on tosi pitkä aika. Toki blogini aiheet ovat muuttuneet tosi paljon siitä, mistä aloitin. Mutta sehän on vain hyvä, eipä olla ainakaan jumissa, heh.

   Poista
 7. Onnea hyvästä sijoituksesta! :) Kissakuume kasvaa kun tuota kattia katselen :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henni! Kissa näyttää säyseämmältä kuin onkaan, se on paikoin melkoisen rasittava tapaus... ;)

   Poista
 8. Onnea hurjasti listasijoituksesta! <3 En minäkään noita listoja katsele, mutta oli ilo huomata että siellä näkyi uusia, tuttuja naamoja (tai nimiä). Ja kymmenen vee! Hurja ikä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Listalla oli ainakin tapahtunut muutoksia viime vuoteen, ja sehän kertoo vain, että blogimaailma elää ja muuttuu – hyvä niin. Onhan se 10 vuotta tosiaan melkoinen määrä, katsotaan, miten sitä juhlistan sitten.

   Poista
 9. Onnittelut, Suketus! ❤ Täällä on aina ilo vierailla. Listan muutkin blogit ovat tiukasti omalla seurantalistallani, joten olin oikein tyytyväinen.

  Tsemppiä marraskuuhun, jaan nuo työajatuksesi täysin! Jään odottamaan O-arviotasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina! Samoin sinun blogissasi, ja itse asiassa kaikki listan blogit ovat kyllä ehdottomasti lukemisen arvoisia. Huh, kyllä tämä tuntuu jo muutaman päivän jälkeen niin pitkältä kuukaudelta taas kerran... mutta tästä selvitään!

   Poista
 10. Onnitteluhuiskautukset Suketus sinulle ja blogillesi ja kymmenelle vuodelle :) Voisit jopa sanoa, että mistä näitä kirjoja riittää! Onneksi et ole väsähtänyt bloggausmatkallasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mai! Minä mietin sitä, että miten ihmeessä sitä saisi luettua kaikki ne lukemistaan odottavat ja jo pitkään odottaneet oman hyllyn kirjat.... ;) Ei tämä bloggaus aina ole ollut helpoimmasta päästä, mutta into on kuitenkin syttynyt aina uudelleen.

   Poista
 11. Ruusuja ensimmäiselle 10-vuotisetapille sekä isosti onnea listasijoitukselle! Blogisi tarjoaa mielenkiintoista luettavaa:) Mitä rotua arvoisa blogikissa edustaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tammikuun alussa vietetään syntymäpäivää, mitä ikinä sitten keksinkään. Kiva, jos täältä löytyy lukemista.

   Blogikissa on aivan tasalaatuinen maatiaiskissa, vaikka näyttääkin hämäävästi rodukkaammalta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!