30. syyskuuta 2014

Syyskuisia ajatuksia ja #lukuhaasteen päätösNiin se vain on syyskuukin paria tuntia vaille valmis. Vuosi kuvina -haaste jäi tältä kuulta suorittamatta, mutta yritetään paremmalla onnella lokakuussa. Maisemat ja säät ovat olleet kauniin kuulaita, joskin välillä merituuli on puhaltanut aika kovaa, ja kaulahuivi on ollut koetuksella.

Töitä riittää. Vieläkin on aika irtonainen olo ja edelleen uusi työpaikka tuntuu nimenomaan uudelta, mutta arki rullaa painollaan. Tosin viikonloppuisin mehut on kyllä puristettu huolella loppuun. Onneksi on aikaa myös levätä. Sitä tulee harjoitettua lähinnä viikonloppuisin x-asennossa.

Syyskuun myötä päättyy myös Suomen Pakolaisavun #lukuhaaste-kampanja, jonka tarkoituksena on ollut kiinnittää huomio lukutaitoon ja sen levittämisen tärkeyteen. Minä luin syyskuun aikana kolmetoista kirjaa, joista kymmenestä ehdin kirjoittaa ja kolme odottaa vielä vuoroaan. Kolmetoista luettua kirjaa pyöristyy mukavaan 15 euron summaan, jonka lahjoitan kampanjalle. Summalla saa jo melkoisen pinon aapisia Sierra Leonen, Ugandaan ja Liberiaan.

Nyt lukupinossa on muun muassa Pirjo Hassista ja Tuija Lehtistä. Lukuaikaa vain saisi olla enemmän. Työ haittaa vapaa-aikaa ikävästi. Lokakuussa on tarkoitus puuhastella kaikenlaista mukavaa, ja Avoimen yliopiston opinnotkin alkavat. Olen sekä innoissani että kauhuissani, sillä ylimääräistä energiaa ei ihan liiaksi ole. Mutta eiköhän siitä selviä. Itse olen soppani keittänyt.

Syyslomakin on jo parin viikon päästä, aikamoista. Ja Kirjamessut! Ei niihinkään enää kauaa ole.

Lukuisaa ja valoisaa lokakuuta itse kullekin! Muistakaahan käyttää heijastinta. Ja villasukkia.

8 kommenttia:

 1. Työ tosiaan haittaa harrastuksia, mutta eipähän ole vapaa-ajanongelmia. Opinnot työn ohessa voivat olla kyllä virkistäviäkin. Tsemppiä syksyn kiireisiin! Ja hyviä kirjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Ei tosiaan ehdi tylsää hetkeä tulla, puuhaa riittää.

   Luulen, että opinnoista saa enemmän iloa kuin mitä ne vievät voimia. Niistä on nimittäin suora hyöty työhön, joten opiskelun luulisi olevan mielekästä. Ja ei tässä ihan mahdotonta määrää olla tekemässä, suunnitelmissa on 17 op tälle talvelle.

   Poista
 2. Hurjaa, että on jo lokakuu! Minulla paluu töihin lähenee ja arvaan, että lukuaika tulee vähenemään roimasti - työ todella haittaa harrastuksia. Toivottavasti syyslomalla ehdit lukea. :) Intoa opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Aika liitää. Sinulla on tulossa isoja muutoksia myös, tsemppiä niihin!

   Poista
 3. "Nyt on lokakuu ja minusta näkee sen" siteeraus Juicelta. Lokakuu on jonkin loppu ja alku.
  Parasta lokakuussa ovat kuulaat aurinkoiset päivät. Ilta on parasta lukuaikaa villasukat jalassa.
  Värikkäitä syyspäiviä ja menestystä opintoihin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Syksy ja lokakuu on upeaa aikaa, jos sää vain on suosiollinen. Toisaalta lisääntyvä pimeyskin on omalla tavallaan turvallista, kun voi rauhassa käpertyä kotiin.

   Poista
 4. Heh, minäkin ilmoittaudun yhteen erityispedan kurssiin Avoimeen alkusyksystä, mutta sitten kävikin niin, että sainkin töitä Tampereelta ja nyt pää on niin täynnä kaikkea uutta ja muutettavakin oli, että tuo kurssi nyt jäi jalkoihin... Nooh, ehkä sitten joskus myöhemmin. :) Tämän kaiken takia lukusaldokin jäi vähäiseksi, mutta pääasiahan on, että lahjoittaa tärkeään asiaan. :) Vaikea tosiaan uskoa, että on jo lokakuu. Mutta onneksipa on tosiaan kaikkea kivaa tulossa, kuten ne kirjamessutkin! Siellä varmasti näemme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ymmärrettävä ratkaisu. Ehtiihän sitä. Onnea Tampereelle pääsemisestä, tunnetusti se on paras kaupunki Suomessa! Olet rohkea, kun lähdet töiden perässä kotipesästä pidemmälle. Jaksamista uudenlaiseen arkeen ja muutoksiin. Messuilla nähdään, ehdottomasti!

   Poista

Kiitos kommentistasi!