18. helmikuuta 2014

Talviloman lukumaraton torstainaIhana, odotettu talviloma alkoi ja kestää koko tämän viikon. Kiitos suomalainen koululaitos! On ollut mahtavaa laahustaa pitkin kämppää verkkareissa, lukea ja hengailla. Jätin kaikki työasiat töihin, enkä todellakaan aio tehdä minkään valtakunnan töitä tämän viikon aikana.

Sen sijaan ajattelin haastaa itseni jälleen lukumaratonille tämän viikon torstaina. Viime kesänä osallistuin kirjabloggaajien yhteiseen lukumaratoniin, jonka suoritin osin junassa. Se oli varsin hauskaa. Ihka ensimmäistä kertaa maratoonasin kesällä 2012.

Lukumaratonin idea on aika simppeli: lue vuorokaudessa niin paljon kuin ehdit ja jaksat. Muitakin versioita voisi ilman muuta kehitellä, mutta itse jatkanen tätä hyväksi havaittua tyyliä. Jotkut eivät pidä lukumaratonin ideasta, mutta onneksi lukea voi juuri sillä tyylillä, joka itseä miellyttää. Tai jättää lukematta.

Kahdella edellisellä kerralla olen lukenut vajaat 10 kirjaa + novelleja ja noin 1300 sivua. Katsotaan, miten tällä kertaa käy. En ole vielä tehnyt varsinaista maratonkirjapinoa, mutta osa kuvan kirjoista päätynee siihen. Otan mielelläni myös vastaan vinkkejä siitä, mitä kirjoja lukumaratonilla kannattaisi ehkä lukea. Teen kirjastoreissun vielä keskiviikkona.

Aloittelen torstaina aamupäivällä, kunhan olen herännyt ja tankannut riittävästi. Siitä homma jatkuu sitten 24 seuraavaa tuntia perjantaihin.

Ja jos joku innostuu lähtemään kanssamaratoonaajaksi, en suinkaan pane sitä pahakseni!

24 kommenttia:

 1. Minun talvilomani koittaa ensi viikon jälkeen eli vielä pitää rutistaa kirjakokeita ja kokeita läpi. Ja ihan oikein: ei lomalla tosiaankaan tarvitse töitä tehdä. Rentouttavaa lomaa! :) Itse en ole koskaan osallistunut vielä lukumaratoniin. Kesä olisi minun kohdallani paras mahdollinen aika maratonille, kenties tänä kesänä... ;) Mielenkiinnolla seuraan, mitä kirjoja luet maratonin aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se onkin sitten todella hyvin ansaittua lomaa, kun sitä joutuu vielä hetken odottamaan. Kesällä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos yhtään kiinnostaa: valo auttaa ja voi lukea ulkona ja nautiskella vaan...

   Poista
 2. Ihanaa, että pääset maratoonaamaan!
  Tuosta kuvan pinosta kehottaisin ottamaan Bulawayon mukaan maratoonille. Joenjoen laulu oli myös upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkki noteerattu, kiitos. Itsekin jo innolla odottelen maratonin alkua!

   Poista
 3. Maratoonausta, kivaa! Mielenkiintoisia kirjoja pinossasi. Pohjois-Korea, Siperiasta itään pompsahti erityisesti silmääni ja herätti uteliaisuuteni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on ihan uusi "matkaopas", olenkin jo vähän aloitellut ja teksti on sujuvaa ja vauhdikasta.

   Poista
 4. Mukavaa maratoonailua! Itse tein virheen kun yritin lukea liian monta pientä kirjaa sen sijaan, että olisin keskittynyt paksumpiin kirjoihin. Alkoi koko ajan vaihtuvat hahmot ja miljööt väsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katri! Mulla on yleensä toimineet nuo lyhyemmät kirjat, mutta nyt niitä ei ole tarjolla ihan niin suurta pinoa. Katsotaan, miten käy!

   Poista
 5. Oikein paljon lukemisen intoa ja iloa maratonillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, lukutoukan lomatunnelmia parhaimmillaan. :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Elina. Loma ainakin on toistaiseksi ollut todella rentouttava, katsotaan miten maratonin kanssa käy.

   Poista
 7. Mahtavaa! Voisin lähteä ainakin osamaratonille to? ps. ihanaa lomaa, nauti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lähde! Aloittelen jossain vaiheessa aamupäivää, mukaan vaan.

   Kiitos, nautin! ;)

   Poista
 8. Houkuttelevan näköinen kirjapino! Aion seurata maratoniasi mielenkiinnolla. Tsemppiä ja lukemisen iloa! <3 Ja hyvää lomaa, totta kai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin. Kirjapinot ovat usein sitä. ;)

   Kiitos, Sara!

   Poista
 9. Tässä on yksi vaihtoehto Stedman M. L Valo Valtameren yllä
  Mukavia lukuhetkiä.


  VastaaPoista
 10. Mukavaa maratonlomailua, antoisia kirjoja ja tsemppiä lukuvuorokauteen! Mielenkiinnolla seurailen ja kannustan.

  VastaaPoista
 11. Voi vitsi, minäkin haluan! Taidankin itseasiassa pitää perjantaina, ainoana vapaapäivänäni pienoismaratonin... Kirjapinosi näyttää oikein houkuttelevalta, pidä hauskaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!