23. marraskuuta 2012

Alkaa olla valmista


Siinä se nyt on. Kovakantisena ja pahvikantisena versiona, muutama ylimääräinen kappale lähtee niihin arkistoihin, joissa olen kuluttanut tutkijasalin penkkiä aineistoja kaivellen.

Ja se kypsyysnäyte, sekin on nyt hanskassa. Vaikka kyllä vähän jännitti, silti. Aamu alkoi huonosti, kun unohdin kotiin juuri ne asiat, jotka piti muistaa, mutta mieli parani, kun törmäsin junassa vanhaan työkaveriini. Ja kaikki meni sitten kuitenkin ihan hyvin. Ensi viikolla lähtee tutkintotodistushakemus postiin. Sitten se on siinä. Allekirjoituksia ja vesileimaa odotellessa.

Kun työt imaisivat minut viime viikolla niin vauhdilla mukaansa, en ole ehtinyt oikein tajutakaan tätä kaikkea. Olen saanut gradun valmiiksi ja valmistun ihan juuri maisteriksi! Mahtavaa! Isoista asioista iloitseminen on jäänyt kaaoksen jalkoihin, sillä hyppy tuntemattomaan tuli niin yllättäen, ettei mitään valmisteluja muutokseen ehtinyt tekemään. Toisaalta hyvä, toisaalta paha: aivot ovat saaneet niin valtavan määrän uusia ärsykkeitä, etten tahdo pysyä mukana. Minulle, ikuiselle varmistelijalle, sopii kyllä hyvin joutua spontaanien asioiden äärelle. Ettei aina jäisi jumiin sinne helpoimpaan ja turvallisimpaan.

Nyt on isojen asioiden aika. Se on jännittävää, pelottavaa ja mahdottoman siistiä. Kunhan vain ehtisin pysähtyä hetkeksi maistelemaan tätä kaikkea, keskittymään siihen, mitä nyt on, totuttelemaan uuteen elämänvaiheeseen. Ehkä tänään saan jo alkupalamaistaisia, sillä nyt on juhlimisen aika. Tammikuussa juhlitaan sitten täysillä.

Niin, ja se arviointi. Se sai poskeni hehkumaan. Kypsä ja monipuolinen, muodollisesti moitteeton, kielellisesti erittäin korkeatasoinen.

Eximia cum laude approbatur.

26 kommenttia:

 1. Onnea, ihan mahtava saavutus kyllä! :) Ja täytyy kommentoida myös sun blogia näin yleensä ottaen, tosi mielenkiintoista settiä ja hyvää tekstiä, olen iloinen että löysin tänne aika lailla sattumalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nanna, voi miten kivasti sanottu! :) Olen iloinen, että löysit tänne, ja että olet tullut uudestaankin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä maittaa makoisalta, voin sanoa. (Ja mikä ehkä on hehkutuksen määrästä myös pääteltävissä.....)

   Poista
 3. Onnea onnea onnea vielä kerran! Sie oot hyvä! Juhli hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarkkasilmäiselle oikolukijalle <3 Juhlin oikein mukavasti, tammikuussa sitten pitemmän kaavan mukaan.

   Poista
 4. Kas kato, aivan samat luonnehdinnat löytyy muistiinpanojeni muodossa eräänkin kässärikopion etusivulta! ;) Ojeje!

  PS: Pikkasenko tampataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oraakkelin ominaisuuksia joillakin meistä.

   PS: Pikkasenko!

   Poista
 5. No huh huh! Onnea! Huikeaa arviointia olet kyllä saanut! (Ei, yhtään vähempi määrä huutomerkkejä ei tässä yhteydessä olisi riittänyt!) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ei, huutomerkkejä ei toisinaan voi olla liikaa. (Kovin montaa en tainnut gradussani käyttää, mutta muutamaa nyt kuitenkin.) ;)

   Poista
 6. Nyt sitten siis naula on arkussa, jos niin voi sanoa :D Onnitteluni, maisteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi sanoa, juuri siltä se itse asiassa tuntuu. Tai tuntuu ainakin sitten, kun ihan oikeasti pääsen kärryille tähän tilanteeseen... Kiitos! :)

   Poista
 7. Lämpimät onnittelut! Todella hyvät arvioinnit olet saanut. Hyvä sinä! Sulla olisi taatusti kompetenssia erinomaiseksi tutkijaksi, mutta kun se on niin monella tavalla epävarmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna Elina. Ja sain kyllä, olin aivan otettu. Oli siellä kritiikkiäkin, kuten asiaan kuuluu, mutta sekin oli todella teräväkatseista. Tuntui hyvältä tajuta, että tarkastajat olivat todella lukeneet työni huolella.

   Kyllä ne jatko-opinnotkin kiinnostavat ihan vakavasti, mutta se epävarmuus taas ei... Mutta jätän asian hautumaan, sillä onneksi näitä päätöksiä ei ole pakko (eikä kaiketi kannatakaan) tehdä kiireessä.

   Poista
 8. Hienoa ja komppaan Anna-Elinaa sekä saamasi arvion laadusta ja myös siitä, että sulla olisi varmasti paljon sanottavaa myös jatkotutkimuksen puolella. Ja vielä tärkein: Onnea maisterille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on sanottavaa, jos joskus jatko-opintoihin pyrkisin. Se ei ole mahdoton ajatus, mutta ei myöskään ihan heti toteutettavissa. Mutta katsellaan ja annetaan asian hautua... Ja kiitos! :)

   Poista
 9. Onnea maisterille!!! :) Hienon arvionkin olet saanut!

  (Hih, viikonlopun jälkimainingeissa alkoi naurattaa tuo "muodollisesti moitteeton".)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Villasukka!

   Haha, joo, kieltämättä se on monin tavoin aika osuva määritelmä... ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!