9. syyskuuta 2011

Leipuri hiiva

Päivä on hurahtanut mukavasti ja nopeasti: kävin kirjastossa (toin vain puoli repullista kirjoja takaisin, mikä on ehkä ihan hyvä asia gradun ja tenttien kannalta...), pikkiriikkisen shoppailemassa ja Alkossa. Kyllä viini naisen tiellä pitää. Lisäksi olen siivonnut ja uuni on huutanut hoosiannaa. V on mökillä, kotona on hiljaista, olen jo melkein unohtanut flunssan.

Koska en kirjoita ruokablogia, voin hyvillä mielin lisätä tänne taas muutaman superhelpon reseptin. Kunnia niistä ei kuulu minulle, mutta en parhaallakaan tahdolla muista, mistä reseptit ovat alunperin peräisin.

Fetapasteijat (15-20 kpl)

1 pkt voitaikina/lehtitaikinalevyjä
1 pkt Arlan fetaa isona kuutiona (varmaan muutkin käyvät, mutta minusta tässä on paras rakenne)
1-2 sipulia
ripaus valkopippuria
loraus rypsi- tai oliiviöljyä
kananmunaa voiteluun, jos haluat


1. Sulata taikinalevyt.
2. Silppua sipuli ja sekoita se murskatun fetajuuston kanssa niin, että saat aikaiseksi jonkinmoista "tahnaa". Lisää loraus öljyä ja ripaus valkopippuria.
3. Leikkaa sulaneet taikinalevyt kolmeen tai neljään osaan. Lisää nokare fetatahnaa jokaisen päälle. Taittele pasteijoiksi, litistä reunat haarukalla ja pistele muutamia reikiä. Voitele kananmunalla, jos haluat.
4. Paista 225 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia.
5. Varaudu siihen, että täyte pursuaa paiston aikana ulos. Töki se takaisin sisään paiston jälkeen.


Maailman helpoin omenapiirakka (pieni vuoka, 24 cm)

1/2 pkt murotaikinaa
1-3 omenaa (koosta riippuen)
1 prk vaniljalla maustettua rahkaa (varmasti muutkin maut käyvät)
marjoja ja tomusokeria koristeluun
vaniljakastiketta kyytipojaksi


1. Sulata taikina. Kannattaa tehdä kaksi kerralla, niin saa koko taikinapaketin käytettyä ;)
2. Painele taikina vuokaan, lisää kuutioidut omenat ja levitä rahka koko komeuden päälle.
3. Paista 25 minuuttia uunin keskiosassa 200 asteessa.
4. Jäähdytä, koristele halutessasi marjoilla ja tomusokerilla, nauti vaniljakastikkeen kera.

Enää ei leipominen helpommaksi mene.


Pitihän sitä nyt maistaa, vaikka huomiseksi oli tarkoitettukin. Hyvää oli.

2 kommenttia:

  1. Iso nam! Varsinkin kun tässä pelkkää smoothieta vetää, niin fetapiirakan hyvät puolet senkun korostuu:D Mutta ehkä huomenna minäkin leivon teeleipiä...

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä hassua, että leipomisinto tulee useimmiten puuskissa, ja yleensä vain silloin, kun on joku häppeninki tuloillaan. Miksi ei muista hemmotella itseään leipomuksilla ihan muuten vaan? Ihmettelen tätä. Ehkä parannan tapani tänä syksynä ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!