28. heinäkuuta 2011

Sadepäivät

Ukkostaa. En ole koskaan pelännyt ukkosta, vaan oikeastaan pidän siitä. Jos nimittäin saa olla sisällä. Nyt olen, joskin museon ovea pitää toki pitää auki mahdollisia asiakkaita varten. Ei ole näkynyt. Pelkään, että sade tulvii tänne sisään. Siitä vasta riemu repeäisi (ja niin on joskus kuulemma käynytkin).

On jo heinäkuun loppu! Kesä on kadonnut töitä tehdessä (tai no... ainakin aikaa työpaikalla viettäen), lukiessa, esseetä kirjoittaen, hieman myös hummaillen. Viime lauantaina olin kutsunut kolme ystävää kylään, sellaisia, joista kaksi ei esimerkiksi ollut tavannut toisiaan kahdeksaan vuoteen. Peruskoulun loppuvaiheessa ja lukion alussa olimme paljon kimpassa, ja olikin nyt hyvä aika tavata ja puida elämää. Juoda vähän olutta ja siideriä, syödä hyvin, polttaa tupakkaa terassilla pitkälle yöhön. Sellaista pitää olla elämässä, kesällä ja talvella ja milloin vaan. 

Lauantaina matkustan Seinäjoelle juhlimaan V:n ystävän häitä, mutta sen jälkeen alkaakin sitten armoton elokuu - kaikki viikonloput töissä. Tiedän toki kyseessä olevan ammatinvalintakysymyksen, mutta silti hieman korpeaa. Kesäviikonloppuina voisi olla muutakin tekemistä. Ehkä. Onneksi tämä on vain väliaikaista ja syyskuussa palataan huomattavasti osa-aikaisempaan työtahtiin. Olen tehnyt jo tiukat suunnitelmat jäljellä olevista opinnoista ja tilanne näyttääkin oikein hyvältä. Opintojen loppuun saattamisen kannalta onkin hyvä asia, etten saanut hakemaani uutta työtä - kahden osa-aikatyön yhdistäminen ja gradunteko siihen päälle voisi olla jälleen kerran avain loppuunpalamiseen.

Elokuussa on joka tapauksessa muutamia vapaapäiviä, ja niille olen suunnitellut pyörämatkaa Pellinkiin. Eräänlainen pyhiinvaellus, ehkä, sijaitseehan Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän kesäpaikka siellä. Harmi, ettei se ole yleisölle avoinna silloin. Ilo, että sitä voi ilmeisesti vuokrata kesäisin! Sain tästä tiedosta jo huomattavan määrän uusia ideoita, mutta epäilen paikassa olevan noin viiden vuoden varausjonot... Eihän se tietenkään haaveilua estä. Mikäpä estäisi. Lisänä tässä on halu saada uusi pyörä, sellainen maantiekiituri. Alkaakohan pyörä-ale jo elokuussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!