20. kesäkuuta 2008

Ahneen loppu

Vietän toista perättäistä vapaapäivää kauniissa Pispalassa. Sää on varsin juhannusmainen, sateesta ei tietoakaan. Huomenna menen taas töihin. Olen jotakuinkin sinut työntäyteisen juhannuksen kanssa, vaikka kieltämättä ördäys mökillä olisi voinut olla ihan kivaa. Eipä tarvinnut katkaista yhdessä viettämätöntä juhannusperinnettä paremman puoliskoni kanssa, hän kun lähti tietääkseni Hirvensalmelle. Olemme seurustelleet kolme ja puoli vuotta, mutta emme kertaakaan ole olleet samassa paikassa juhannuksena. Siitä on yleensä seurannut

a) riita sekä ennen juhannusta että sen aikana ja
b) itkua ja hammasten kiristystä sillä seurauksella, että osa omasta seurueestani on aina joutunut lohduttelemaan minua eroaikeissani ja itsesäälissäni.

Kypsää? Kyllä! Aikuismaista? Ehdottomasti!

Tänä vuonna tältä vältytään, koska emme ole riidelleet, ja jos minua itkettää, se johtuu ihan muista asioista ja hoidan homman yksin kotona tai korkeintaan kissani turkkiin tyrskien. Töissä ei kyllä viitsi porata, oli tilanne mikä hyvänsä, sillä siellä ihmisillä on oikeita huolia.

Provinssistakin selvisin hengissä kotiin, vaikkakin mutaisena ja väsyneenä. Serj Tankian yllätti positiivisesti, ja CMX oli oivallinen (vaikkakin siinä humalatilassa olisin hymyillyt ja huojunut autuaana ihan missä tahansa), samoin tietenkin SMG, Lauri Tähkä ja Stella. Kivaa oli! Ehkä sitten viiden vuoden päästä uudestaan! (Edellinen kertani oli tosiaan vuonna 2003). Ylitin itseni juttelemalla vieraille, juomalla viiteen saakka ja selviytymällä krapulasta oksentamatta. Jeih!

Kotona on pienimuotoinen kaaos, mutta antaa olla vaan. Olen keskiviikkoiltapäivästä saakka pyrkinyt totaaliseen nollaamiseen, vaikka alkuviikosta suunnittelin, että hyödynnän vapaapäiväni autokoulujen kanssa (jos saisin sen hemmetin kandintyön lopultakin valmiiksi ja palautettua!). Todellisuudessa olen ostanut kassikaupalla lihottavia herkkuja, katsonut pari tuotantokautta Frendejä ja lukenut 1,5 kirjaa 15.7. olevaan kirjallisuuden kesätenttiin. Näillä mennään. Lisänä listaan voisi mainita pienimuotoisen ikävässä piehtaroinnin ja huonosti venytellyt salikäynnit. Huomenna voin onneksi palata takaisin maan pinnalle, kun pääsen töihin nauttimaan juhannustunnelmasta! Sitä ennen ajattelin syödä suklaalevyn ja itsetehdyn pitsan, jos saan jälkimmäisen jossain vaiheessa paistamiskuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!