4. maaliskuuta 2012

Rokkitähti-ikä

Jaaha, piti sitten taas juhlia. Vanhenen nimittäin huomenna. Päivän kirjaksi voisi sopia 27 eli kuolema tekee taiteilijan. 

Eilen kävi ensin sukulaisia juomassa kahvia ja tuomassa kirjekuoria. Veljeltäni sain hienon lasisen teepannun. Hän tuntee makuni yllättävän hyvin, jaksan hämmästellä sitä kerta toisensa jälkeen. Joululahjaksi sain esimerkiksi lumitiikerin näköiset tohvelit. Tein myös ehkä elämäni toisen täytekakun, vanhan köksänkirjan ohjeen mukaan. Onnistui muuten hyvin. Olisipa siinä Hyvää pataa -teoksessa ohjeita muillekin elämänaloille. Helpottaisi suuresti monessa probleemissa. Illan pimetessä olohuoneen matolle kertyi vajaat kymmenkunta toveria, joista osa toi kukkia ja osa viinipulloja. Sekä minulle että itselleen. Tyhjensimme ansiokkaasti viinakaappimme sisältöä jonnekin aamuseitsemään saakka, joten ei kannata mulle tulla sanomaan, että ikä alkaa painaa. Tässä viimeaikoina tällaiset aamuun asti jatkuvat juhlat ovat näemmä käyneet suorastaan tavaksi. Toista se oli nuorempana, kun pilkun maissa alkoi aina väistämättä silmät painaa. Nyt ei puhettakaan.

Teimme V:n kanssa alkuillasta pyhiinvaellusmatkan rantaa pitkin paikalliseen nepalilaiseen, josta irtosi erinomaiset take away -mätöt. Valtavan kokoiset annokset ja tabloidkokoinen naan-leipä. Aiemmin tällä  viikolla kävimme harrastamassa fine diningia varhennetulla synttäri-illallisella Murussa. Kieli taisi jäädä sille tielleen, ruoka oli nimittäin aivan jumalattoman hyvää, kuin myös kunkin ruoan kanssa tarjottu viini. Palvelu erinomaista, miljöö viihtyisä, tunnelma kohdallaan. Ai että. Varauksettomat suositukseni!

Tulevalla viikolla aion olla aktiivinen ja kaikin puolin hyvä ihminen. Kirjoitan gradua, urheilen, elän siveellisesti.

Ja täytän piru vieköön 27 vuotta.

10 kommenttia:

 1. Siis minä en jaksa enää aamuun asti;-)

  Onnea synttärin johdosta ja tässä sinulle pieni muistaminen http://leenalumi.blogspot.com/2010/02/kalat-192-193.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Ja ehkä tämä minultakin vielä loppuu. Joskus. Ei vielä! ;)

   Poista
 2. Paljon onnea tässä nyt sitten päivän etukäteen :)

  Pistän Muru-vinkin korvan taakse, olenkin miettinyt että pitäisikö siellä käydä syömässä.

  Mutta se Hyvää pataa -kirja on kyllä mainio peruskokkaussäätämiseen.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä, jos saan jaettua Murun ilosanomaa eteenpäin, se oli aivan i-ha-na. Tosin verotti lompakkoa, mutta toisaalta mitäpä siitä. Hyvää pataa osaa todellakin neuvoa monenlaista, joten hyvin on ne verorahat käytetty, joilla se kirja on minulle aikanaan hankittu: kolme vuotta viikottaista käyttöä köksäntunneilla ja sitten koulunjälkeisessä elämässä. :)

   Samoin sinulle!

   Poista
 3. Oikein paljon onnea!

  Me taidetaan Leenan kanssa kuulua vähän vanhempaan sukupolveen, en minäkään enää jaksa. Ja jos jaksaisin, niin olisin aivan kuollut seuraavan viikon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana!

   Nooooo, ehkä tekin jaksoitte vähän nuorempana... ;)

   Poista
 4. Aurinkoista ja mielekästä syntymäpäivää! Kyllä viinin avulla aina jaksaa hieman pidentää yötä, mutta esimerkiksi taannoisella talvilomalla en tainnut kertaakaan jaksaa valvoa yli puolenyön, vaikka tarkoitus oli. No, lääkkeet vaikutti unettavasti, mutta silti! Ihme luuserimeininkiä silti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakaan vielä ei iskenyt vanhentumismasis ;)

   En tiedä, miten se aika taas sujahtikin niin leppoisasti, kai se vaan kuluu niin helposti musiikkia kuunnellen ja hyvässä seurassa turisten. Kotibileet vaikuttavat asiaan, koska silloin jaksaa ja haluaa valvoa paremmin kuin baariin lähtiessä. Tämä on tiukka analyysini!

   Poista
 5. Oho, myöhästyneet onnentöräykset! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!