16. huhtikuuta 2012

Hakusana-ammuntaa

Uusi viikko, samat kuviot: maanantaiaamun bodypump ja sen jälkeinen euforia (lisää painoa penkkipunnerrukseen, jes!), karppaajan lounas (!), gradunkirjoitusta. Kirjoitin puoli sivua. Se on parempi kuin 0 sivua. Ehkä kohta jatkan vielä vähän. (Toiset puoli sivua?)

Lauantaina kävin Valtterilla, löysin kovakantisen ja hyväkuntoisen Robert McLiam Wilsonin Eureka Street, Belfastin puolellatoista eurolla. On kuulemma hyvä? (Milloin ehdin ikinä lukea kaikki ne hyvät kirjat, milloin?) Viime päivien lukukokemukset ovat olleet erinomaisia, sillä ensin luin elämäni ensimmäisen Tervon, Laylan (koska eräpäivä on huomenna ja varauslista pitkä, sain lopultakin aloitettua), joka yllätti positiivisesti, joskin ärsytti, vihastutti ja ällötti monilta osin. Sitten luin Kristina Carlsonin Maan ääreen, johon en ensin meinannut saada oikein otetta, mutta joka sitten imaisi mukaansa ja nyt tunnen vieläkin Siperian viileän tuulen ihollani. 

Ja eilen alkoi terassikausi 2012. Maistui muuten aivan syntisen hyvältä se olut.

Olen huvittanut itseäni myös selailemalla erinäistä blogistatistiikkaa ja tietenkin blogiini viittaavia hakusanoja. Blogin nimellä ja jopa meikäläisen nimimerkillä tänne näemmä päädytään aika usein, hauskaa. Tervetuloa vaan itse kullekin. Kirjojen ja kirjailijoiden nimillä tullaan myös, tällä hetkellä suosituinta näyttää Tumman veden päällä, kakkosena Ihmisen osa. KOM-teatterin Tottaa haetaan (ja luetaan!) myös paljon. 

Robinson Crusoe kuinka paksu kirja, no, onhan se aika paksu. Aikuisena au pairiksi, enpä osaa oikein sanoa. Riippuu mikä määritellään aikuiseksi? Minä olin 19-vuotiaana. Kannattaa lähteä! Didaktinen kolmio, pane se kasvatustieteen tenttikirja pois! Nyt! En jaksa enää riidellä, no en minäkään. Riiteleminen on tyhmää. Hammasharjan vaihto kannattaa suorittaa aina aika ajoin. Minun uudessa hienossa sähköhammasharjassani on osa harjaksista värjätty siten, että ne kuluvat vähitellen ja kun väri on poissa, on aika ostaa uusi harja. Kätevää! Kaisu Jouppi on kaverini, taitava valokuvaaja ja hänen blogiinsa pääsee tästä.

Kandin teko vituttaa, no sanopa muuta! Tsemppiä. Kenen hahmo on Nick Adams, vastaus on Ernest Hemingway. Suosittelen. Kissat hyötykäytössä, hmm... sirkuskissoina? Rukkasina? Hiirijahdissa? Sinä, joka pohdit, miksi aina väsyttää: suosittelen lämpimästi riittävää määrää ulkoilua (vaikka väsyttäisikin), kevyehköä ruokaa ja mahdollisesti lääketieteen apua. Kyllä se energia jostain vielä löytyy! Minna Parikan kengät on minullakin, suloiset liilat Jodiet, eikä kertaakaan ole kaduttanut niiden ostaminen. Pellingin kyläkauppa on ihana, kuten koko Pellinki. Olisipa taas kesä, saaristo ja polkupyörä. Piiskaa ei saa minulta, harrastan vain itseruoskintaa ja sitäkin ainoastaan henkisellä tasolla. Vapaapäivä tenttiin lukeminen, lopeta se välittömästi. Vapaapäivä on vapaapäivä. Ymmärrä runo – siihen tuskin on yleispätevää ohjetta, minäkin vasta opettelen. Ja te kaikki valmiita kirja-arvosteluja etsivät koululaiset: tuntemattoman tädin vinkkinä voin paljastaa, että opettajatkin osaavat käyttää Googlea. Kannattaa ihan suosiolla kirjoittaa ne koulutehtävät ihan itse.

Ja viimeisenä huipulta, syy, jonka vuoksi en koskaan saanut filosofian perusopintoja valmiiksi: Metafysiikka on paskaa. Sinäpä sen sanoit.

11 kommenttia:

 1. Hauska teksti, nasevia vastauksia hakuihin.

  Minä menen huomenna hiplaamaan Parikoita, jospa kohta minullakin on. Olisi tarvetta juhlakengille.

  Mä en ole vielä päässyt avaamaan terassikautta ja taas on niin kylmä, että suoraan sanoaen kututtaa. Moskovassa olisi lähellä +20 astetta, mutta minä olen Porvoossa, jossa kohta tulee räntää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa oliko kommenttisi innoittamana pakko mennä heti Parikan nettikauppaan katselemaan uutuuksia ja haaveilemaan? Oli! Lisäksi muistin parin viikon takaisen superkirpaisun: yksi kaveri kauppasi huolella pidettyjä Little Luluja, mutta yhtä kokoa liian pieninä meikäläiselle, nyyh! Omat Jodieni pääsivät tosikäyttöön viime kesän hääkimarassa, ja hyvin täyttivät tehtävänsä. Plus herättivät ansaittua kateutta, tietenkin! Sai muuten hyvän puheenaiheen small talkiin vieraiden ihmisten kanssa. ;)

   Terassiavaus ei tosiaan eilenkään kestänyt kuin sen yhden tuopin verran, heti auringon kadottua talojen taakse oli ihan liian kylmä jatkaa. Mutta ei se mitään, kyllä se kesä vielä tulee! (Myös Porvooseen, lopulta!)

   Poista
 2. Tuo Metafysiikka on paskaa sai minut melkein pärskäyttämään teeni näppäimistölle. Miten näppärä haku! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Toivon kyseisen henkilön löytäneen jotain hakuaan jollain tasolla vastaavaa ;)

   Poista
 3. "Metafysiikka on paskaa."

  Tässä ollaan nyt syvien totuuksien äärellä.


  (xD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio postaus! Kaikkea ihmiset sitten googlettavatkin! :D

   Poista
  2. Noora: Syvät totuudet todellakin. Niitä ei metafysiikasta löydä. (Toisin kuin tietenkin esim. mun blogista.)

   E: Niinpä :D Joillain Googlen koodaajilla on varmaan tavallaan ihan viihdyttävä työ, kun pääsevät vielä suurempien paljastusten lähteille.

   Poista
 4. Ihanat hakusanat! Minä olen kaavaillut tällaista vapuksi.. :)

  Piti käydä vähän kuolaamassa noita parikkojasi, ne ovat todella kauniit. Kerran ostetut hyvälaatuiset kengät ilahduttavat ja kestävät pitkään (sanoo yli 100 paria korkokenkiä omistavan naisen tytär).

  Minä aion polttaa nyt tämän mukaväsymyksen kokkaamalla uunivihanneksia ja kuuntelemalla Dixie Chicksiä. Ihanaa viikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, odottelen postaustasi!

   Jodieni ovat ihanat, en kyllästy niihin koskaan, joten hyvä kuulla asiantuntijan lähipiirin kannustava lausunto. ;)

   Samoin, Linnea!

   Poista
 5. Arviosi oli linkitetty myös Komin fb-sivuille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yksi ystäväni vinkkasikin asiasta. :) Tuleekin näemmä hauska kävijäpiikki muuten tasaiseen tilastoon.

   Poista

Kiitos kommentistasi!