19. heinäkuuta 2012

Moji... siis loma!


Niin se loma alkoi! (Mojitolla.)

Ei, gradu ei ole niin pitkällä kuin taannoin suunnittelin. Ei se mitään. Olkoon olematta.

Seuraavat 19 päivää aion pääasiassa lekotella, istua junassa ja juoda moji... öh, terveysjuomia. Tänään menemme V:n kanssa katsomaan Peter Pania kesäteatteriin Suomenlinnaan, jihuu! Huomenna hyppään junaan ja matkustan Lappiin tervehtimään mummia (joka on kaikin puolin paremmassa kunnossa, muttei silti pääse sairaalasta enää kotiin, vaan odottaa siellä palvelutalopaikkaa). Ei-kepulaiset vaatteet on jo pakattu. Melkein.

Ensi viikolla kaasuttelemme laina-autolla jälleen Pohjois-Karjalaan mökkeilemään. En pane vastaan, kyseessä on kolmas mökkireissu tälle kesälle, mikä alkaa jo olla 450 kilometrin matkan ja autottoman elämäntavan huomioon ottaen ihan hyvä saavutus. Toivottavasti sään jumalat suovat sateettomia päiviä.

Mummoloinnin ja mökkeilyn lisäksi olen harkinnut vakavasti käyväni Tampereella (!) ja Porissa (!!). Viimeiselle lomaviikonlopulle pukkaa kahdetkin bileet, sillä ensin on läksiäiset ja sitten hissan auskujen reunion – molemmat kylläkin ihan koti-Helsingissä ja jälkimmäinen tapahtuma omassa olohuoneessani.

Ja siinähän se loma sitten menikin.

Alan ehkä ymmärtää, mitä sillä uskomattoman raivostuttavalla Tallink-Siljan "Ota lomaa lomasta" -mainoskampanjalla haetaan takaa – tai lähinnä alan uskoa, että se saattaa jopa vedota johonkuhun. Oma lomani sisältöineen ja menemisineen on toki aivan vapaaehtoisesti suunniteltu sellaiseksi kuin se on, mitään "velvollisuuksia" ei suoritettavana ole, mutta kyllähän tässä aika loppuu kesken, hyvänen aika! (Oi niitä tulevia vuosia, joiden kesät saan nauttia opettajan loma-ajoista... tai työttömyydestä, mutta sama se.)

Loman aikana aion myös lukea. Toivon tulevien kirjojen olevan parempia kuin toissapäivänä lopettamani Siri Hustvedtin Lumous, joka oli – anteeksi nyt vaan – aikamoinen lässähdys. Mistä tulikin mieleeni, että taidanpa vaihtaa yöpaidan säällisiin vaatteisiin ja lähteä sinne kirjastoon: uusittavien lainojen pino (gradukirjoja) on suuri ja päivä ennen illan teatteria lyhyt.

Adios amigos, nauttikaa heinäkuun huumasta! Niin minäkin teen!

8 kommenttia:

 1. Hauskaa ja vauhdikasta kesälomaa! :)

  VastaaPoista
 2. Ihan pakko on kysyä, että missä päin tätä kotimaakuntaani eli Pohjois-Karjalaa olette mökkeilemässä?

  Oikein hyvää ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiihtelysvaarassa, eli melkein siinä sinun naapurissasi!

   Kiitos! :)

   Poista
 3. Ihanaa lomaa! Suunnitelmat kuulostavat kerrassaan mainioilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Suunnitelmat on tosiaan tällä kertaa aika huolella tehdyt, katsotaan kuinka käy ;)

   Poista
 4. Ihanaa lomaa sinulle! Minulla vielä viikko töitä tai muutama hassu yövuoro.

  Nauti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan se siis koittaa sielläkin. Kiitos ja samoin jo etukäteen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!