16. heinäkuuta 2012

Löytöjä


Sataa, sataa ja päätä särkee. Mikä kesä, hmph! Onneksi on ollut kaikenlaista kivaakin, kuten 1-vuotis-, 27-vuotis- ja maisterisjuhlia. Nyttemmin voin myös sanoa käyneeni Kuudennella linjalla. Olipa kovaäänistä musiikkia siellä, nimittäin! Tädin pöksyt vallan hytisivät. Kyllä on pöydän ja tuopin ääressä istuskelu enemmän makuuni, uskallan sanoa. Mutta kaikkeahan on kokeiltava.

Kokeilin vastikään ensimmäistä kertaa myös Sörnäisten Fida-kirpputoria. Kannatti! Ensinnäkin tein kirjalöytöjä ja sitä kautta innostuin menemään sinne seuraavalla viikolla uudelleen – tehdäkseni lisää kirjalöytöjä. Ei hassumpaa.

Olen siis kantanut kotiin seuraavaa, kohdallani lukematonta tavaraa:

Helmi Kekkonen: Kotiin (1,70 e)
Kekkosen esikoisteos, josta olen lukenut monista, monista blogeista.

Eric-Emmanuel Schmitt: Oscar ja Roosamamma (1,80 e)
10-vuotias kuolemansairas Oscar kirjoittaa lastensairaalassa kirjeitä Jumalalle seuranaan sairaalan leikkitäti Roosamamma.

Marjo Niemi: Miten niin valo (1,70 e)
Anni makaa keittiön lattialla jo toista viikkoa. Kristiinan elämän sekoittaa puhelu. Lääkäri Päivikki kohtaa molemmat naiset sairaalassa. Masennusta, ahdistusta? Kiinnostuin.

Maarit Turtiainen: Punainen paasto (2,50 e)
Suomalainen Satu kohtaa tuoksuvana hehkuvan Istanbulin ja Umutin tässä "aisteja hemmottelevassa romaanissa rakkaudesta, ystävyydestä ja itsenäistymisestä". Katsotaan!

Pauliina Vanhatalo: Korvaamaton (1,70 e)
Blogeissakin näkyvyyttä saanut tarina käräjäoikeuden tuomarista Aamusta, joka pakenee omaa suruaan uppoutuakseen muiden ihmisten kohtaloihin. Herätti kiinnostukseni heti, joten tämän ostamista ei tarvinnut harkita.

Sarri Nironen: Tähdenpeitto (1,50 e)
Nuoren esikoiskirjailijan tarina helsinkiläisistä nuorista.

Alex Capus: Léon ja Louise (2 e)
Ihan vasta julkaistu vuosikymmeniä ja kaksi maailmansotaa kattava rakkaustarina, josta on nähdäkseni kirjoitettu blogeissa runsaasti. Tätä voisi jo sanoa todelliseksi löydöksi!

Kovin pahasti en näiden ostosten kanssa päässyt köyhtymään. Täysin eri asia onkin se, milloin ehdin niitä lukea. Sääennusteista päätellen lukeminen sisätiloissa on toki lähiaikoina ihan ookoo – kukapa tuolla sateessa jaksaisi kököttää. (Tai ehkä joku jaksaakin, en minä sillä!) Mutta kun se luettavien pino on muutenkin jo korkea ja hutera...

11 kommenttia:

 1. Kiinnostavia löydöksiä! Erityisesti odotan arviotasi Punaisesta paastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta! Katsotaan, milloin on sen aika. :)

   Poista
 2. Oletpa tehnyt tosi hienoja löytöjä. Esim. Léon ja Louise, joka on tosiaan ihan uusi kirja, tosi edullisesti. Erityisen innolla odotan, mitä pidät Schmittin kirjasta. Luin nimittäin joskus paljon kyseisen kirjailijan teoksia ja pidin niistä kovasti. Mielestäni juuri Oscar ja Roosamamma on todella vahva, kaunis ja liikuttava kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En meinannut uskoa silmiäni hintaa katsoessani, mutta niinhän se vain on, että kirjojen - jopa uutuuksien - jälleenmyyntiarvo lienee aika olematon... Mutta iloinen toki olen löydöstäni.

   Oscar ja Roosamamma on kyllä ohut kirja, joten siinä mielessä luulisin siihen tarttumisen olevan ongelmatonta, mutta aika raskaaksi se voi kyllä muodostua aiheensa puolesta.

   Poista
 3. Oi mitä löytöjä! Itse luin juuri loppuun Léon ja Louise-kirjan ja tykkäsin tosi paljon. Sinun innostamana minunkin on pakko kipaista kirpparilla huomenna vapaapäivän kunniaksi ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, toivottavasti minäkin tykkään siitä. Monet ovat pitäneet. Mene ihmeessä ja kerro sitten, jos teit löytöjä! :)

   Poista
 4. Minua naurattaa tuo Kuudes linja-kokemuksesi. Tämäkin täti kävi siellä reggae-bileissä jokin aika sitten. Siellä olis voinut pitää arvaus leikin "Kuka ei kuulu joukkoon" :)

  Minäkin olen tehnyt kirjalöytöjä ja hetki sitten hyvässä kuosissa ollut kirjahyllyni pitää sisällään taas epämääräisiä pinoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, meidän osaksemme sattui jokin konemusiikki-iltama, joka ei oikein vastaa meikäläisen mieltymyksiä... Yritin maastoutua tehokkaasti ;)

   Voi kun jaksaisi aina saman tien järjestellä uusille löydöille tilaa, eikä antaisi niiden päätyä epämääräisiksi pinoiksi... Minä en ikinä opi siihen!

   Poista
 5. Oho, vau millaiseen hintaan olet löytänyt uutuuksia ja uudehkoja kirjoja! Tykkäsin Valinnasta ja haluaisin lukea Korvaamattoman, ehkä myös Leonin ja Louisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis: tykkäsin kyllä Kekkosen Valinnastakin, mutta vielä enemmän tuosta Kotiin-kokoelmasta :).

   Poista
  2. Sanopa muuta! Joko Fidalla on yleisesti ottaen kuluttajaystävällinen hintapolitiikka tai sitten hinnoittelusta vastaava ei ole yhtään kiinnittänyt huomiota siihen, milloin lahjoituksina saadut kirjat on julkaistu... En valita tietenkään. Paitsi jos ne nyt korottavat hintoja selvästi ;)

   Minä en ole vielä lukenut mitään Kekkoselta, mutta odottelen innolla, miltä Kotiin maistuu. (Ja varmaan jossain vaiheessa Valintakin.)

   Poista

Kiitos kommentistasi!