24. tammikuuta 2016

10-vuotisarvonta ja bloggaamisen ilosta

Kaksi viikkoa sitten, 10.1., juhlittiin blogini 10-vuotissyntymäpäivää ja panin pystyyn arvonnan sen kunniaksi, kuten kirja- ja varmaan muissakin blogeissa on usein ollut tapana.
Arvonta suoritettiin tänään hyvin perinteikkäin menoin niin sanotulla vanhan koulukunnan kulhometodilla. Mukavaa näpräystä sunnuntai-iltapäivään. Onnettarena toimi jo vuosien vankkumattomalla kokemuksella puolisoni. Lahjomattoman arvonnan tuloksena voittajaksi selviytyi...
...Jaana! (Jonka uusi blogi Kaikki päivät tulevat kannattaa laittaa lukulistalle, jos ei jo siellä ole.)

Onnea Jaana! Olen sinuun yhteyksissä, niin saat kehittelemäni kirjallisen yllätyspaketin postilaatikkoosi.

Kiitos kaikille onnentoivotuksia lähetelleille ja kommenttinsa jättäneille. Kauniit sananne tekivät hyvää ja innostivat entisestään. Sain myös hyviä ideoita bloggauksia varten, hyödyntänen niitä kevään aikana.

Viime päivinä bloggaamisen lopettamisesta ovat kertoneet vankkoihin suursuosikkeihini kuuluvat Ilselä ja Booking it some more. Haikeudella ja ymmärryksellä hyvästelen mainiot blogit, mutta samalla terhakoidun omani suhteen. Mihinkään minä en ole menossa, vaan kirjakamaa on luvassa tohinalla, ettäs tiedätte!

Välillä ajankäyttö on kieltämättä haastavaa, mutta en anna sen liiaksi häiritä. Silloin on sitten blogirintamalla hiljaisempaa, ei sen kummempaa. Tällä hetkellä tunnun menevän ylikierroksilla työelämän kanssa, mutta se kuuluu toimenkuvan kausiluontoisuuteen (ja ehkä omaan kokemattomuuteenkin, vielä pitäisi saada lisää varmuutta ja napakkuutta touhuun). Töissä nyt onneksi tarvitsee olla vain määrätty tuntimäärä viikossa, muuten on aikaa muullekin. (Vaikka uniinkin ne työt kyllä tulevat, hemmetti.)

Ensi viikolla menen esimerkiksi kahdesti teatteriin, kertaalleen elokuviin ja käyn myös tapaamassa erästä pariviikkoista pötkylää. Luennassa on (ei niin yllättäen) taas monta kirjaa yhtä aikaa, on tietoa ja proosaa, ja niistä kirjoittaminen kutkuttaa jo nyt, vaikka sivuja on vielä käänneltävänä. Tulossa on ainakin koulukritiikkiä, kuudes sukupuuttoaalto, suomalaisen miehen sielunmaisemaa ja perhetragedioita.

Kuulumisiin!

20 kommenttia:

 1. Synttäripäiväsi on mennyt minulta jotenkin ohi, onnea siis jälkikäteen!
  Minäkin olen viikonloppuna miettinyt paljon bloggaamistani ja päättänyt terhakoitua. En ehkä niinkään oman blogini suhteen (se pyörii sillä teholla kuin mahdollista on), vaan toisten blogien seuraamisen ja kommentoinnin suhteen. Ilselä ja Booking it some more ovat molemmat blogeja sieltä "kultaiselta kaudelta", jolloin lemppariblogien seuraamiseen ja kommentointiin käytti paljon enemmän aikaa kuin nykyään. Muuttuneen elämäntilanteen myötä enää ei pysty samaan, mutta vähän voi tsempata! Onhan tämä sinunkin blogiin jo toinen kommentti tänä viikonloppuna, jee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amma!

   Muiden blogeja on kiinnostavaa ja antoisaa seurata, ja on tosiaan harmi, että ajoittain se jää vain sivusilmävilkuiluksi. Kommenttejakin voisi jättää useammin, ihan pieniäkin, ne kun ovat varmasti jokaiselle kirjabloggaajalle hyvin mieluisia. Että tervetuloa vain kommentoimaan jatkossakin. ;)

   Poista
 2. Onnittelut blogillesi näin jälkikäteen! Bloggaus on hyvä ja kehittävä harrastus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Olen ehdottomasti aivan samaa mieltä. ;)

   Poista
 3. Mikä ihana ilmaus tuo terhakoituminen ja onneksi näin, älä vaan koskaan ikinä lopeta kiitos! Jännityksellä jään odottelemaan aatoksiasi ainakin tuosta Sadie Jonesin kirjasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ihan ikuisuuteen jatkuvaa bloggaamista en varmaan voi luvata, ellei teknologia mahdollista joskus jonkinlaista Suketus-generaattoria, joka tuottaisi aina vain uusia tekstejä. ;)

   Jonesin kirja on kolmanneksen luettuani sanalla sanoen erinomainen!

   Poista
 4. Suketus, olet kyllä melkoinen energiapakkaus!

  Minä olen ajatellut myös, että kirjoitan kun kirjoituttaa ja ehtii. Minulla ei ole sitä työtäkään enää - ja silti tuntuu, että välillä kasaantuu muuta menoa, juuri elokuvaa, teatteria ja ihmisten tapaamista niin, että lukeminen ja varsinkin kirjoittaminen jää sivuun. Välistä taas kirjoittaminen vetää eniten puoleensa.

  Onpahan kiinnostavan kuuloisia aiheita sinulla. Täällä ollaan kuulolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan olen, toisinaan en. On myös päiviä ja etenkin viikonloppuja, kun vain loikoilen neljän seinän sisällä verkkarit jalassa tekemättä juuri mitään. Olen kovasti mukavuudenhaluinen, ja se saattaa toisinaan ajaa kaiken muun edelle.

   Onneksi kirjoittaminen on sellainen juttu, että sen pariin voi aina palata. Ja se odottaa vuoroaan kyllä, jos joskus on jotain muuta esteenä. :)

   Poista
 5. Kiva kuulla Suketus että pysyt tiukasti tavoitettavissa. Se että Booksy poistui näiltä kanavilta oli minulle pettymys. Varta vasten laitoin hänelle sähköpostiakin syksyllä, mutta lukijan vetoomukset eivät sitten sen pidemmälle kantaneet. Onneksi nämä blogit tänne jäävät kellumaan, ilmeisesti. Hyvähän on sieltä niitä vanhojakin lueskella, vähän niinkuin kirjojenkin suhteen; että miksi sitä lukisi vain uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pysyn, ei hätää. Toivon kovasti, että lopettavat blogit jäävät luettavaksi. Esimerkiksi Valkoista Kirahvia kaipaan aika ajoin, ja olen pahoillani, että hän otti bloginsa pois näkyviltä lopettaessaan. Mutta näin se menee ja kirjoittajalla on toki valintoihinsa täysi oikeus. Vanhoissa teksteissä on sellaista mukavaa ajan patinaa jopa näin digitaalisessa muodossa. Paitsi omia vanhoja ei kyllä tee mieli aina lukea ollenkaan...

   Poista
 6. Mä olen ihan ällikällä lyöty! Kerrankin voitin jotain :)

  Hyvä, että terhakoidut. Eihän 10-vuotiaan sovi niin vain eläköityä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnetar oli suotuisalla tuulella. Postia lähtee ensi viikolla tulemaan.

   Niinpä, 10-vuotias on oikein eloisa ja ehkä pikemminkin kipakoituu entisestään, kun varhaismurkkuikä alkaa pukata päälle... ;)

   Poista
 7. Kuulostaa aikas touhukkaalta viikolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä näinkin, toisinaan taas ihan toisin. ;)

   Poista
 8. Onnittelut kymmenvuotiaalle näin jälkijunassa! Samaa vuosikertaa ollaan ja on ihanaa, että sinulla(kin) riittää intoa vieläkin <3 Rennolla otteella vaan vuosia lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia! Hyvä me kymmenvuotiaat! Intoa riittää kyllä, mutta just nyt ei kauheasti aikaa. Onneksi se tasaantuu taas kevään myötä.

   Poista
 9. Myöhästyneet onnet 10-vuotiaalle blogille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!