26. marraskuuta 2015

Timo Parvela & Bjørn Sortland: Kepler62 – Kirja kaksi: LähtölaskentaHuomiota ja uteliaisuutta herättäneen Kepler62-pelin salaisuudet aukeavat nörttejä avukseen palkanneelle rikkaalle asetehtailijan tyttärelle Marielle. Kuten Ari ja Joni, myös Marie päätyy Yhdysvaltoihin huippusalaiseen tutkimusyksikköön, jossa valmistellaan lähtöä hyvin pitkälle matkalle.

Alue 51 kuhisee elämää – maan alla. Tutkimuslaitos on salaperäinen ja samaan aikaan uhkaava. Yksinäisyyteen tottunut Marie ei kaipaa sosiaalisia ympyröitä sinänsä, mutta hänestä tulee osa lasten ja nuorten joukkoa, joka valmistautuu ja jota valmistetaan kohti pitkää matkaa kaukaiselle planeetalle.

Salaisuuksia on kaikilla ja kiehtovimpina niistä taitavat olla kaksi ulkoavaruuden olentoa, Flapman ja Kuiskaaja. Ne ovat myös vaarallisia. Ja entä jos mieli muuttuukin, eikä haluaisi lähteä minnekään?

Kepler62-sarjan toinen osa, Lähtölaskenta, on pääosin Bjørn Sortlandin kynästä, vaikka kirjoittajat yhteistyössä sarjaa kirjoittavatkin. Tarina on jälleen vetävä ja oivallisesti koukuttava, sen ahmaisee yhdeltä istumalta. Lähtövalmistelut jäävät pääosin salaisiksi, mutta elementit ovat tuttuja scifi-genrestä yleisesti: lähtijöitä valmennetaan henkisesti ja fyysisesti, salaisuudet herättävät uteliaisuuden, joka johtaa ongelmiin, eikä kaikkea paljasteta vielä lähimainkaan.

Jouhevan tarinan tukena on Pasi Pitkäsen äärimmäisen upea kuvitus, joka olisi jo sellaisenaankin melkoinen elämys, mutta tarinan osana se vasta pääseekin oikeuksiinsa. Pitkänen käyttää vahvoja värejä ja tehokeinoja, ja kuvituskuvat ovat kuin itsenäisiä taideteoksia. Niiden tuoma tunnelma on uhkaava, muttei pelottava. Jotain on selvästi vielä nurkan takana – ja paljon!

Kepler62-sarja jatkuu ensi vuonna seuraavilla osillaan. Niitä odotellessa voin jäädä miettimään, mitä Kuiskaaja oikein tarkoitti ja miten Marien ja muiden lasten oikein vielä käy. Miten matka avaruuteen oikein sujuu?


Timo Parvela & Bjørn Sortland: Kepler62 – Kirja kaksi: Lähtölaskenta
Suomentaja: Outi Menna
Kuvittaja: Pasi Pitkänen
WSOY 2015
157 s.
KEPLER62 – Nedtelling (2015)

Kirjastosta.

_____

6 kommenttia:

 1. Juuri tänään yritin varovaisesti ehdotella tätä sarjaa 12-vuotiaamme seuraavaksi lukemiseksi. Toivon vähän, että tuo peliteema innostaisi sitä taas lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti natsaa! Ekassa osassa peli ja pelaaminen on selvästi isommassa roolissa, tässä alkaa jo se avaruusteema nousta korkeammalle. Laatukirjoja, jotka sopivat 12-vuotiaalle varmasti todella hyvin.

   Poista
 2. Nappasin sarjan ekan osan hehkutuksen (ja ulkonäön) perusteella 11-vuotiaalle joululukemiseksi, mutta pitääpä lukea ensin itse ja tarkistaa, ettei ole liian jännä juttu... Pääosin sarjakuvia ahmivaa poikaa juuri kuvitus kiinnostanee, toivottavasti myös avaruusseikkailu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka osa on vielä sellainen seikkailua avaava ja pohjustava, ei vielä niin synkkä kuin tämä toinen osa. Ja ekassa peli on keskeisemmässä osassa, joten saattaisi hyvinkin upota siltä pohjalta.

   Poista
 3. Tämä sarja on kyllä vetävä ja näyttävä. Ekan osan pelikeskeisyys oli selkeästi lasten (7 ja 9) mieleen ja kirja olisikin pitänyt lukea kerralla. Jatkoa odotellaan jo malttamattomasti, ihan äidinkin toimesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tässä on aivan mahtavan tarinan ainekset, eikä jatko-osia malttaisi millään odottaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!