8. lokakuuta 2014

Tuhat turinaa takana!Jopa on hieno hetki käsillä, kun tätä blogitekstiä naputtelen. Tämä on nimittäin tuhannes blogini kirjoitus. Tuhannes! Tonni! 1000!

Ikää blogillani on pian yhdeksän vuotta, joten onhan tässä ollut aikaa tekstejä kirjoitella. Ensimmäisen postauksen kirjoitin tammikuussa 2006 asuessani Porvoossa. Siellä vietin elämästäni yhden vuoden opiskellen ensin ammattiopistossa painoviestintätekniikkaa ja sittemmin valmistautuen Tampereen yliopiston historian oppiaineen pääsykokeisiin. Pääsykokeissa kävi hyvin ja syksyllä 2006 muutin Tampereelle.

Tampereella asuin sitten neljä ja puoli vuotta, välillä yksin ja välillä kämppiksen kanssa. Se vasta oli elämää. Opiskelua, bileitä, uusia ystäviä, vähittäistä hivuttautumista kohti sitä, mitä aikuisuudeksikin kutsutaan. Ihanaa aikaa, vaikka välillä oli surua ja töyssyjä. Töitä tein sairaalassa, kehitysvammaisten kanssa ja museossa. 

Tammikuussa 2011 muutin avovaimoksi Helsinkiin. Täällä onkin sitten jo vierähtänyt kolme ja puoli vuotta, ja pois tuskin enää lähdemme, pysyvästi ainakaan. Helsinki-aikaan on mahtunut graduntekoa, museohommia, valmistuminen ja varsinaiseen työelämään siirtyminen. Peruskoulumaailma. Sitähän tämä nyt sitten on ollut viimeiset kaksi vuotta. Isoja juttuja.

Ja blogi, se on kulkenut mukana näissä vuosissa. Ensin päiväkirjana ja avautumisalustana, ja viimeiset neljä vuotta myös kirjablogina, kaikenlaisella sekametelillä kuorrutettuna. Tämä on rakas harrastus, jonka kautta olen tutustunut mahtaviin ihmisiin ja päässyt monenmoisiin kekkereihin ja tapahtumiin. Ihan hyviä etuja, kieltämättä. Nimimerkillä kirjoitan nyt ja vastakin, kuten olen aiemminkin todennut. Ammatinvalinnasta on seurannnut halu pitää työ ja vapaa-aika erillään toisistaan. Tämä toimii minulle. 

Ja nyt on siis juhlan aika!

Koska ihan tonnin seteliä en voi lukijalahjukseksi luvata, tyydyttäköön tällä kertaa maltillisempaan. Arvon lukijoideni kesken yhden 30 euron lahjakortin suosikkikirjakauppaani Akateemiseen Kirjakauppaan. Lahjakortti on omin pennosin kustantamani, eikä siihen liity minkäänlaista yhteistyö- tai mainossopimusta tai muuta kaupallista virettä. 

Voit osallistua tonniarvontaani kommentoimalla ja kertomalla, mistä aiheista haluaisit minun kirjoittavan seuraavien tuhannen postauksen aikana. Muukin palaute on tervetullutta. Täytyyhän tuhatluvuille siirryttäessä kyetä myös parannuksiin!

Osallistua voit myös nimimerkillä, jos sinulla ei ole omaa blogia ja/tai jonkin blogipalvelun käyttäjätunnusta. Jätä siinä tapauksessa myös sähköpostiosoite.

Arvonnan suoritan juhlallisin menoin Helsingin Kirjamessujen jälkihuumassa sunnuntaina 26.10. iltasella. Siihen asti voi siis osallistua.


Kiitos teille kaikille lukijoilleni ja etenkin niille, jotka ilahduttavat päiviäni kommentoimalla turinoitani. 

Blogi on mahtava juttu!

58 kommenttia:

 1. Sulla on ihana blogi ja ihania postauksia! Yhdeksän vuotta on pitkä aika, kun miettii, että yhdeksän vuotta sitten mä olin vielä päiväkodissa XD Seuraavat tuhat tekstiä kaikkea samanlaista ihanaa kuin ennenkin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ellen. Heh, niinpä, 9 vuotta on kyllä pitkä aika kaikissa elämänvaihessa, mutta varsinkin nuorena!

   Poista
 2. Onnea ♥ Ihana blogi, hyvä tunnelma ja tasokkaita kirjoituksia. En millään meinannut tauta, että sun blogi oli mun Lumia vanhempi. Kun aloitin helmikuulla 2009 kirjoittelin yksin ihan tyytyväisenä, enkä osannut muuta edes kuvitella;) Nyt vuorovaikutus on vienyt mennessään.

  Kiitos sinulle ja mukavatunnelmaista jatkoa ♥

  Kiva kuulla, mitä olet mieltä Avallonen kirjasta...

  Kerrankin olen sanaton. En nimittäin keksi, mistä haluaisin sinun kirjoittavan paitsi tietysti kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Niinpä, pitkäänhän täällä on tullut kirjoiteltua yksinään, kun ei ole tiennyt, kuka siellä jossain mahtaa lukeakaan mitään kirjoittamaani. Vuorovaikutusta ei enää vaihtaisi mihinkään.

   Avallonen sain eilen loppuun, olo on vähän ristiriitainen. Tekstiä on tulossa, toivottavasti jo viikonloppuna.

   Sanaton esitti hyvän toiveen – aion sen toteuttaa. ;)

   Poista
 3. Onnea onnea! Sinulla on oikein mainio, analyyttinen blogi, en minä oikein osaa sanoa mitään toiveita, kun olen tähänastisesta menosta tykännyt. Jossain määrin lukumakumme osuvat yksiin, joten sinun blogisi kehut ovat minulle usein jonkinlainen "laadun tae". (Laadun tae lainausmerkeissä tässä siksi, että viittaan tällä kertaa subjektiiviseen lukumakuun.)

  Yksittäisistä genreistä on erityisesti kiinnostanut juttusi tietokirjoista, erityisesti historian alueelta, ihan siksi että vaikka ne periaatteessa minua kiinnostavatkin, aika harvoin tulee tartuttua. On siksi kiva, että on joku esilukija, joka tunnistaa helmet. Kivoja ovat myös työelämää ja arkeasi käsittelevät jutut. (Tosin, täytyy häpeäkseni myöntää, että viime kuukausien aikana olen seurannut todella vähän yhtään kenenkään blogeja, joten ihan kartalla en ole siitä mistä viime aikoina olet blogannut...) Joka tapauksessa olen tykännyt blogistasi ihan tällaisenaan, kiva jos on virtaa jatkaa vielä näinkin pitkän rupeaman jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sonja! Minäkin olen huomannut, että luemme samantyyppisiä kirjoja jonkun verran.

   Tietokirjat ovat tosiaan minulle tärkeä genre, josta en luovu. Tällä hetkellä olisi monta kiinnostavaa jonossa. Niiden kanssa on vain kenkkua se, etten mielelläni lue kuin yhtä kerrallaan. Kaunoa saattaa olla useampikin kesken samaan aikaan, tietoa ei.

   Virtaa riittää, kyllä!

   Poista
 4. Tuhat!! Mikä mahtavan komea lukema!! Onnea, onnea rutkasti!! Minä taapertaja olen seuraillut tietäsi vasta tovin, tällainen myöhäisherännäinen kun olen, mutta onneksi olen ehtinyt mukaan nyt! Jatka samalla tavalla, kirjoita edelleen hienoja kirjoituksia kirjoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, melkoinen massa tekstiä jo! Pyrin jatkamaan samalla linjalla. Lukemista vain on liikaa...... :)

   Poista
 5. Vaude, vaude, vaude! Aivan mahtavan isot onnentoivotukset. On ollut mahtavaa tutustua blogiisi ja on ollut myös mukavaa tavata ihan naamakkainkin. Olet ihan blogisi oloinen mahtava tyyppi. Käyn aina vilkuilemassa kirjoituksesi, vaikka aika harvoin nykyään tulee kommentoitua. Erityisen tarkkaan tietysti syynään historian alueelle liittyvät bloggauksesi, mutta hauskaa on myös lukea kuulumisiasi. Jatka samaan hyvään malliin! Toivottavasti nähdään ens tiistaina prosakissa, ajattelin meinaan vääntäytyä paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jaana. On ollut hienoa tutustua sinuun. Kommentointi jää tosiaan helposti väliin, vaikka tekstejä käykin lukemassa. Se lienee ihan tavallista.

   Historia on tietysti rakas aihepiiri, ja etenkin koska en näköjään tule sen parissa varsinaista leipääni ansaitsemaan, täytyy pitää rakkautta yllä lukemalla ja kirjoittamalla.

   Tarkoitus olisi tulla Prosakiin, siellä nähdään!

   Poista
 6. Pitkäikäinen ja tuottelias ja omannäköinen hyvä blogi, onnittelut.

  (En osallistu arvontaan, annan muille mahdollisuuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jokke. Toisinaan on tuotteliaampi olo, välillä ei jaksa, ja onneksi ei ole aina pakko.

   Poista
 7. Tuhannesti onnea, Suketus! Onko nimimerkilläsi muuten jokin tausta?
  Olen ollut erityisen kiinnostunut kouluelämäkuvauksistasi. Niitä siis kirjaesittelyjen ohessa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjatta! Nimimerkki on väännös yhdestä vanhasta lempinimestäni. Keksin sen ohimennen, kun blogia perustin, sen kummemmin miettimättä. Nyt siitä tuntuisi vaikealta luopua, vaikka onhan se vähän hupsu.

   Kouluelämää tulee jatkossakin, kunhan saan taas ajatuksia kasaan!

   Poista
 8. Tuhannesti onnea ja onnea monta tonnia ja mitä näitä nyt on! Eli onnea!

  Koska köyhälle opiskelijalle (joka kävi tänään kiikuttamassa kukkaron sisällön sinne Akateemiseen tosiaan) kelpaisi kyllä moinen lahjakortti!

  Minusta blogisi on tosi hyvä jo nyt, yhdistät kirjablogin oman elämäsi kuulumisiin, ja luen aina sekä kirja-arviot että kuulumisesi. Jos kuitenkin jotain kehitysideoita, niin tänne kelpaisi kyllä postaukset vaikka joskus kirjaostoksista tai jostain vastaavasta, vähän kuin kulisseista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katri. Onpa hyvä idea, täytyy laittaa vakavaan harkintaan. Tosin saattaa tulla kotona sanomista, jos oikein dokumentoin kaikki kotiin rantautuvat uudet kirjat. Välillä nimittäin onnistun salakuljettamaan ne hyllyyn huomaamatta... ;)

   Poista
 9. Onnea onnea onnea, blogisi on huippu! Erityisesti tykkään siitä, että kirjapostausten ohella kerrot, mitä elämääsi muuten kuuluu. Samankaltaista fiksua ja monipuolista tekstiä odotan seuraavaltakin tuhannelta postaukselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marile. Kiva, että kuulumiset kiinnostavat. Välillä mietin, että sopivatko ne ollenkaan kokonaisuuteen, jos yrittää muka olla kirjabloggaaja, mutta onneksi blogia saa kirjoittaa juuri niin kuin itse haluaa.

   Poista
 10. Onnittelut! Blogisi on todella ammattikirjoittajan tasoa. Minua myös kiinnostavat nuo historialliset ja muutkin tietokirjat, joita usein olet arvioinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena, kivasti sanottu. Tietokirjoja tulee jatkossakin, ilman muuta!

   Poista
 11. Onnea oikein paljon! Kovasti olen blogistasi pitänyt ja samantyyppistä menoa toivon jatkossakin, eli kirjajuttuja ja omia kuulumisiasi. :)

  VastaaPoista
 12. Komea postausmäärä, onnea! Blogi on mahtava juttu, todellakin. Blogissa pitää minusta näkyä oma linja, joten kirjoita mistä tykkäät. :) Täällä on aina mukava piipahtaa, joten kirjoitteluintoa myös seuraavaan tuhanteen postaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se melkoinen! Tulossa on toki kaikenmoista itseä mietityttävää edelleen. Tuhat seuraavaa postausta jo suunnitteilla... ;)

   Poista
 13. Onnea tonnista, mahtava määrä. Pidän blogistasi sellaisenaan, se on omailmeinen ja siitä näkyy kiinnostuksen kohteesi. Kirja-arviosi ovat aina mielenkiintoisia, ja jutut open arjesta ja ajatuksista luen myös mieluusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula! Kiva, että tekstit kiinnostavat. Kuulumisia ja kirjoja, niitä tulee.

   Poista
 14. Onnea! Pidän blogistasi ihan tällaisena kuin se on, mutta eniten minua kiinnostaa (heh, tässä tapauksessa ei tie, vaan) tuo peruskoulumaailma, josta olisi välillä hauska kuulla enemmänkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Peruskoulumaailma onkin tämän syksyn ollut vähän sivuroolissa, täytyypä ryhdistäytyä. Paljon olisi kerrottavaa ja kommentoitavaa.

   Poista
 15. Onnittelut !
  Aloin seurata tätä blogia noin vuosi sitten, aivan sattumalta. Koska luen paljon ja välillä haen uusia näkökulmia lukemiseen sekä uusia kirjavinkkejä. Blogin tulee olla mielestäni sinun näköinen. Moni täällä esitelty kirja on tullut luettua. Runokirjasta olisi mielenkiintoista lukea kirja- arvio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kuulla, että olet sattuman jälkeen palannut uudelleen. Se lämmittää kovasti mieltä. Runot ovat minulle vaikea pala, mutta hyvä idea, ja otan kyllä haasteen vastaan!

   Poista
 16. Hurjasti onnea hienosta blogietapista! :) Olen saanut täältä paljon hyviä kirjavinkkejä, erityisesti (muutaman aiemmankin mainitsemat) historiaa koskettavat tietokirjat ovat päätyneet lukulistalleni juurikin täältä. Osaat kirjoittaa mielenkiintoisesti niin kirja- kuin koulumaailmasta, joten kaikki maistuu. Mukana arvonnassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihi nainen. Blogien yksi paras anti on kirjavinkit, joskin välillä niistä seuraa melkoinen huojuva torni, joka ei tunnu alenevan millään....

   Poista
 17. Kaivoin muuten esille ekan bloggauksesi! Hauskaa, sieltä löytyi Anni Sinnemäen runo ja tuo Eniten minua kiinnostaa tie. Paljon on aikaa kulunut, näinkin pitkäaikaisesta blogista syntyy jo ajankuvaa ja vaikka mitä mielenkiintoista sukellettavaa. Varsinkin kun kirja-arvioiden ohella on noita omiakin fundeerauksia (sanoi turkulainen..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinnemäki on ollut suosikkini vuosikausia, ja blogin nimi on tosiaan hänen runostaan peräisin. Hauskaa, että teit arkelogisia kaivauksia. Minä en kovin mielelläni lueskele noita vanhoja tekstejä, mielummin pidän vähän hajurakoa. Joskus sitten. ;)

   Poista
 18. Hui, millainen etappi! Paljon onnea!

  Pidän blogistasi paitsi sen vuoksi, että kirjoitat aina hyvin ja analyyttisesti, myös meitä yhdistävän oppialan vuoksi, sillä luet paljon minua kiinnostavaa historiallista kirjallisuutta. Saan sinulta siis usein hyviä vinkkejä ja lukulista senkun vain paisuu ja paisuu :) Mitään ideoita en oikein osaa antaa, jatka vain samaan malliin äläkä kyllästy historiaan liittyviin kirjoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura. Sama on toisinpäin, tykkään kovasti blogistasi, koska historia yhdistää meitä. Ja ei, en aio kyllästyä historiaa käsitteleviin kirjoihin, joten toiveesi on kuultu.

   Poista
 19. Hurjan paljon onnea Suketus!

  Tykkään kovasti blogistasi ja tämä on yksi suosikkiblogeistani, vaikka olenkin ollut viime aikoina todella laiska kommentoija - mutta se koskee koko blogistaniaa eikä suinkaan tätä sun mainiota blogia yksistään. Eikä mulla ole mitään parannusehdotuksia. Luet mielenkiintoisia kirjoja ja kirjoitat niistä hyvin ja analyyttisesti.

  En osallistu arvontaan tällä erää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. On mukavaa tietää, että lukijoita käy. Ainahan ei jaksa kommentoida tai ei vain ole sanottavaa. Eikä tarvitsekaan. :)

   Poista
 20. Olipa hyvä hetki tehdä varovainen paluu kirjabligien maailmaan:) Ja pitäähän sitä arvontaankin osallistua, sillä en ole tainnut ikinä ostaa kirjaa Akateemisesta:D

  Parannusehdotuksia ei ole, blogisi on viihdyttävä ja ainutlaatuinen juuri tällaisena sekametelisoppana, jossa saan kurjavinkkien lisäksi tietää vähän ajankohtaisia kuulumisiasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvin ajoitettu! ;) Etkö? No, ilman muuta sitten on aikakin kokeilla onnea!

   Poista
 21. (Hmm, kirjoitanpa uudelleen, kommenttini katosi jonnekin..)

  Hämmennyin. Miten pitkään blogisi onkaan jo ollut olemassa, vau! Mielettömästi onnea! <3 Saan täältä aina rutkasti vertaistukea työelämään ja toivon jatkossakin kirjoitteluasi koulumaailmasta. :) Kirja-arviosi ovat aina niin hyvin kirjoitettuja ja ja ja... Enpä osaa kuin kiittää <3 Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiempaa kommenttia ei näkynyt, Blogger söi sen. Harmillista, että sitä tapahtuu.

   Onhan tämä jo aika pitkäikäinen "palsta", kieltämättä. Ja aihepiirejä on mahtunut mukaan vaikka kuinka, mahtuu jatkossakin. Työasioista on monia teemoja kielen ja mielen päällä, mutta en ole saanut kirjoitettua. Täytyy ottaa vähintään välitilinpäätös nyt syysloman kieppeillä.

   Kiitos Kaisa kivoista sanoista!

   Poista
 22. Onnea!

  Mistä haluaisin lukea - no, ihan tällaisena on hieno blogi. Välillä on kiva lukea ajatuksiasi koulumaailmasta. Postaat kouluelämästä sopivaan tahtiin. Enempi vois olla liikaa, koska toi koulu on aika lähellä ajatuksia ja elämääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Juu, koulublogiksi ei ole tarkoitus muuttua. Elämässä pitää olla muutakin sisältöä. ;)

   Poista
 23. Tuhannesti onnea :) Hurja saavutus!

  Kirjajuttuja haluan lukea jatkossakin, kirjoitat mielenkiintoisista kirjoista ja teet sen hyvin. Monesti tontiltasi löytyy minulle oudompia kirjoja, joita on aina kiva bongailla. Harvoin hyppään yli kirjoittamistasi ei-kirjallisista jutuistakaan eli jatka vain samaan malliin :)

  Niin ja totta kai osallistun myös arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villasukka!

   Oudompiakin kirjoja on tosiaan kiva bongailla. Joskus on hyvä olla ylipäänsä tietoinen, että sellaisia on, vaikkei itse ehtisi tai ihan kiinnostuisi lukemaan.

   Poista
 24. Löysin blogiisi keväällä eräänä esseetuskailupäivänä kirjastossa tylsistyessäni ja tykästyin kovasti. Opiskelen siis historiaa itse, joten pystyin jokseenkin samastumaan alkupään blogimietteisiin mutta toisaalta kirjallisuusharrastajana pidän kirjablogistasi paljon. Mielestäni blogissasi on toimiva suhde kaunokirjallisuuden ja tietokirjallisuuden välillä ja on myös mielenkiintoista lukea mietteitäsi työelämästä.

  Paljon onnea tästä blogietapista! :)

  K, mniaaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että kirjoittelustani on ollut iloa. Toivottavasti myös essee tuli aikoinaan valmiiksi. ;)

   Iloa opiskeluihin ja kiitos onnitteluista!

   Poista
 25. Onnittelut tuhannesta!

  En enää muista, miten tänne alunperin eksyin muutama vuosi takaperin, mutta muistan heti huomioineeni blogin nimen (koska Sinnemäki ja Ultra Bra <3 ), joten jäin sitten viihtymään pidemmäksi aikaa. Onneksi jäin! Kirjoitat asiallisesti, vetävästi, sujuvasti ja armollisen rehellisesti. Olen löytänyt täältä lukuisia lukuvinkkejä, mutta erityisesti haluaisin kiittää sinua kotimaisen sci-fin huomioimisesta. Itse rakastan kyseistä genreä, mutta lukukirjastoni on aika ulkomaapainotteista, joten en usein edes osaa odottaa tieteistarinaa suomalaisilta tekijöiltä. Ja löytyipä täältä jokin aika sitten myös ihan "must have" joululahjaidea miehelle Lauerman teoksen arviostasi (suosittelen muuten Thomas Müllerin Ihmispetoa, jos aihepiiri kiinnostaa etkä ole vielä lukenut). ;)

  Elämänmakuiset postaukset ovat myös mukavaa luettavaa, niistä jää lämmin tunne ruudun takana kirjoittavasta henkilöstä. Etenkin tarinat opettajuudesta kiinnostavat, vaikka itse tuskin kyseiseen ammattiin ympäristön painostuksesta päädynkään. Toisaalta, mistä sitä tietää minne elämä vie. "Eniten minua kiinnostaa tie." :)

  Mukavaa syksyä, kippis! Seuraavaa tonnia odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meu! Sinulta on aina mukavaa saada kommentteja. Yritän lukea ja siten myös kirjoittaa monipuolisesti erilaisista kirjoista, kivaa jos olet saanut vinkkejä. Ja kiitos muuten tuosta kirjavinkistä, kirjaan sen ehdottomasti muistiin.

   Kiitos ja mukavaa syksyä sinullekin!

   Poista
 26. Suunnattoman suuret onnittelut tonnista! On ollut huikean mukavaa tutustua blogitse ja reaalimaailmaisesti myös. :) Voisin tässä nyt vielä muiden tavoin fiilistellä, että kyllä tässä parin vuoden seuraamisen jälkeen osaa aika hyvin juttujesi perusteella skaalata iskisikö joku kirja vai ei ja toisaalta vertaistukeilla koulumaailman suhteen.

  Paljon lisää tonneja tulevaisuuteen!

  VastaaPoista
 27. Minusta kirjoitat kirjoista todella hyvin enkä kyllä keksi mitään parannusehdotuksia. Blogisi on juuri hyvä näin. ♥ Onnea tuhannesta postauksesta! Oletpa ehtinyt kirjoittaa paljon.
  Osallistun arvontaan tietenkin. Olisi kiva käyttää kolmekymppiä kirjoihin, koska tällä hetkellä olen aika kovalla säästökuurilla, jotta ensikesäinen (toivottavasti toteutuva) häämatka Italiaan ei jäisi vain haaveeksi.

  VastaaPoista
 28. Tonni-onnet!
  Tuhanteen mahtuu varmasti monia ihania kirjoja, mahtavia pohdintoja ja mukavia kommentteja. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 29. Vau, tuhat postausta on hurja määrä! Onnea!

  Minä pidän blogissasi sen monipuolisuudesta: kirjoista ja muusta elämästä sopivasti sekaisin. Koulujutut kiinnostavat tietysti erityisen paljon kirjojen ohella. :)

  VastaaPoista
 30. Vau kokonaista tuhat postausta!

  Blogisi on nyt todella ihana ja selkeä, mitäs ehdotuksia keksisin.... Kirjalöytöjä on aina mukava lueskella, vaikka juuri tänään niitä taisit esitelläkin 8D Jatka samaan malliin, niin hyvin pyyhkii!

  Mukana lahjakorttia havittelemassa, sillä eihän kirjoja vain voi olla liikaa..

  VastaaPoista
 31. Valtavasti onnea, hieno saavutus! Minä pidän erityisesti sota-aiheisten kirjojen postauksistasi, koska itse olen aika tietämätön aiheesta. Vaikka aihe kiinnostaa, en ole vielä saanut luetuksi mitään siihen liittyvää. Kiinnostukseni sota-aiheisiin on melko uusi. On myös mukava lukea koulumaailma-ajatuksia, koska olen itsekin opettaja.

  VastaaPoista
 32. Wautsi, onnittelut tuhannesti siis jokaiselle postauksellesi. Kiva kuulla hiukan blogihistoriaakin. Sen jälkeen, kun löysin tänne, olen käynyt blogissasi tutkimassa lukuvinkkejä, sillä luet aika monipuolisesti erilaisia kirjoja ja kirjoitat niistä mielenkiintoisen pohtivasti. Tämä on hyvä harrastus ja olet jaksanut kauan, yhdeksän vuotta. Mielenkiintoista kuulla jatkossa mitä luet :)

  VastaaPoista
 33. Onnea tonnista ja pitkää ikää blogillesi! Jos arvonta ei ole vielä päättynyt, hyppään mukaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!