22. tammikuuta 2013

Maisteria on juhlittuEi olla ihan nuoria enää, sen sanon. Eilinen työpäivä oli viikonlopun päälle tuskaa. Puhdasta tuskaa. Teki mieli karjaista muutamallekin räpättäjälle, että olkaa jo hiljaa, opella on vielä darra. No okei, ei edes ollut, vaan pikemminkin migreeni, ja okei, en tehnyt niin.

Lauantai oli ihana päivä.

Aamulla karautimme laina-autolla automarketostoksille hankkimaan kaikkea tarpeellista juhlarompetta. Pankkikortti vinkui ja S-bonukset ropisivat. Sen jälkeen oli ohjelmassa pynttäytymistä ja suuntana ehkä Helsingin huipuin ravintola Weeruska, jonne olin kutsunut lähisukua lounastamaan maisterishengessä. Punajuuri-vuohenjuustopihvit ja viini maistuivat, ja kakku. Ja veljeni piti minulle puheen, mitä en olisi koskaan osannut kuvitella hänen tekevän. Vähän meinasi silmäkulma kostua.

Mahtavien annosten päälle Weeruska tarjosi hyvän mahdollisuuden antaa ruoan laskeutua ja vaihdella kuulumisia ja muita juttuja. Oli ihanaa nähdä taas sukulaisia, jotka ovat minun tapauksessani aivan huippua porukkaa. Ja olivat vielä ostaneet ihania lahjojakin, pirulaiset. Vaikken edes muistanut viedä gradua tai todistuksia paikan päälle töllisteltäväksi.

Ilta tarjosikin sitten jo diskovaloja, ammattimaista tiskijukkatoimintaa, ruokaa, boolia, ystäviä, halauksia, onnentoivotuksia, yllätysuutisia, hymyjä, värisevää ääntä ja epäilyttäviä tanssiliikkeitä. Noin viidenkymmenen hengen porukalla saimme aikaan sellaiset kekkerit, että muistan ne vielä kiikkustuolissakin. Vaikka rakkaat Parikkani vaihtuivat pikkutunneilla kiinantossuihin ja vaikka kaikki tärkeät eivät päässeetkään paikalle, ilta (ja yö) (ja aamu) olivat sen verran mahtavat, että vieläkin hymyilyttää. Ja niin moni rakas siellä oli, että menin jo laskuissani sekaisin. Ja tajusin, että taidan olla aika onnekas, kun elämässäni on niin monta ihmistä, joiden kanssa voin ja haluan juhlistaa isoja asioita.

Itkettävän ihania kortteja, juttuja, sanoja ja hetkiä. Ajatuksella tehtyjä ja mietittyjä, haaveiden kuuntelua,  yllätyksiä. Kouluajan kaverit pistivät pahan, kun käteen iskettiin kengän muotoinen suloinen kortti ja kirjekuori, josta paljastui lahjakortti Minna Parikan liikkeeseen. Kevätmallistoa odotellessa... ja kuinkas sattuikaan, Aleksin liike on työmatkani varrella. Hupsista.

Ja vaikken arvottamisesta ja tärkeysjärjestyksistä niin piittaa, V vei tällä kertaa koko potin. Joskus aamuyön tunteina, mustikkaboolin huumaamana, käteeni iskettiin Lahjakirjaksi nimetty paperi, jonka sisältö oli just eikä melkein:


Pahoittelen surkeaa kuvankäsittelytaitoani, mutta jäljelle jäänyt sisältö puhunee puolestaan.

Oma ex libris! Minulle!

Jopa boolinhuuruisissa aivoissani ehdin tajuta, että toistaiseksi hallussa pitämäni tämän perheen parhaan lahjanantajan titteli meni sen siliän tien toiselle osapuolelle.

Tämä maisterisnainen on vieläkin väsynyt, mutta sitäkin onnellisempi. Mahtavien ihmisten kanssa elämä on jotenkin piirun verran helpompaa. Ja juuri sitä, mitä haluan. Myös arkena.

22 kommenttia:

 1. Onnea maisterille, hienot juhlat!

  Minusta ei taida ikinä tulla maisteria, mutta ei se mitään, kateellisempi olen tulevasta exlibriksestäsi. :) Mikä lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pekka!

   No, onneksi ex libriksen voi hankkia vaikkei olisi maisterikaan. ;) Minulla jo päässä surraa ideoita ja homman toteuttava henkilö on sen verran lahjakas, että pieleen ei voida mennä. Ja todellakin, mikä lahja!

   Poista
 2. Onnea tätäkin kautta maisterille! On se vaan niin ihanaa, kun pitkän aherruksen jälkeen saa juhlia saavutustaan omien, upeiden ihmisten kanssa. Niitä onnenhetkiä tosiaan muistelee vielä vuosienkin jälkeen.

  Ja tuo ex libris. Vähän kateellinen olen minäkin. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna Elina! Jokohan tässä olisi kohta aika laskeutua arkeen...? No, saahan sitä toki isoja juttuja juhlistaa pitkän kaavan mukaan, siihen tuskin kellään on nokan koputtamista.

   Hih, saamani lahja on kyllä niin huippu, että olen melkein tyytyväinen kateuden herättämisestä. ;)

   Poista
 3. Oi, mitkä bileet ja mitkä lahjat! Ja Weeruska, vieläkö se on hengissä? Pitää ehdottomasti käydä joskus tsekkaamassa.

  Javielä kerran onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on, ja erittäin muhevasti onkin! Kannattaa käydä.

   Ja juhla oli tosi ihana. Kiitos.

   Poista
 4. Hyvät bileet - ja näin vieraan näkökulmasta ihana päästä turisemaan kaikkien kivojen tyyppien kanssa:) Sen verran heikko happi oli tälläkin suunnalla, maanantaina raahauduin töihin vähintään epäilyttävän näköisenä. Onneksi oli vain muutaman tunnin työpäivä:D Kaksipäiväinen krapula, ei kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tavoite siis saavutettiin siltäkin osin. ;)

   Ja hauska kuulla, etten ollut tuskani kanssa yksin. Vaikka toki en toivo tällaisia jälkitiloja kellekään :D

   Poista
 5. Oi, ihanaa, että olet saanut juhlia tätä suurta saavutusta hienosti ja rakkaiden ihmisten seurassa! Onneksi olkoon! :) Onnea myös työsi johdosta -hissanopettajien ei kai yleensä ole mikään kovin helppo tytö löytää. Opettaminen on mukavaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä ollut ihanaa aikaa nämä viimeisimmät kuukaudet. Ja töiden tekeminen on huippua, vaikka raskasta. Minun työhöni kuuluu niin paljon muutakin kuin opettamista nyt, että se tuo sopivasti vaihtelua. Nautin! :)

   Poista
 6. Nämä ovat niin söpöjä nää siun valmistumispostaukset. Mie täällä odottelen haalareita, ihan alussa olen taipaleella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se alkutaival on niin mahtavaa sekin! Ja keskivaihe. Ja loppu. Kaikelle aikansa, onneksi! Oo, haalarit! Minäkin hankin sellaiset, mutten ole sitten kertaakaan niihin pukeutunut. Mutta ajatus se kai oli tärkein siinäkin. :D

   Poista
 7. Paljon Onnea Maisterille!

  Kiitoksia että saatiin olla osa näitä mahtavia bileitä. Meidän työstä tekee huippua vieraat jotka osaavat viihtyä ja selvästi nauttivat tilaisuudestaan.

  Kiitos käynnistä vielä kerran ja tervetuloa uudelleen.

  Ystävällisin terveisin

  Kosti Paloposki
  Ravintolapäällikkö
  Ravintola Weeruska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain siihenkin suuntaan, päiväni oli täysi kymppi! Ja uudelleen tullaan ehdottomasti!

   Poista
 8. Täydellisen kuuloiset juhlat :) Voi, oma ex-libris on varmasti ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä ne tuntuivatkin. :) Ja kyllä, ajatuskin on jo ihana! Saati sitten kun se vielä toteutuu!

   Poista
 9. Onnea maisterille ja oletpa saanut ihana lahjan!!:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!