12. elokuuta 2013

Kohti ääretöntä (tai ainakin uutta lukuvuotta)

Laulu ja leikki tilaukseen tiistai-, torstai- ja perjantai-iltapäiviin minullekin!

Pyörällä on, pää nimittäin.

Tänään se alkoi. Uusi työ, uusi tehtävä, uusi työpaikka. Kyllä jännitti, voin sanoa. Onneksi satuin ensimmäisenä istahtamaan toisen uuden viereen, joten vertaistuki löytyi saman tien. Paljon on nyt tietoa, päivämääriä, nimiä ja käytäntöjä kuultu, luettu ja koetettu jo painaa mieleen. Huomattavasti enemmän niitä meni ohi korvien. Mutta onhan tässä tätä. Aikaa.

Ensimmäiset ajatukset uusista kollegoista ovat hyvät. Työparikseni saan napakan oloisen ihmisen, siitä olen iloinen. Olemme tosin molemmat ihan yhtä epäpäteviä ja kokemattomia hoitamiimme tehtäviin, mutta mikäs siinä. Samassa veneessä ainakin ollaan. Siitä on ollut hyötyä ennenkin, miksei nyt.

Oppilaat ovat toistaiseksi vielä nimiä papereissa, mutta huomenna heilläkin alkaa koulu. Jännää nähdä, minkälaisia sankareita siellä on. Nyt, kun olen itse vielä niin kokematon, ennakko-oletuksia on aika vähän. Tänään kuulemani alustuskin lupailisi, että hieman helpommalla ehkä pääsen kuin edellisessä työpaikassa. Mutta ainahan ne teinit voivat yllättää, ja asiat ja tilanteet muuttuvat, tietenkin. Ja teen sitä paitsi eri työtä nyt kuin keväällä – täytyy miettiä vielä sitäkin ja jopa sisäistää se.

Tuntuu hassulta olla taas kiinni työn ja leivän syrjässä. Kesä oli pitkä, ja vapaani pidempi kuin kertaakaan vuosikausiin. Nyt se on ohi, vaikken sitä ehkä ihan vielä tajuakaan. Teki se kyllä hyvää, ehdottomasti. Mutta nyt alkaa sitten ensimmäinen kokonainen lukuvuosi opettajana. Jännää! Tämä se kai on sitten se aikuisuus.

Ainakin intoa riittää, vaikka kaikki on vielä yhtenä suurena kaaoksena mielessäni. Laukussa on pino uusia juttuja, työtiloissa paljon tutustuttavaa materiaalia, sähköposti aktivoimatta, opettajainhuoneesta oma paikka löytymättä. Mutta tässä sitä mennään taas, pää edellä hyiseen veteen. Enkä edes malttaisi odottaa!

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Jokke! Siitä tulee kyllä jännittävä. :)

   Poista
 2. Voin niin jakaa nämä tuntemukset! Palasin tänään työelämään (opeksi) pitkän tauon jälkeen. Intoa piukassa vaikka jännittääkin :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Katri. Tavoitteena on, että ensi viikolla en enää ole ihan näin pihalla kuin nyt. :D

   Poista
 4. Hyvää uutta lukuvuotta! Selviät kaikesta uudesta varmasti mainiosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja samoin sinne, Minna! Yritetään selvitä. Eiköhän se onnistu. ;)

   Poista
 5. Hyvin se menee! :) Minua jännittää myös, vaikka jatkan tutussa talossa: huomenna saan käsiini ensimmäisen ihan oman valvontaluokan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, sinulla on kyllä tosi iso vastuuhomma tulossa, minulla ei ole sitä tehtävää tällä kertaa. Tsemppiä!

   Poista
 6. Olkoon lukuvuotesi ihana, täynnä innostavia kokemuksia! Onnea uuteen työhön! :)

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä lukuvuoden alkuun! Kerrohan sitten kuulumisia tännekin, että miten siellä menee - niitä on aina yhtä kiva lukea. :)

  Teillä oli siis jonkinlainen työpäivä jo koulun alkua edeltävänä päivänä? Onko tämä yleinenkin käytäntö kouluissa? Päiväkotimaailmassa en nimittäin ole törmännyt vastaavaan, mutta se ainakin meidän kohdalla olisi kyllä hyvinkin hyödyllinen...! Ehtisi rauhassa käydä asioita läpi, laittaa paikkoja ja tutustua mahdollisiin uusiin työkavereihin (jotka meillä tosin aloittavat vasta myöhemmin syksyllä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monissa kouluissa taidetaan pitää toinen vuoden pakollisista veso-päivistä ennen lukuvuoden alkamista, niin myös meillä. Eli osallistuminen on opettajille pakollista ja hyvin hyödyllistä. Meillä oli alkuun yhteinen opekokous, jossa esiteltiin henkilökuntaa ja tsekattiin tulevan lukuvuoden asioita, sen jälkeen oli sitten aineryhmäkohtaisempaa suunnittelua ja työskentelyä. On kyllä tosi hyödyllistä – ihan kylmiltään olisi nahkeaa mennä suoraan ekaan oppilaiden koulupäivään.

   Minulla nyt ei oppilaita ole vielä hetkeen, mutta kaikenlaista muuta on tullut tässä kohellettua tämä viikko. Ja pihalla olen kuin lumiukko, mutta pakko vain olla armollinen itselleen. (Ja koettaa olla mokailematta ihan kauheasti...)

   Poista
 8. Onnea uuteen työhön! :) Varmasti kaikki sujuu hienosti. :) Vivi Vinna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kahden viikon jälkeen alkaa jo vähän sujua sinne päin...

   Poista

Kiitos kommentistasi!