20. syyskuuta 2011

Miehenlepyttelyruokaa

Ei minun kyllä kauheasti tarvitse yleensä tuota miekkosta lepytellä, sillä jos riitelemme, tuiskahdamme molemmat nopeasti ja sitten hetken päästä homma on sillä sovittu. Tänään leikin kuitenkin kätevää emäntää ja tein töistä tultuani yliopistolla edelleen ahkeroineen miehen iloksi hieman ruokaa.

Katkarapuwok (neljälle)

1 pss katkarapuja
200 g herkkusieniä
pari kolme sipulia
pari paprikaa
3-4 valkosipulinkynttä
1 rkl punaista currytahnaa
4 dl kookosmaitoa
1 tölkki tomaattipyrettä
1 rkl maizenaa
1/2 sitruunan mehu ja kuori raasteena
mausteita oman maun mukaan (itse laitan currya, chiliä, pippuria ja suolaa)


Suikaloi sienet ja kasvikset, kuullota öljyn, tomaattipyreen ja currytahnan kanssa. Lisää kookosmaito ja hauduta noin 10 minuuttia. Sekoita maizena tilkkaan vettä ja kaada ohuena nauhana joukkoon. Lisää sitruunan mehu ja kuori sekä sulatetut katkaravut. Anna kiehahtaa hetki ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Nauti hyvässä seurassa riisin tai nuudeleitten tai vastaavan kera.


Kuten näkyy, meillä oli tänään tarjolla nuudeleita. Kuva paljastaa myös yhden heikkouteni, jota ei tunnustuksen yhteydessä kysytty: viskit. Olen vielä noviisi, mutta sille tielleni jäänyt. Auts.

Katkaravut eivät todellakaan ole mitään maailman eettisintä ruokaa, joten siinä mielessä puhun itseäni koko ajan pussiin väittäessäni, että yritän muka tiedostaa, mitä suuhuni laitan. En ole täydellinen, todellakaan. Tässäkään asiassa.

2 kommenttia:

  1. Tällä vois lepytellä naisenkin. Nams!

    -Laura

    VastaaPoista
  2. Totta! Voit esitellä tämän(kin) vihjeen kotona ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!