5. helmikuuta 2016

Viisi kirjaa -haaste

Olen saanut Viiden kirjan kirjahaasteen AnkiltaTakkutukalta, Q+Blackilta ja Kaisalta. Kiitän ja osallistun!1. Kirja, jota luen parhaillaan

on esimerkiksi uunituore Elizabeth Kolbertin Kuudes sukupuutto – Luonnoton historia. Päräyttävää tietokirjallisuutta maailman menosta himppasen laajemmassa mittakaavassa. Ja on noita muitakin: elämäni ensimmäinen Herta Müller, ikuisuusprojektiksi valumaisillaan oleva Seitsemän veljestä (en ehtinyt Klassikkohaasteen kakkososaan en, ehkä seuraavaan sitten) ja työmatkalukemiseksi valitsemani Tuomo Jäntin Talven hallava hevonen.


2. Kirja, josta pidin lapsena

on esimerkiksi Neiti Etsivä, mikä tahansa niistä. Ja The Babysitters Clubit, moneen kertaan luettuna. Yhtä lailla Pikku Naisia kolahti jatko-osineen, ja kolahtaa vieläkin. Onhan noita. Voisikin joskus pitää teemaviikkoa blogissa näiden kanssa!
3. Kirja, joka jäi kesken

on esimerkiksi Jonas Gardellin Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogia viime kesältä tai jostain. Siis se ensimmäinen osa, sitä jaksoin viitisenkymmentä sivua ennen kuin totesin tyylin olevan aivan liian melodramaattinen makuuni. Joten sinne meni, tuskin palaa takaisin.


4. Kirja, joka teki vaikutuksen

on kirja, jollaisia tulee vastaan onneksi aika ajoin. Yksi tekee vaikutuksen yhdestä syystä, toinen toisesta. Joku iskee, koska viihdyttää, joku siksi, että koskettaa, joku siksi, että sitä ei ihan tajua.
5. Kirja, johon palaan uudestaan

on John Irvingin tuotanto, se ikivarma. Kaikki isäni hotellit, Garpin maailma ja Oman elämänsä sankari on luettu moneen kertaan tärkeissä elämänvaiheissa. Ja varmasti luen jatkossakin, aina kun niitä tarvitsen.

_______

Haasteen heitän eteenpäin Liinalle Sivukirjastoon, Linnealle Kujerruksiin ja Jaanalle Kaikki päivät tulevat -blogiin.

14 kommenttia:

 1. Irvingit! ❤ Noitten suosikkijesi rinnalle nostaisin vielä Ystäväni Owen Meanyn, joka taitaa olla minulle se ykkönen, jos olisi ihan pakko valita.

  Neiti etsivät olivat kyllä tosi hyviä silloin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lukenut Owenin vain kertaalleen, mutta haaveilen kyllä Irvingin koko tuotannon uudelleenlukemisesta. Vaikkapa kesällä... ;)

   Poista
  2. Minulle rakkain Irving on yksi tuoreimmista eli Viimeinen yö Twisted Riverillä ❤

   Poista
  3. Kaisa, onpa muuten kiinnostavaa, koska jotenkin tuntuu, että "kaikki" Irving-fanit ovat ottaneet sydämeensä jonkun vanhemmasta tuotannosta. Twisted River onkin kyllä erinomainen!

   Poista
 2. Oih, tämmönen! Innostuin niin, että nyt varmaan osallistun! Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Mainio pointti Sinulla tuohon neloskohtaan: kirja joka teki vaikutuksen = monien osatekijöiden summa elikkä syyt ovat erilähtöiset samoin kuin kulloinenkin oma elämäntilanne, mielentila ja lukuvire. Ei ole kuin yksi John Irwing. "Kaikki isäni hotellit" & koira nimeltä Suru... Kiitos esillenostosta, taidankin vierailla hotellissa uudemman kerran! Viikonloppua ja liukasta laskiaista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin joskus, että vaikuttavan kirjan titteliä pitää jotenkin kauheasti säästellä, mutta sittemmin olen todennut, että mitä useammin sellaisen kohtaa, sen parempi. Ja vaikuttavuus muodostuu tosiaan useasta eri tekijästä, yleensä.

   Ehdottomasti uudelle hotellivierailulle! Minunkin tekisi mieleni... :)

   Poista
 4. Neiti Etsivät kuuluvat erottamattomana osana minunkin lapsuuteni. Joskus ajattelin palata niiden pariin, mutta en nyt vaativampana lukijana halua pilata muistojani. The Babysitters Clubeja tuli myös luettua ahkerasti, näiden rinnalle nostaisin vielä Pieni talo preerialla -sarjan niin siinä olisivat lapsuuteni kulmakivet kirjasarjojen osalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, ei niitä kyllä oikein haluaisi enää edes vilkaista... mutta jos nyt nostalgian vuoksi joskus vielä. ;) Pieni talo preerialla on muuten minulle ihan kokematon sarja!

   Poista
 5. Oo, kiitos haasteesta!

  Voihan Babysittersit ja Neiti Etsivät, mä olen heti mukana tässä nostalgiaviikossa. Itse voisin nostaa mukaan myös Mystery Clubit ja ja...

  Voisin myös ottaa asiakseni lukea jonkun Irvingin teoksen tänä vuonna. Garpin maailman aiheuttamat traumat kummittelevat edelleen, mutta jos vaikka ne hotellit lukisin, se olisi kotihyllyssäkin.

  (Ja voi harmi ettei Gardell iskenyt! Itse tykkäsin, mutta luin kyllä ruotsiksi, ehkä se on ruotsiksi parempi. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mystery Clubista taisin lukea joskus vain jonkin satunnaisen kirjan, eli ei ole se tutuin juttu minulle. Lue ihmeessä Irvingiä lisää, joskaan en lupaa, etteikö niissä kaikissa olisi jotain traumatisoivaa... Kaisa V:n mainitsema Viimeinen yö Twisted Riverillä voisi olla hyvä vaihtoehto. Tai sitten Minä olen monta, se on mainio!

   Poista
 6. Kiitos haasteesta! Neiti etsivät eivät iskeneet minuun. Olin enemmän Viisikoiden lumoissa.

  Mietin jossain vaiheessa Gardellin lukemista, mutta jäi pelkäksi aikeeksi. Jotenkin mielsin, että ei iske minuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisikot! Jokunen on tullut luettua, muttei ihan kaikkia. Gardell oli tosiaan pettymys, mutta olen tyytyväinen, että tajusin jättää kesken.

   Poista

Kiitos kommentistasi!