25. toukokuuta 2012

Porinaa perjantain kunniaksi (ja kiitos!)

Onpas jotenkin ylettömän vetreä mieli ja fiilis! Kevyesti (ja tarkoitan todellakin kevyesti) kulkeva pyörä, jokin keltainen mollukka taivaalla, vihreä väri kaikkialla, lämmin tuuli, pino lukemattomia kirjoja, kavereiden maisteri-ilottelut (omani sitten alkusyksyn huumassa...), uudet jäätelömaut... mitä näitä nyt on!

Tiistaina elämän harmonia esitti itsensä juurikin oikeassa muodossa. Ensin pengoimme ystäväni Marin kanssa sattumalta huomaamaamme HESY:n kirjamyyntilaaria Lasipalatsin kulmalla (Kolme kirjaa eurolla, ei paha! Pysyin jopa kohtuudessa ja ostin niitä kirjoja vain sillä yhdellä eurolla.), millä hoitui kulttuuri ja sielun sivistys. Sitten menimme ostamaan Espan Ben & Jerry'sistä (ei maksettu mainos) jätskit, jotka nautiskelimme puistossa - mielihyväkeskuksen aktivointi sekä energiatasosta (ja vyötäröstä) huolehtiminen. Lopuksi "vain piipahdimme" Mikonkadulla sijaitsevaan urheiluliikkeeseen "vain katselemaan" kaipaamiani uusia juoksukenkiä. Ihan sattumoisin hyllyssä nököttivät ihanat harmaanpinkit täysvaimennetut yksilöt oikeassa koossa hintaan 59 euroa. (Onhan mulla luottokortti.) Näin huolehdimme myös ruumiin kulttuurista ja kunnosta sekä kansanterveydellisten velvollisuuksien täyttämisestä.

Aika hyvä paketti, sanoisin.

Lenkkarit pääsivät eilen ensimmäiselle testirundilleen ja osoittautuivat hyväksi hankinnaksi. Mitä nyt sain vertavuotavat hiertymät akillesjänteisiin alle kolmessa kilometrissä, mutta kai se on alkuun vain kestettävä. Hyvät ne ovat kuitenkin. Ja niin nätit, että!

Eilen oli ohjelmassa myös lukupiirimme tapaaminen, jossa ruodimme Rosa Liksomin Yhden yön pysäkkiä. Kyseinen teos oli ensimmäinen tutustumiseni Liksomin tuotantoon, muttei varmastikaan viimeinen. Aivan varauksettomasti en tykästynyt kirjailijan mininovelleihin, mutta jotain kummallisen kiehtovaa niissä kyllä oli. Ja sillä tavalla ajatontakin, että ihan hyvin ne voisivat internetillä ja muutamalla kännykällä hiottuna kertoa vaikka tästä päivästä. Hytti nro 6 on lukulistalla, jossain vaiheessa, kunhan sen jostakin mukaani nappaan.

Päätimme myös polkaista käyntiin kolmannen kerran KesäkisanTM, jotta ei turhaan päästä löysäilemään. Kyseessä on siis täysin leikkimielinen eikä yhtään koskaan milloinkaan vakavasti otettava kisa, jossa suoritetaan  kesän kuluessa (elokuun loppuun mennessä) pisteitä erilaisista kategorioista ja tehtävistä. Pisteitä saa esimerkiksi urheilusta, matkustelusta, jäätelön syömisestä, treffeistä, museoista, kirjojen lukemisesta (!), ihmisten tapaamisesta, mökkipuuhista, juhlien järjestämisestä, sakoista, putkareissuista ja seksistä ulkona. Panoksena on 10 euroa, ja koko potin saa kesän lopussa tietenkin eniten pisteitä suorittanut osallistuja. Kahtena edellisenä kesänä olen raapustellut pisteeni ylös tukkimiehen kirjanpidolla, mutta nyt aion siirtyä nykyaikaan ja täyttää omaa lomakettani Excelinä. Ai että mä sanon! Ja pistetilikin aukeaa heti tänään työmatkapyöräilyllä, näppärää.

Jahka ilta saapuu, käväisen hakemassa äidiltäni auton lainaan, ja huomenna aamulla huristelemme V:n ja kissan kanssa Joensuuhun. Luvassa on neljä päivää totaalista relaamista, vähän ehkä mökkipuuhia, saunomista ja grillailua eristyksissä saaressa. Saatan jopa harkita talviturkin heittämistä, ehkä. Mukaan pakkaan ainakin eilen aloittamani Kathryn Stockettin Piiat ja lopultakin Jeffrey Eugenidesin Naimapuuhia.  

Ei voisi suoraan sanoen parempi olotila ihmisellä olla. Toivotan samaa itse kullekin teistä, ja kannustan jotakuta rohkeaa olemaan kuudenkymmenes (!) lukijani. Wow! Kiitos teille kaikille, uusille ja vanhoille, rekisteröityneille ja rekisteröitymättömille. Tänne on kiva kirjoittaa!

Hyvää viikonloppua, missä ja miten sen vietätkään!

20 kommenttia:

  1. Ja näitä on kiva lukea, kiitos vaan!

    Hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua. Toivottavasti ei ole kamalasti hyttysiä!

    Minä lähden tänään katsomaan Eläkeläisiä, jotka ovat tulleet pistämään Moskovan sekaisin ja huomenna on kavereilla grillijuhlat. Ihan mukavaa siis täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan. Aion varustautua litralla Offia ja hyttyssavuilla. :D

      Kuulostaa oikein mainiolta viikonloppusuunnitelmalta siellä itänaapurissakin. Nauti!

      Poista
  2. Kas, sielläkin oltiin lenkkariostoksilla. Minä löysin, tai melkein taistelin itselleni yhdet pinkit paholaiset ja kyllä vaan tuntuu paremmalta juosta. Ja näyttääkin hyvältä! Tossut pääsevät tositoimiin sunnuntaina kun lönkyttelen Naisten kympillä.

    Hauskaa viikonloppua!

    Ps. Piiat oli muuten ihana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, tulkitsen tämän niin että juoksujumisi on paranemaan päin? Myötätuulta Kympille ja ennen kaikkea NAUTI!

      (Piiat vaikuttaa toistaiseksi ainakin todella hyvältä!)

      Poista
    2. Tossut kyllä auttavat (vai oisko placebo-efekti, en tiedä), olen myös venytellyt ja lepuuttanut jalkoja nyt enemmän. Varma tapa saada rakkaasta harrastuksesta maku pois on väkipakolla vetäminen... :)

      Poista
  3. Kuulostaa jokseenkin täydelliseltä :). Itse olen nauttimassa puistoilusta kahden nuorimman lapseni kanssa, isompien ollessa eskarissa/kerhossa. Koska meidänkin pitää saada sielun- ja ruumiinravintoa, suuntaamme kohta kirjastoon ja sen viereiseen kauppaan ostamaan jätskit :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa oikein mainiolta puuhalta sielläkin! Ja nyökyttelyä sielun- ja ruumiinravinnolle! :)

      Poista
  4. En näköjään ollut kirjautunut lukijaksesi, joten täällä lukija nro 60 :)

    VastaaPoista
  5. Oi kun ihanaa lukea näin onnellisia kuulumisia :) Lisää näitä päiviä sinulle ja kaikille jotka tämän lukevat! Niin ja onnea, 60 on kaunis pyöreä luku.

    VastaaPoista
  6. Olipa ihanan iloinen ja positiivinen kirjoitus. Itsekin tulin tosi hyvälle tuulelle tästä, vaikka edessä onkin töitä koko viikonlopun...Eiköhän siitä selvitä, onneksi töissäkin voi istuskella ulkona ainakin hetkisen :). Ihanaa mökkiviikonloppua!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töissäkin voi olla ihan kivaa, joten uskon sinun viettävän mukavan viikonlopun! Kiitos, auto käytiin jo hakemassa ja nyt pitäisi kai pakatakin... (mutta ei Sinuhea, se saa jäädä kotiin odottamaan ensi viikkoa.)

      Poista
  7. Lukemisto kuulostaa hyvältä, molemmat on myös omalla lukulistalla! Myös teidän KesäkisaTM vaikuttaa hulvattomalta, kerrankin joku "leikkimielinen kisailu", joka kuulostaa oikeesti kivalta. :D Ehkä pitäis yrittää lanseerata joku muunnelma tännekin päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tosiaan ollut KesäkisaTM jo kahtena kesänä aiemmin, ja hauskaa on piisannut (ja tietenkin myös veristä väittelyä siitä, mistä lopulta nyt voi saada mitäkin pisteitä ja kuinka paljon, mutta se kuuluu asiaan). Suosittelen lämpimästi, pysyy aktiivisena ihan huomaamattaan!

      Poista
  8. Ihan mahtava perjantai ja KesäkisaTM teillä! Hymyilyttää.

    Vihna, luemme Naimapuuhia samaan aikaan! Sinun mielipidettäsi ootellen!

    (ja jee pyörä ja kengät ja jäätelö ja kaikki)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ;)

      Hei hauskaa! Itse olen noin sivulla 100, sillä yritän nyt selättää Piiat sittenkin ensin (koska se on kirjaston pikalaina ja Naimapuuhat taas oma kirjani), ja en ehtinytkään mökillä lukea niin paljon kuin luulin (koska piti esim. tuijotella hämärtyvää järveä, kuunnella puiden huminaa ja lintuja ja syödä miehen muurikalla tekemää ruokaa), mutta aika lailla samoissa varmaan mennään!

      Poista
  9. Oih, Helsinki oli tosiaan hetkisen kaunis noina päivinä kun turisteilin siellä. Melkein teki mieli joskus kokeilla siellä asumista. Onneksi vain melkein. Mäkin pääsin testaamaan omat lenkkarit Kympillä, ja kaipa ne pelottavat juoksuhousut hyppää mun ostoslistalle, oli sen verran raskasta painaa niissä jättiverkkareissa (se on siis Ainoa Syy lenkin raskaudelle).

    Pääsisinpä tänä kesänä saareen teitien kanssa. Ehkä sit elokuussa osuis aikataulut yhteen kun mulla tulee pakollinen loma..?

    M

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!