28. maaliskuuta 2009

Orientaatio alkaa

Tämä päivä kului nopeasti kesätyökoulutuksessa. Ilokseni kuulin tulevilta kollegoilta, että koulutuksesta maksetaan palkkaa. Kolme viikonloppua luentoja ja harjoittelua luvassa, kyllä se minusta saa palkkakuitissakin näkyä. Etenkin, kun toukokuussa tunteja tulee olemaan hieman vähemmän aukioloaikojen suppeuden vuoksi. Koulutus tuntui alkavan tehokkaasti infoähkyllä. Jossain vaiheessa kuunnellessani englanninkielistä luentoa ruotsalaisen aateliston linnojen sisustuksesta mietin, miten koskaan osaan pitää ainoatakaan vieraskielistä opaskierrosta – suomeksikin asioiden käsitteleminen ja käsittäminen vaatii paljon. Onneksi tulevat työtoverit ovat kielitaitoista porukkaa, eikä yksin tarvitse asioita surra. Erikoinen olotila muutenkin, kun tietää saavansa koulutettuja, omaan ikäluokkaan kuuluvia työkavereita, jotka seikkailevat jotakuinkin samoilla aaltopituuksilla. Uusi tunne minulle. Mukava sellainen. Enää tarvitseekin tosiaan tarttua valtavan monistepinon ensimmäiseen sivuun ja aloittaa materiaaleihin tutustuminen. Suomalainen keskiaika ei toden totta ole minulle kaikkein tutuinta aikaa, ei sen puoleen muutama sen jälkeinenkään vuosisata. Olen modernisaation naisia. Mutta kaikkea voi oppia – niinhän väitän työhakemuksissanikin – joten ei auta kuin tankata. Kesän jälkeen minullakin on ehkä yhtä intohimoinen suhde Suomen linnoihin kuin tämänpäiväisillä luennoitsijoilla.


Viimeiset aineopintoihin tarvitsemani merkinnät olivat tänään päivittyneet nettiin, joten ensi viikolla menen ja haen aineopintojen kokonaismerkinnän. Hyvästi sympaattiset A3-kurssit! Kai tässä on alettava miettiä toden teolla seminaaria ja gradun aihepiiriä, syventäviä opintoja ja – herranen aika – tulevaa työelämää. Huomasin tänään, että kovin monella kesäoppaalla on jokin kieli sivuaineena. Kai sitä pitäisi olla itsekin aktiivinen ja harjoittaa saksaa ihan olan takaa. Ei ruotsikaan pahitteeksi olisi. Molemmat kielet tukisivat oikein hyvin tulevia gradujuttujani. Kielikurssille, mars!


Olen ollut jo muutaman päivän alttiina todella nihkeälle kevätflunssalle (mikä kevät, räntää tulee taivaan täydeltä ja aamulla meinasimme paleltua kuoliaiksi linnan pihalla opaskierroksen alkumetreillä), mutta kuume ei nouse. Muuten on paska olo senkin edestä. Onneksi on puolet tämän viikonlopun koulutuksesta jo hanskassa, huominen sujuu siinä samalla. Vaikka pää kainalossa ja raastin kurkussa.

Puolen tunnin päästä alkaa Earth Hour. Lisää teetä naamaan ja kohta peiton alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!