6. kesäkuuta 2016

Pauliina Susi: Takaikkuna (Dekkariviikko)Dekkarinnälkää? Tietoturvariskejä? Skandaalinkäryä? Nappaa kiinni Takaikkunasta, saat melkoista menoa!

Leia Laine on sosiologi, joka on mukana perustamassa seksiaddiktiosta kärsivien miesten tukihanketta. Esiteltyään aihetta tv:n ajankohtaisohjelmassa Leia saa huomata, että pelimerkit eivät enää ole hänen käsissään. Sontamyrsky kasvaa netissä ja muualla mediassa, eikä suojassa ole Leian lukioikäinen tytär Viivikään.

Hankkeen rahoitus on kiinni tuoreesta oikeusministeristä Tarmo Häkkilästä, joka on jämpti suomalainen mies. Vaikka onkin monen mutkan vietävissä, eikä niinkään perillä siitä, mihin harkitsemattomat chattailut netissä voivat johtaa.

Omassa luolassaan lankoja tai pikemminkin piuhoja kiinni pitelee Land-o, jolla on taito ja pääsy kauas mielikuvituksen tuolle puolen. Ja verkko kiristyy...

Jännityskirjat ovat viime aikoina jääneet hieman taka-alalle lukemisissani, mutta Pauliina Suden Takaikkuna tarttui haaviin loppukevään työmatkalukemiseksi. Saatoinpa sitä hieman muulloinkin lueskella, sen verran koukuttavaa menoa kirja tarjoaa. Teemat ovat ajankohtaisia ja ikävän pisteliäitä: netin vaarat, yksityisyyden suoja, digitaalisen maailman ansakuopat, vihapuhe ja rasismi. Oikeastaan on ihme, että noin suuresta sopasta selvitään kuivin jaloin, mutta niin Susi vain onnistuu tekemään.

Kirjan ansiona on laajasta mitasta huolimatta tiiviys. Henkilögalleria on huolitellun suppea, joten lukijan huomio ei lähde harhailemaan. Kutakin neljästä päähenkilöstä seurataan vuoron perään, ja heidän välisensä suhteet, tekemiset ja aikomukset muodostavat vähitellen selkenevän kuvion.

Takaikkuna on varsin onnistunut paketti. Vauhti kiihtyy kiihtymistään, verikin lentää ja syke tuntuu. Kirjan henkilöt eivät ole mustavalkoisia, vaan heissä on useampia tasoja ja sävyjä, kuten kuuluukin. Helposti olisi voinut sortua paperinukkemaiseen asetelmallisuuteen.

Vaikka Takaikkunan tiivistunnelmaiset tapahtumat sijoittuvat liukkaille, myrskyävillekin säille, suosittelen sitä lämpimästi kesäluettavaksi viihdettä, jännitystä ja toimintaa kaipaavalle lukijalle.


Pauliina Susi: Takaikkuna
Ulkoasu: Sanna-Reeta Meilahti
Tammi 2015
560 s., e-kirja

Oma e-kirjaostos.

______

Toisaalla muun muassa: Kirsin kirjanurkka, Kujerruksia, Mari A:n kirjablogi, Kirja hyllyssä, Kirjakaapin kummitus, Rakkaus on koira helvetistä, Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Helmet-haasteen kohta 25. Kirjassa on yli 500 sivua.

Oksan hyllyltä -blogin Marika Oksa on haastanut mukaan viettämään Dekkariviikkoa 6.–12.6. Lähden mukaan vain hieman viime tipassa. Hyvin ehtii! Eipä siis muuta kuin lukemaan, kirjoittamaan ja keskustelemaan dekkareista!

13 kommenttia:

 1. Luin Takaikkunan alkukeväästä, tyyliin hotkimalla yön pimeinä tunteina :D. Bloggaaminen jäi muun kiireen keskellä, mutta hyvin vetävä tapaus tämä todellakin oli vaikka alkuun pelkäsin, että mittava sivumäärä uuvuttaa minut alkumetreillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjalla on mittaa riittämiin. Luin itse e-kirjana, niin se jäi jotenkin sivurooliin. Yleensä en ehkä ihan näin paksuja jännäreitä jaksa, jännite usein löystyy, mutta tässä oli palaset kohdillaan.

   Poista
 2. Luen niin vähän dekkareita, että tuntuu, että joka vuosi tämä dekkariviikko menee osittain ohi... Vaikka toisaalta, nyt on kesken Kaikki laulavat linnut, joka ilmeisesti lasketaan dekkariksi?

  Ja ps. minulla on sinulle blogissani haaste ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Minusta siinä kirjassa ei ole mitään dekkaria! :D

   Kiitos haasteesta!

   Poista
 3. Meillä on juuri lauantaina Pauliina Susi Kouvolan Dekkaripäivillä. Hänen alustuksensa on otsikoitu "Joku katsoo salaa, joku tietää sinusta kaiken".

  Nyt kun sinulla on kesäloma, päaset jakamaan ajatuksiasi bloggaammisesta. Haluan nimittäin ojentaa sinulle pystin ja haasteen: http://marjatankirjat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettei olisi sama kuin Katrilla! Nyt on ollut oikein haasteiden kevät.

   Poista
  2. Mene ihmeessä kuuntelemaan, Marjatta. Aihe on tärkeä ja kiinnostava.

   Kiitos haasteesta!

   Poista
 4. Oli kyllä äärimmäisen viihdyttävä romaani tämä, ja tiivistunnelmainen. Vähän oli turhan trillerimäistä menoa ison maailman loppuun kirjan lopussa omaan mukaani, mutta oikein mainio ja simpsakka paketti tämä.

  Näköjään moni muukin on näillä haasteasioilla liikkeellä, mutta viskaan silti sulle tällaisen http://www.kujerruksia.fi/2016/06/kyokkipsykologin-lausunto-yopoytapinosta.html, ota tai jätä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aika jännittävää, kierrokset kovenivat melkoisella vauhdilla. Ihan heti en kaipaa vastaavaa, mutta olen iloinen että luin.

   Kiitän haasteesta!

   Poista
 5. Ojennan sinulle Blogger Recognition Avard-palkintopokaalin, jonka huomasin että on jo Katri ja Marjatta ehtineet laittamaan :D Ei ihan tuo bloggerhaku toiminut sataprosenttisesti, mutta eipä tuo haittaa vaikka useampi tämän palkinnon sinulle ojentaa - hienosta ja monipuolisesta kirjablogista :) http://kaikkeakirjasta.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ei se minua haittaa laisinkaan, kiitos paljon mukavasta haasteesta. :)

   Poista
 6. Takaikkuna oli itselleni miellyttävä ja jännittäväkin lukunautinto. Tykästyin kirjaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sujahti menemään tuosta vain. Helppoa on pitää näin hyvästä jännäristä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!