30. marraskuuta 2009

Kirvelevä marraskuu

Syksy on edennyt. Ulkona on hämärää ja sateista, kylmä hiipii luihin saakka. Huomenna on joulukuu, eikä minulla ole edes joulukalenteria, sitä partiolaisten perinteistä. Ei tullut kukaan myymään, enkä törmännyt myyjiin missään. Muistan kyllä, millaista oli ovelta ovelle tyrkyttää niitä pahviläpysköjä joskus 10-vuotiaana. En tiedä, panevatko lippukunnat lapsia enää siihen hommaan ollenkaan, olikohan se viime vuonna vai milloin, kun jossakin laatujournalismin lippulaivassa julkaistiin pikku-uutinen kalenterimyyjille vilautelleesta sedästä. Ja muutenkin, ovien takanahan voi olla vaikka ja mitä. Maailma on niin paha, niiiiiiin paha.

V lähti kotiinsa oltuaan luonani monta päivää. Torstaina vedimme ykköset niskaan ja suunnistimme ainejärjestön sitseille. Siellä oli hauskaa. Join itseni humalaan (yllättävää), ja ensimmäistä kertaa elämässäni minulta meni muisti. Kyllä vaan. Sen siitä kai saa, kun huutelee liian usein uutta snapsia pöytään. Onneksi V toi minut kotiin. Poikaystävät ovat kivoja. Lauloin kuulemma korkealta ja kovaa. Ja juttelin höpöjä tuntemattomille. Hyvin jännä.

Viikonlopun olin töissä, tietenkin.

Joulu on tuloillaan ja minusta tuntuu, että en saa siitä sittenkään kiinni. Mutta ehkä vain kuvittelen. Voisin ehkä siivota ja laittaa joulukoristeita esiin, ei minulla niitä edes kovin montaa ole. Päässäni suhisee, mutta ehkä olen vain väsynyt.

Kaipaan lomaa.

2 kommenttia:

  1. Meidän lippukunnassa myydään lasten kanssa kalentereita yhä ovelta ovelle, ja marketeillakin ollaan oltu. Huomasin, että huutelit tuolla FB:ssa partiokalenterin perään, meillä vaan oli myyntikampanja silloin jo tilitystä vaille, niin en saanut mistään enää hankittua! Sitä paitsi kalenteri oli taas kuin kopio edellisistä. Jotkut traditiot voi olla kivoja, mutta tässä tapauksessa kyse on mielestäni vaan mielikuvituksen puutteesta. Boring!

    //L

    VastaaPoista
  2. Joo, ajattelin kyllä, että sitä myyntiä saattaa vieläkin olla liikkeellä, mutta tosiaan ehkä lapset eivät enää vain yksin/kaksin kierrä, vaan johtajat on ehkä mukana. Kotikonnuilla olisi ollut oma lippukunta paikallisessa hypermarketissa myymässä, mutta hieman kallis kalenteri olisi siinä tapauksessa tullut, jos ihan vain sen vuoksi olisin käynyt siellä.

    No, ensi vuonna paremmalla onnella, ehkä silloin saadaan jo jotain ihan uutta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!