4. elokuuta 2015

Kesäkuulumisia ja haastevastauksia

Viimeinen työttömyysviikko (tältä erää) on alkanut, ensi viikolla odottaa paluu kunniallisten kansalaisten joukkoon, kun seuraava viransijaisuuspätkä ja palkanmaksu jälleen alkaa. Jatkan samassa työssä, josta jäin kesälomalle, mikä on erityisen mukavaa. Kiva on palata töihin, vaikka toki kesäkin on ollut aika suloinen.

Olen muun muassa


ihaillut parvekepuutarhani kasvua (ja taistellut kirvoja vastaan).


juhlinut kaksia häitä ja tanssinut jalkani kipeiksi parikoillani.


viettänyt juhannuksen Budapestissa.


matkustanut Berliiniin.


käynyt Lapissa mummin luona ja mökkeillyt ystävien kanssa Pohjois-Karjalassa.


lukenut.


nukkunut.

Noin esimerkiksi.

Tuntuu hyvältä palata taas työntekoarkeen. Ja onhan kesää vielä jäljellä vaikka kuinka! Parin viikon päästä menetän Flow-neitsyyteni ja kun nyt näin pääsee kerran käymään, tehdään se myös kunnolla: liput on kahdeksi päiväksi ja tarkoitus nuohota niin monta keikkaa kuin vain ehdin. Ykkössyyni festareille menoon on Florence + The Machine, mutta eipä esiintyjäkaarti muutenkaan huonolta vaikuta.

Bloggaajakollegat ovat muistaneet erilaisilla haasteilla. Olen tehokas ja vastaan niihin kaikkiin tässä samassa rytäkässä, hahaa.

Nämä kysymykset sain Vilmalta jo maaliskuussa vastattavakseni, mutta nolosti muistin ne vasta nyt.

1. Lempipaikkasi?

Minusta on tullut melkoinen kotihiiri, joten kyllä kaksiomme meren rannalla ja sen ihana iso parveke vievät voiton ainakin tällä hetkellä. Toki lähden ihan mielelläni muuallekin, mutta kotiin on aina ihanaa palata.

2. Haave-ammattisi lapsena ja nyt? 

Olen halunnut joskus ainakin hammaslääkäriksi ja näyttelijäksi, joten luontevasti minusta tuli historian- ja yhteiskuntaopin opettaja (jota työtä en tosin ole koskaan tehnyt). Tällä hetkellä kiinnostaisi täydennyskouluttautua opinto-ohjaajaksi tai lähteä tekemään väitöskirjaa. Saas nähdä.

En usko yhteen haaveammattiin tai ainakaan pysyviin urasuunnitelmiin. Yhteiskuntarakenteemme ei enää tue sellaisia kuin tietyillä aloilla.

3. Lempivuodenaikasi? Miksi?

Ennen pidin kaikista Suomen vuodenajoista, mutta nykyisin talvi on mälsä. Eniten pidän loppukesän ja alkusyksyn viikoista, niiden väreistä ja kypsyydestä. Se aika on ilokseni ihan kohta käsillä.

4. Lempikirjasi, miksi?

Ei tällaista saa kysyä! ;) No, olen sen tainnut joskus jo mainita. Se on John Irvingin Oman elämänsä sankari. (Eikä muuten ole pelkoa, että koskaan kirjoittaisin siitä blogiini.)

5. Elokuvasuosikkisi? Miksi?

Fight Club osui ja upposi. Tarantinon elokuvistakin pidän, etenkin Pulp Fictionista. Lohtuleffana toimii vuoden 1994 versio Pikku naisista. (Olen tainnut jämähtää elokuvien osalta jonnekin viime vuosituhannelle.)
 
6. Suurin haaveesi?

Haluaisin löytää sellaisen työuran, joka haastaisi ja palkitsisi. Johon haluaisin itse sitoutua ja joka sitoutuisi minuun esimerkiksi vakituisen työsuhteen muodossa. Tosin en usko yhteen haaveammattiin jne. (katso kohta 2).

7. Parhain muistosi?

Lukion jälkeen vietin syksyn Kaliforniassa. Se oli hieno syksy monella tapaa, viimeistään silloin kasvoin aikuiseksi. 

8. Tähtihetkesi?

Osallistuin ala-asteella kaupunginkirjaston kirjoituskilpailuun ja voitin oman sarjani (en tiedä, oliko edes muita osallistujia, mutta ketä se nyt kiinnostaa?). Palkinnoksi sai valita kirjan, ja minä päädyin tietenkin Neiti Etsivään.

9. Mitä harrastat?

Talvisaikaan käyn kerran viikossa pelaamassa sulkapalloa. Lisäksi käyn salilla bodypumpissa ja spinningissä. Nyt kevään ja kesän aikana olen myös varovasti aloitellut juoksuharrastusta, ja ekan kympin saavutin vastikään. Vauhti ei päätä huimaa, mutta mitä siitä.

Sitten on tietysti tämä blogi ja sellainen juttu kuin lukeminen. Mutta oikeastaan nämä ovat kyllä enemmänkin elämäntapa.

10. Mikä on parasta bloggaamisessa?

Oman kädenjäljen näkeminen, sosiaalisuus, kirjoitustaidon ylläpito.

11. Miksi bloggaat?

Kun aloitin blogini vuonna 2006, ei vielä ollut mitään muoti- ja lifestyle-blogeja (ainakaan Suomessa). Monet kirjoittivat sen sijaan päiväkirjamaisempia ajatuksia blogeihinsa, ja minäkin lopulta päätin niin tehdä, koska idea tuntui hauskalta. Kirjat tulivat omaan blogiini mukaan vasta joskus paljon myöhemmin, mutta nyt en jotenkin enää osaisi olla ilmankaan. Siksi.




Jaana heitti seuraavat kysymykset:

1. Kerro jotain mitä emme tiedä sinusta.

Olen syntynyt Espoossa, mutten varttunut siellä (onneksi, haha). Näin kerran Alexander Stubbin pudistelemassa mattoja (tämäkin tapahtui Espoossa). Olen omistanut kaksi autoa (en tosin yhtä aikaa). Samoin talousmetsää, mutta sen myin pois niin nopeasti kuin ehdin (se oli perintönä saatu). Aloin juoda kahvia vasta yliopistoaikana (nykyisin menee 2–4 kuppia päivässä). Rakastan sushia (ja katkarapuja, vaikka tiedän, että niiden syöminen on eettisesti erittäin arveluttavaa). Teemme mieheni kanssa joka perjantai iltaruoaksi lämpimiä voileipiä, ellei jokin ylitsepääsemätön este ole tiellä (ja joka kerta niihin tulee samat täytteet). 

2. Onko sillä väliä mitä lukijat ajattelevat blogistasi ja miksi?

Onhan sillä. Koska kerran julkista blogia kirjoitan, on oletettavaa, että haluan muidenkin sitä lukevan. Ja toki pyrin siihen, että lukija saa tästä jotain irti. Välillä olen saanut kipakoita kommentteja esittämiini mielipiteisiin, mutta se ei taas sinänsä kohdistu blogiini sellaisenaan, kai. Harvemmin tällaista blogia arvostellaan sen kummemmin, kuonalastin saavat niskaansa pikemminkin muoti- ja lifestylebloggarit. 

3. Miten blogiminä eroaa reaaliminästäsi?

Blogissa olen toki aina sädehtivän ja viiltävän älykäs. Reaaliminä on joskus tylsäkin. (Tosin hyvin hyvin harvoin.)

4. Mikä saa sinut nauramaan?

Tilannekomiikka, sattuva sanailu, sarkasmi, Kummeli.

5. Mitä luovuus sinulle merkitsee?

Kykyä kokeilla uutta, nähdä vähän pidemmälle, miettiä uusia tapoja tehdä.

6. Ketä läheistäsi ihailet?

Pikkuveljeni on touhukas henkilö. Ihailen hänen aikaansaavuuttaan ja taitavuuttaan. Todellinen monitoimimies.

7. Mikä sinussa ärsyttää itseäsi?

Olen yleisesti laiska ja erittäin välinpitämätön kodinhoidollisissa asioissa. Epäjärjestys ei voisi vähempää kiinnostaa. Yritän aika ajoin tsempata, mutta vaikeaa on.

8. Mikä sinussa ihastuttaa muita?

Olen varsin sanavalmis. Se voi kyllä ärsyttääkin.

9. Mikä sinusta tulee isona?

Katso edellisen kysymyslistan kohta 2. Toivottavasti harmaahapsinen ja onnellinen mummeli joskus.

10. Uskotko onnellisiin loppuihin?

Ei kai niihin erikseen tarvitse uskoa.




Kolme kirjaa -haasteen sain Paulalta. Tarkoituksena on valita kolme blogattua kirjaa, jotka haluaisi lukea joskus uudelleen.

1. Jeffrey Eugenidesin Middlesex. Helmikuussa 2012 olen kirjoittanut:

Tällaisten kirjojen takia minä rakastan lukemista.

2. Margaret Atwoodin MaddAddam-trilogia eli Oryx ja Crake, Herran tarhurit ja Uusi maa. Kaksi ensimmäistä osaa luin kesällä 2011, kolmannen tänä kesänä.

Ehkä niiden arvoituksellisuus tosin jäi hieman häiritsemään, sillä olisin halunnut tietää kaiken ja vielä enemmän. Ehkä sorrun siinä samaan kuin Oryxin ja Craken ja Herran tarhurien kuvaamien yhteiskuntienkin ihmiset: haluamaan ja vaatimaan liikaa ja aina enemmän kuin on kohtuullista saada.

3.  Eleanor Cattonin Valontuojat vaikutti minuun syvästi viime kesänä. Upea, monikerroksinen tiiliskivi, josta saisi varmaan aivan uusia ulottuvuuksia irti uudella lukemiskerralla.

Mikä onni on saada lukea tällaista. Näin mehevää, täyteläistä, viihdyttävää ja haastavaa kirjallisuutta! Että sellaista kirjoitetaan ja suomennetaan, tuodaan kenen tahansa lukutaitoisen maan matosen saataville.


Olkoon elokuu yhtä hyvä kuin muukin kesä tähän mennessä. 

14 kommenttia:

 1. Sinulla on kyllä hieno parvekepuutarha! Ja muutenkin monenlaista mukavaa sisältänyt kesä.

  Oman elämänsä sankari on yksi minunkin lempikirjoistani. Se on mielestäni Irvingin parhain kirja. <3 Tosin mulle Kaikki isäni hotellit saattaa olla vielä rakkaampi, koska se oli ensimmäinen Irvingini. Ja Pulp Fiction ja Pikku naisia ovat vaan loistavia.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Parvekepuutarha on ollut erittäin antoisa kokeilu ja harrastus. Nyt tietää taas ensi kesää varten aika monta jippoa...

   Kaikki isäni hotellit taisi olla toinen Irvingini, jos ihan oikein muistan. Se on myös niin hieno kirja, että.

   Poista
 2. Onpa hienoja kuvia! Minäkin pidän Tarantinon elokuvista (eikö joku pidä?!). Toivottavasti nämä loppukesän ja alkusyksyn päivät ovat lämpimiä ja aurinkoisia, jotta pimeä syksy ei saapuisi liian aikaisin. Tsemppiä työhönpaluuseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kia. Kamerani on jo yli 10 vuotta vanha, mutta hienosti se jaksaa edelleen hoitaa velvollisuuksiaan. Vaikka uudestakin kyllä haaveilen. En tosiaan ymmärrä, miten joku ei pidä Tarantinon elokuvista, kummallista!

   Kiitos ja samoin! :)

   Poista
 3. Ihanat kuvat, ihana kesä!

  Sanavalmius ja rohkeus sanoa ovat upeita ominaisuuksia - varsinkin kun sanoja on älykäs ja humaani persoona, jolla on sisältöä sanomisissaan!

  Maailman ykköskirja on varmasti Irvingin kirjoittama! Oman elämänsä sankari on hieno kirja! Cattonin Valontuojat on minulla lukematta, ja tuntuu, että sekin on vaikuttava. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ollut ihana kesä, ah! Mutta ei makeaa mahan täydeltä, syksykin kelpaa minulle hienosti. Voi, lue ihmeessä Valontuojat, se on erittäin antoisa lukukokemus!

   Poista
 4. Kiinnostavia juttuja! On aina hauska lukea ihmisistä blogien takana, vaikka toki sitä tutustumista tapahtuu muissakin yhteyksissä ;)

  Ihanaa elokuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on aina kiinnostavaa lukea näitä, ja tykkään niihin aika ajoin vastailla, kun vaan muistan.

   Kiitos, sitä samaa!

   Poista
 5. Mukavaa työn alkua ensi viikolla!
  Kolmesta kirjasta, jotka haluaisit lukea uudelleen, en ole lukenut ensimmäistäkään. Olen aika laiska lukemaan tiiliskiviä, mutta tuo Valontuojat houkuttelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Valontuojia. Se on haastava mutta antoisa romaani, jossa on upea tarina ja toteutus.

   Poista
 6. Tsemppiä lukukauden alkuun! Kiitos kirjavinkeistä - MaddAddamit olen lukenut ja voisin itsekin kuvitella lukevani ne vielä joskus, mutta kylläpä nuo kaksi muutakin valitsemaasi kuulostavat mielenkiintoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin! Kohta on tosi kyseessä. ;)

   Suosittelen molempia (tietysti) oikein lämpimästi. Erinomaista luettavaa.

   Poista
 7. Hienot kuvat ja minä niin fanitan kissarouvaasi, joka osaa lokoisasti ottaa ilon irti elämästä! :-D

  Näitä vastauksia on ollut kiva lukea blogeista. Minäkin olen keväällä ja nyt kesällä harjoitellut juoksua ja yrittänyt löytää siihen uudelleen intoa. Kymppiä en ole vielä kokeillut, mutta hyvin on kehitystä ollut ja sitä intoakin. Kesäisin ei niin tee mieli mennä jumppasalille, tulee enemmän liikuttua ulkona.

  Middlesex pitäisi lukea. Siitä on kuullut niin paljon kehuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä se saa hepuleitakin aika ajoin ja yleensä keskellä yötä...

   Minulla on juoksuinto aika kovakin, mutta nyt sitten mietin, miten siinä pääsisi eteenpäin ja kehittyisi. Se vaatisi jotain muutakin kuin saman rundin vetämistä kerta kerran jälkeen... Kymppi tulee kun on tullakseen, minullakin ihan vahingossa.

   Ehdottomasti Middlesex!

   Poista

Kiitos kommentistasi!