23. joulukuuta 2011

Joulurauhaa, uusi yritysKiitos sympatioista, joulumieltä etsitään nyt leipomalla ensimmäistä kertaa pipareita koskaan omillaan asumisen aikana. Teimme tänään täydellisen siivous- ja perkuuoperaation keittiön kaappeihin ja laatikoihin (koko kuluneen vuoden olemme asuneet samassa asunnossa kahden itsellisen ihmisen tavaroiden kanssa, nyt päätimme valita niistä meidän tavaramme), iso kasa roipetta lähtee kiertoon ja yksi piparimuottikin jostain löytyi.

Rauha maassa, suklaata kulhossa ja ne piparit uunissa. Kyllä se joulu nyt saa tulla, olen valmis.

4 kommenttia:

 1. Luin vasta nyt edellisen kirjoituksesi.
  Samaan aikaan tuli uutisissa ihmisten "jouluyksinäisyydestä", juhlapyhät eivät ole välttämättä mitään helpoimpia yksinäiselle.
  Kyllä tämä joulu on mielenkiintoinen juhla, kamalasti stressiä ja huolta. Ohi kolmessa päivässä. Moni varmasti huokaa helpotuksesta joulun päätyttyä.
  Minä pidän joulusta, koska se on aina tarkoittanut kaukana asuvan perheen näkemistä ja yhdessäoloa. Nyt odotan uuttavuotta, koska silloin lähden reissuun heidän luokseen. Joulu on vähän puolipakko nyt.

  Rauhallista ja toivottavasti myös edes ripauksen omannäköistäsi joulua!

  VastaaPoista
 2. Minäkin luin nyt vasta edellisen, se kyllä jotenkin kosketti ja kuulosti jollain tavalla tutultakin. Meillä tilanteet ovat vaihdelleet vuosien varrella, mutta yleisesti ottaen omassa (hajonneessa) lapsuudenperheessäni minä olen tainnut olla se, joka olisi halunnut viettää sellaista perinteisempää joulua. Esim. viime vuonna vähän petyin, kun isä ilmoitti haluavansa viettää aaton ja joulupäivän yksin eikä äitikään kutsunut meitä aattona luokseen, vaan tuli meille illaksi. Tavallaan siis haaveilen päinvastaisesta kuin sinä. Toisaalta poikaystävän (kaukana asuvilla) vanhemmilla olisi tarjolla kunnon sukujoulu, mutta sinne en missään tapauksessa halua lähteä, pelkkä ajatuskin tuntuu ainoasta lapsesta stressaavalta :) Sinne mennään sitten Loppiaisena, kun porukkaa on vähän vähemmän.

  Oikein hyvää joulua sinulle, missä ja miten ikinä sitä vietätkin!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa omaa joulua, toivottavasti kaikki sujui kuitenkin mukavasti! Joulumieltä ja halauksia! <3

  VastaaPoista
 4. milla: Minäkin uskon, että moni on nyt helpottunut, kun joulu on taas ohi. Minä ainakin olen, vaikken joutunutkaan sitä kellekään "laittamaan". Mutta varmasti vielä useampi pystyy nauttimaan siitä ihan varauksettakin. Mukavaa uudenvuoden odotusta!

  Lumikko: Ymmärrän sinua hyvin, sillä vielä joitakin vuosia sitten minäkin halusin kovasti viettää joulua, mutta silloin tuli sitten jotain mutkia matkaan, enkä sitten saanutkaan "kunnon" joulua. Vuosi vuodelta jouluinto on laskenut entisestään, mutta niin vain siitä tälläkin kertaa selvittiin.

  Linnea: Kiitos, kaikki meni ihan hyvin lopulta. Askeleen lähempänä omaa tahtoa - ensi vuonna sitten ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!