5. lokakuuta 2010

Ei jännitä enää

Huh.

Opetusharjoittelu on nyt toden totta alkanut. Eilen pidimme kollegan kanssa puoliksi ensimmäisen yhteisen tuntimme ja tänään hikoilimme samaisen jampan kanssa ihan palkallisella sijaisuustunnilla. Hauskaa! Kunhan jaamme hurjan tuntiansion puoliksi, saamme varmaan pari tuoppia per nassu.

Näillä kahdella nyt jo olleella tunnilla opettajuus on tuntunut hyvältä. Eilen en järkytyksekseni jännittänyt ollenkaan aamukahdeksalta seistessäni lukiolaisten edessä kertomassa huonoja vitsejäni. Tunti meni hyvin, ja oman osuuteni hoidin tyylilleni uskollisesti läppää heittäen. Olin myös askarrellut hienot kulttuurikortit, joiden perusteella puhuttiin suomalaisesta kulttuurista ja meihin liittyvistä stereotypioista. Tein materiaalin huolella, sillä aion käyttää sitä tulevaisuudessakin. Sain kehuja sekä tovereilta että ohjaavalta opettajalta. Ihan punastuin, kun sanoivat, että olen todella luonteva, puhun elävästi, osaan ottaa tilan haltuun, enkä varmasti tule painimaan auktoriteettiongelmien kanssa. On kivaa olla kehuttavana (ja kyllä minusta tuntuu, että olen kaikki kehut ansainnutkin). Inhoan sitä, että ihmiset vähättelevät itseään ja oikein kerjäävät kehuja ja säälipisteitä. Aaaargh! Olkaa ihmiset huoletta tyytyväisiä itseenne ja tietäkää vahvuutenne. Niistä ja itsestään pitää olla ylpeä! Kukaan muukaan ei sitä puolestanne ole.

Kohtalon ivaa on se, että olen vannonut inhoavani sotahistoriaa (tai no, ainakaan se ei ole suosikkini), ja niin vain tänäänkin sujuvasti puhuin talvisodan syttymisen syistä ja perjantaina vedän powerpoint-shown Lapin sodasta. Koska olen pari viimeistä opiskeluvuotta ollut varsin tutkimusorientoitunut, olen keskittynyt lähinnä oman kiinnostukseni kannalta relevantteihin aihealueisiin ja teemoihin. Nyt voi huoletta vilkuttaa hyvästiksi spesialiteeteille: on ryhdyttävä riipimään pintatietoa kasaan joka hiton aiheesta. Niin kuin nyt vaikka noista sodista.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Kerro toki lisää opetuskokemuksia, niitä on kiva lukea:)

  nimim. joskus itsekin opettajaksi halunnut

  VastaaPoista
 2. Hyvä Suski!

  Ihan mahtavaa, että meni noin hyvin. Tai no ei se mikään ihme ole, olen jotenkin aina nähnyt sinut opettajana :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiinnostuksesta, aiheeseen toki palataan heti seuraavan tilaisuuden tullen (seuraava tuntini on perjantaina). Opettajuus tuntuu juuri nyt kaikkein parhaalta mahdolliselta asialta, muotitermejä käyttääkseni suorastaan voimaannuttavalta. Tuskin maltan odottaa, että pääsen taas jatkamaan opettajaksi oppimista!

  VastaaPoista
 4. Ihana varsinkin tuo tein-kortteja-joita-aion-käyttää-myöhemminkin. Jee! Toi nimittäin kuulostaa just tasan siltä, että on superkiinnostunut siitä mitä tekee! :) Isä pyysi mua ostamaan Historiallinen atlas -kirjan meijän alemyynneistä ja päädyin selailemaan sitä ja nyt mäkin oon taas kiinnostunut historiasta! Hitsi kun kaikkea ei vaan ehdi lukemaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!