22. toukokuuta 2009

Työ vapauttaa

Pätkätyöllistettynä ja helposti huijattavissa olevana humanistina olen päätynyt tilanteeseen, jossa joudun tekemään kahta työtä päällekäin pystyäkseni kustantamaan elinoloni. Joku voisi tietenkin huomauttaa, oliko pakko ostaa homeinen asunto lainarahalla, mutta jääköön sen pohtiminen tuonnemmaksi. En jaksa enää hävetä typeryyksiä, joita olen joskus tehnyt. Röntgenkatseeni ja pelisilmäni ovat vasta kehittymässä - joskus tulevaisuudessa lupaan olla kaukaa viisas. Päätoimisesta työstäni joka tapauksessa sen verran, että hyvin viihdyn ja työkaverit ovat aivan hulvattomia. Toivon olotilan jatkuvan elokuun loppuun saakka. Nyt, kun minulla olisi kolme päivää vapaata, menen sairaalaan moppaamaan. 11 päivää töitä putkeen on ihan tuttua viime kesältä, joten kyllä tästä selvitään. Varsinkin, kun sairaalaan voi polkaista pyörällä ja siellä voi huoletta istua perseellään lukemassa Anna Kontulan Punaista eksodusta.

Kävin ihotautilääkärillä kuulemassa, ettei käsivarsieni ihottumaa voi oikein millään poistaa. Keratosis pilaris, sanoi tohtori ja antoi reseptin kolmeen eri salvaan. Toivotaan että ne yhdessä pian alkavan kesäisen auringonpaisteen kanssa parantavat ihoa edes sen verran, että kehtaan liikkua julkisilla paikoilla ilman hihoja. Ahkera bodypumppaus on pienentänyt alleja hiukkasen ja saanut aluilleen jonkinlaiset hauikset. Ehkä joskus minullakin on the käsivarret. Eikä enää pelastusrengasta vatsan ja takaliston ympärillä.

Luokseni muuttaa tänään kesäkämppis Helsingistä. Toivon, ettei hänestä paljastu mahdotonta siivousnatsia tai huonolla musiikkimaulla varustettua kotijumppaajaa. Olen tottunut hiljaisuuteen ja tassuttelemaan oman huoneeni ja keittiön väliä tyhjässä asunnossa, mutta ei seura pahitteeksi ole.

Luulen, että kissallani on kevätmasennus. Itse olen välttänyt moisen, sillä töistä saa tyydytystä ja kesä vaikuttaa lupaavalta. Ongelmiakin toki on ollut, muttei niistä sen enempää, jotten vain saata valtion virastoa huonoon valoon. Se on se sitoutuminen... hm. Toivon olevani juhannuksen vapaalla, jotta voin lähteä Kiihtelysvaaraan mökkeilemään. Kunnon kesälomakin olisi poikaa, mutta ehkä sitten joskus 10 vuoden kuluttua.

Viiden työpäivä yhdentoista ketjussa alkaa tunnin kuluttua, pitänee valmistautua siihen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!