12. marraskuuta 2012

Humanisti ja työelämä?
Opinnäytteen lähettäminen. Tila: LÄHETETTY. 

(Toim. huom. näemmä Tampereen yliopiston opintorekisterillä on pienimuotoinen lukihärö.)

Sinne meni se gradu. Klik. Harkinnan jälkeen päätin sittenkin panostaa yhteen kovakantiseen kappaleeseen, joten tilasin sellaisenkin. Onhan se nyt kumminkin aika hieno.

Huonosti ei mene muutenkaan, sillä sain tänään myös töitä. Joita teen omassa työhuoneessani. Miten aikuista! Kyse on eräästä viransijaisuudesta, alkuun parista viikosta, hyvin todennäköisesti jouluun saakka jatkuvasta, ja ehkä myös keväästä – aika näyttää. Ehkä ehkä ehkä, mutta silti: töitä! Jalkaa sinne kuuluisan oven väliin ja niin edelleen.

Aikamoisen hyvä fiilis tässä osoitteessa! Etenkin, kun on koko opiskeluajan ja myös auskultoinnin kuluessa saanut kuulla, kuinka "humanistit ei työllisty" ja "tervemenoa vaan kortistoon niillä papereillasi". Onhan se tietenkin enemmän sellaista tyhjänpuhumista, mutta ärsyttänyt se on aina.

Että saanpahan tästä ainakin hauskan anekdootin elämänhistoriaani, kun voin vielä harmaahapsisena mummelina kertoa, kuinka minut "revittiin töihin" samana päivänä, kun sain gradun palautettua. Niin, ja kuinka jouduin heti hakemaan virkavapaata päästäkseni tekemään kypsyyskokeeni. Heh.

(No, aion silti tämän sijaisuuden myötä nyt lopultakin liittyä työttömyyskassaan, ihan vaan varmuuden vuoksi.)

Kyllä tietysti jännitti aamulla, kun olin menossa tapaamaan tulevaa esimiestäni. Niin kuin nyt asiaan kuuluu. Mutta peli oli melkein saman tien selvä, ja huomenna alkaa aherrus.

Se se vasta jännittääkin, mutta oikein hyvällä tavalla. Paremmin tämä työelämään punnertaminen ei olisi voinut alkaa, luulen.  

24 kommenttia:

 1. Onnittelut nyt vielä täälläkin! "Lähetty" sic!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä täälläkin, Kirsi!

   Jep, en ensin edes huomannut tuota, mutta kun vilkaisin kuvakaappausta tarkemmin, piti vähän hieraista silmiä... :D

   Poista
 2. Ihanaa ja onnea vielä tästäkin!

  Mä muistan, miten ihana oli olla haluttu silloin aikoinaan. Olin harjoittelussa Latviassa ja lähettelin sieltä oikukkaalla nettiyhteydellä ja koneella hakemuksia Suomeen. Kun olin tulossa takaisin Suomeen, bussissa jossain päin Viroa, sain puhelun työhaastatteluun, myöhemmin kyseisestä paikasta töitä, ja vähän sillä samalla tiellä olen vieläkin. Vaikka duunipaikka on välillä vaihtunut kovastikin. Mutta joo, juuri olen viime viikolla tilaisuudessa, jossa näin sieltä ihan ekasta paikasta työkavereita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari A.!

   Juuri tuo on niin mieletöntä: kaikenlaista voi tapahtua ja asiat johtavat toisiinsa. Ja on siistiä, kun ainakin hetkellisesti voi todellakin uskoa itseensä, kun kelpaa juuri tällaisena.

   Poista
 3. Molemmista saavutuksista isot onnittelut!

  Sun pitää nyt muuten muokata tota blogisi esittelytekstiä: Kävisikö "ihan kiva historianope"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Niin pitää, täytyy miettiä, mitä haluan itsestäni jatkossa esitellä... ;)

   Poista
 4. Oikein paljon onnea myös työpaikan johdosta! Oletko siis menossa opettajaksi? Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kouluun kyllä, opoksi. Tsemppiä tarvitaan, kun kylmiltään hyppää toisen saappaisiin.

   Poista
 5. Onnea kovasti molemmista saavutuksista! Ja kyllä, kovakantisena gradua kelpaa ihailla. Itse teetin omani myös vanhemmilleni ja kappas -äiti oli lukenut graduni kannesta kanteeen, vaikkei ollutkaan läheskään kaikkea ymmärtänyt. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa! Tuskin maltan odottaa, että saan hiplailla painettua graduani, mutta yli viikko täytyy vielä kestää, sillä en raaskinut maksaa postimaksuja ja pääsen Tampereelle paikan päälle vasta ensi viikon perjantaina... Ehkä minäkin saan tuon nyt tungettua lopultakin luettavaksi esim. avomiehelleni. :D

   Poista
 6. Täältä tullaan elämä!: Onnea♥

  VastaaPoista
 7. Paras ystäväni tekee nyt opon viransijaisuutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiinnostavaa! Jos minulle tulee kauheita pulmia, utelen sinulta hänen yhteystietojaan. Vielä tänään ei tullut, mutta koko päivä menikin ihmetellessä...

   Poista
 8. Hihii, onnea täältäkin! :) Työasioiden edistyminen saa aina aikaan kivaa kipristelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maukka! Sitä se todella tekee, olen edelleen ihan hämmentynyt! No, en vähiten siksi, että sijaisuuteni kestosta ei vielä ole varmuutta – olisi kiva olla, mutta ymmärrän kyllä, että tilanne elää. Katsotaan!

   Poista
 9. Vau! Mahtavaa! Paljon onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, E! On ollut jännittävät pari päivää.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos, Villasukka! :)

   Mä en oikeasti ensin edes huomannut tuota, vasta screenshotin ottamisen jälkeen jäin miettimään, että jokin ei nyt täsmää... :D

   Poista
 11. Onnea! Ja kaaamalan iso rutistus! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!