6. tammikuuta 2010

Uusi alku

Vuoden alussa ihmisillä on tapana tehdä lupauksia, joihin toki kannustavat myös median tuottamat erilaiset elämäntapamuutosartikkelit ja erikoisjulkaisut. Monet viettävät kuulemani mukaan tipatonta tammikuuta, mikä kai tässä alkoholin iloihin hyvin tutustuneessa maassa on jopa ihan järkevää (ellei sitten ota hommaa takaisin vetämällä helmikuussa aivan överiksi). Uusi vuosi on aina jotenkin tuore, uuden vuosiluvun kirjoittaminen ensimmäistä kertaa on erikoista ja kaikki tuntuu jotenkin mahdolliselta. Ehkä onkin, minä ainakin haluan uskoa niin. Jokainen vuosi on mahdollisuus tulla vaikkapa paremmaksi ihmiseksi tai jotain.

Itsehän olen jo koko viime vuoden pyrkinyt tasapainottamaan elämääni pääasiassa sen fyysisten rakenteiden osalta. Sama jatkuu, samalla kaavalla, joskin ehkä vielä himppasen innokkaammin. Pääkopan osalta voisi pyrkiä jonkinlaiseen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin - voisin yrittää vaikkapa huolehtia itsestäni enemmän. Siitä että jaksan, siitä että arvostan itseäni tarpeeksi toimimalla omaksi parhaakseni ja mitä näitä nyt on. Uusi harrastuksia ja haasteita sopivissa määrin, riittävästi tekemistä ja kuitenkin kunnialla myös vapaa-aikaa. Mahtava juttu olisi myös olla saman työnantajan palveluksessa koko vuosi, ja siihen on tarkoitus pyrkiä. Lisäksi valmistun humanististen tieteiden kandidaatiksi ja teen graduuni vähintään tutkimussuunnitelman. Kevään haku pedagogisiin ratkaisee paljon - jos pääsen sinne, ensi vuosi menee siinä touhussa, jos en, alan tehdä gradua ja etsin työharjoittelupaikan. Noin, nyt se on julkisesti kerrottu, joten nyt se on myös toteutettava (tokihan tiesitte, että anonyymiin blogiin kirjoitetut lupaukset on niinku todellakin pidettävä hei). Ja jonnekin matkalle minä lähden, aivan varmasti.

Siinähän niitä jo olikin, alkua uudelle ja jatketta vanhalle. Elämä ei oikeasti ole hassumpaa, olen todennut. On kivoja ihmisiä, työtä, sivistystä, lämmintä ruokaa joka päivä, leipää ja sirkushuveja. Eihän tämä täydellistä ole, mutta tästä on aina hyvä jatkaa.

Kieriskelen hyveellisyydessäni vähintään huomiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!