23. heinäkuuta 2008

Alapohjarakenteet ja homeiset seinät

Olen saikulla, mistä seuraakin luonnollisesti se, että on ns. aikaa hoitaa asuntoon liittyviä vittumaisuuksia. Ikävämpi juttu on se, ettei faktatietoa tunnu löytyvän mistään. Ongelmahan on siis vanhan talon vanhat eristeet ja rakenteet, jotka vaikuttaisivat olevan kostuneen pilalle. Seinänaapurilla on jo lattia auki, ja siellä homma on kutakuinkin selvä: pitkä remppa tulossa. Minun kämpässäni ei ole mitään selvää, koska on täysin hämärän peitossa, millainen vuonna 2005 tehty remontti on ollut. Kukaan ei tiedä. Sen yhteydessä tähän on ainakin laitettu lattialämmitys, ja kuulemma "äijät oli siellä viikkokausia puuhailemassa". Joo, kiitos tästä, kertoo todella paljon. Ei siis mitään tietoa siitä, onko lattiaa kaivettu niin paljon auki, että sinne on vaihdettu eristeitä tai muuta vastaavaa. Soitto isännöintitoimistoon ei oikein lämmittänyt mieltä, äijä sieltä lupasi katsella, jos löytyisi jotain papereita. Joopa joo. Ei kai tässä oikein itku auta markkinoilla, kai sitä on vaan saatana revittävä lattiaa auki ja kurkattava pinnan alle. Ottaa päähän niin paljon, ettei tosikaan. Tätä tähän kaivattiinkin. Haluan tästä kämpästä eroon mahdollisimman nopeasti, ei kai se nyt ole mistään kotoisin, että joutuu suremaan asuntoaan enemmän kuin laki sallii? Hermo menee!

Muuta erikoista ei sitten kuulukaan. Viikonlopun olin Lahdessa, join ja pelasin minigolfia hyvässä seurassa. Toissapäivänä iski kurkku-, korva- ja yleissärky sekä kuume, mistä syystä jöllötän nyt kotona sen sijaan, että olisin töissä. Perjantaina sitten takaisin sorvin ääreen.

Olen lähinnä huonotuulinen ja vihainen. Osaisinpa itse röntgenkatseellani nähdä lattian alle ja seiniin, saisinpa taikamoottorillani kuivatettua kosteudet ja pystyisinpä heittelemään uudet eristeet paikoilleen kuin kukkaset kirkon käytävälle ikään. Ja kaiken tämän tekisin ilman, että joutuisin muuttamaan pois, näkemään vaivaa tai maksamaan mistään mitään.

En ole tarpeeksi kypsä omistamaan pankin rahoilla pystyyn homehtuvaa puutalohuoneistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!