17. elokuuta 2007

Pahvilaatikollinen tehtaanmyymälästä

V tuli luokseni viikonlopuksi, ja toi mukanaan kaikkea hauskaa työpaikkansa tehtaanmyymälästä. Nami. Ainakin saan eväsleivän ensi yöksi töihin, eilenkin jouduin tyytymään R-kioskin katkarapukolmioleipään (kolmioleivät ovat VITSI töissä, hehe). Eilinen oli työelämäni huipentuma. Kello 18-20 istuin (juoksin) vahtimassa lapsia kehitysvammaisten tukijärjestön vanhempainillassa (huh), sieltä nopeasti kotiin hakemaan jugurttia ja hedelmää, sitten HK:lle, josta normaalin työvuoron jälkeen suoraan bussilla keskustaan ja siivoamaan. Varttia vaille kahdeksan aloin olla jo aika puhki. 14 tuntia työelämää... kiitos hei. Jotkuthan tosin kuulemma tekevät tuollaisia päiviä lähes oletuksena, esim. ylempi (alempi) valkokaulusto Ameriikoissa. Siitä en sitten tiedä, kykenisinkö itsekin vastaaviin suorituksiin, jos tekisin miellyttävää, kutsumustani vastaavaa työtä.

HEI! JOS tätä bloginrääpälettä lukee joku kielenhuollollisesti pätevä, minulla olisi kysymys. Mikä on merkitysero lauseilla

- jos tekisin miellyttävää kutsumustani vastaavaa työtä
- jos tekisin miellyttävää, kutsumustani vastaavaa työtä

Muistan Tärinän pitämiltä 7. luokan äidinkielentunneilta jotain epämääräisiä viittauksia siihen, mitä eroa on sillä pilkuttaako vaiko ei kuvaillessaan usealla adjektiivilla samaa kohdetta. En tosin enää muista, mikä oli vastaus. Ehkä opettajan pelkääminen vei liikaa energiaa.

Huomenna aiomme paremman puoliskoni kanssa mennä Särkänniemeen, koska Anne (<3)

--

edit. Joo. Muokkasin saamani kommentin perusteella tuota yhtä lausetta oikeammaksi, ja onnistuin sitten näköjään poistamaan lopputekstin ja tallentamaan siinä välissä. No, ei siinä sitten mitään. Käytiin siellä Lenin-museossa jne. ja minä olen vähän urpo näiden hommien kanssa. Pyhpah. No, ei se mitään elämää suurempaa ollut, kuten harvoin muukaan naputtelemani.

4 kommenttia:

 1. Höhö!
  Oikea tyyli olis sit ollu niiden Lenin-broschyyrien taakse piiloutuminen ja vaivihkainen tutustuminen taskumattiin.
  Se yks turisti siellä ainakin haiskahti miestä väkevämmälle...

  VastaaPoista
 2. Tai sitten rojahtaminen sille "tällä sohvalla Lenin on nukkunut, ihan tosi" -sohvalle ja kaljanhakukarjaisun huikkaaminen kassan kirpakoille pimuille.

  VastaaPoista
 3. last fm kaverin naapuri20. elokuuta 2007 klo 0.00

  - jos tekisin miellyttävää kutsumustani vastaavaa työtä
  - jos tekisin miellyttävää, kutsumustani vastaavaa työtä

  ylemmässä kutsumus on miellyttävä. alemmassa työ on. en osaa mitään tuohon vaikuttavaa kieliopin lakia kertoa mutta luulen että se menee jotenkin niin että adjektiivi viittaa aina sitä seuraavaan substantiiviin tms.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, salaperäinen naapuri!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!