19. toukokuuta 2006

Dingdongkello

Toissapäivänä kuljin taas matkaa Kampin ja rautatieaseman välillä. Usein se matka kestää luultua pitempään, sillä jokusen kerran olen koukkaissut 10 Kirjaston kautta, näin myös keskiviikkona. Olikin onni, sillä törmäsin täysin varoittamatta ja odottamatta Kallion aikaiseen koulukaveriini, yhteen niistä viidellä sormella laskettavista, joihin edes jotenkuten siellä tutustuin/halusinkaan tutustua. No, viimeksi olemme tavanneet helmikuussa 2002, kun kuljimme viimeistä kertaa yhdessä kouluun. Aikaa kuulumisten vaihtoon oli valitettavasti vajaat kymmenen minuuttia - kerro siinä sitten neljän vuoden tapahtumat! Mutta sain sentään tsempitykset pääsykokeisiin. Kiitos niistä.

Eilen olimme Hannin ja Miran kanssa vähän ottamassa, Lidlin siideriä ja Alkon viiniä nimittäin. Oli mukavaa, kesäisen rentoa, vaikka ulkona olikin loppuvaiheessa pimeää ja kylmää, ja vaikka kotimatkalla alkoi sataa vettä. Kai Porvoossa on hyvätkin puolensa, ihmiset siis, joihin täällä on tutustunut. Mutta ei minusta silti ole jäämään, eikä kukaan minua kouluun enää varmaan huolisikaan. Joku paperi siellä kuulemma pitäisi käydä allekirjoittamassa - eroilmoitus siis. Hoitunee joskus pääsykokeen jälkeen. Jos hyvin käy.

Oloni alkaa olla levoton ja ahdistunut ihan uudella tavalla, samalla lailla kuin ennen reaalia. Vielä on reilu viikko aikaa, mutta en tiedä miten sen saisi tehokkaimmin käytettyä. Kirjaa olen tankannut etu- ja takaperin, muistiinpanoja rustaillut uudestaan ja uudestaan... ehkä sitten olisi aika piirrellä kuvioita nuolineen ja ehkä kokeilla rustata kasaan jonkinmoisia esseitäkin mahdollisista aiheista - sellaisen olen viimeksi kirjoittanut edellä mainitussa reaalikokeessä keväällä 2004. Eli olisi ehkä syytä hieman pinnistää, kaivaa muistin kätköistä kyky sellaiseenkin kirjoitustyöhön. Aikoinani olin mestari kirjoittamaan esseitä, sellaisistakin aiheista, joista tiesin hyvin vähän. Tokko se taito minnekään on lopullisesti kadonnut, ehkä se vain lomailee, niinkuin mitä ilmeisimmin aivoni muutenkin.

Ensi viikoksi koetan keksiä joitakin kasassa pitäviä elementtejä. Kuten levyjen kuuntelemista. Ja sängyllä makoilua. Voisin nukkua kirja tyynyn alla, uskonhan aina vahvasti noinkin tieteellisiin tapoihin edesauttaa tiedon sisäistämistä!

Ps. V tulee kohta lomalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!