10. maaliskuuta 2020

Uuden sukupolven lukutoukkaTervehdys täältä vauvakuplasta!

Uuden sukupolven lukutoukka saapui maailmaan vajaat kolme viikkoa sitten, torstaina 20.2.2020. Synnytys oli outo, villi ja absurdi kokemus, eikä se mennyt ihan niin kuin olin ajatellut, mutta siitä selvittiin. Jouduin heti alkuun useammaksi tunniksi eroon vauvasta ja miehestä, kun piti tankata verta, nesteitä ja lääkkeitä, mutta nyt se kaikki hässäkkä tuntuu jo kaukaiselta, vaikka hieman pelästytti ja ahdisti. Sain erinomaista hoitoa synnytysosastolla ja kotiutumisen jälkeen erinäisten vaivojen vuoksi vielä päivystyksessäkin, enkä voi kuin kiittää suomalaista julkista terveyden- ja sairaanhoitoa. Jossain muualla ja jonain toisena aikana olisi käynyt huonommin.

Uusi elämä on ihmeellistä ja kummaa. Tuo meille muuttanut uusi ihminen on ihana, hän on jäntevä ja napakka ja melko rauhallinen vielä ainakin. Tuijottelee nappisilmillään, tykkää syödä ja nukkua, pitää kaikenlaista hassua ääntä. Vähitellen opimme tuntemaan toisiamme, me uusi perhe. Jopa me vanhemmat olemme saaneet nukkua silloin tällöin, enkä minä ainakaan ole ihan täysin ihmisraunio (vielä).

Oma uusi identiteetti hakee vielä paikkaansa, mutta olen päättänyt olla itselleni armollinen. Se saa viedä oman aikansa, ei tässä ole kiire. Vaikka tähän kaikkeen oli aikaa valmistautua, ei tähän silti ollut lopulta yhtään valmis. Äidiksi tulemiseen. Mutta nyt olen sellainen, ja olen loppuikäni.

Hurjaa, ihanaa, hienoa, ihmeellistä.

Kirjahommat ovat toistaiseksi hieman katkolla, mutta palaan niihin kyllä. Pikkutyypin ensimmäinen ulkoilukin suuntautui luonnollisesti kirjastoon.

12 kommenttia:

 1. Paljon Onnea koko perheelle! Hyvä se on aloittaa kirjastoon tutustuminen heti kun mahdollista :) Iloista kevättä!

  VastaaPoista
 2. Onnea tuoreille vanhemmille, ja pikkuiselle lukutoukalle toivon monia kirjojen siivittämiä seikkailuja!

  VastaaPoista
 3. Lämpimät onnittelut teille vanhemmille ja pikku-Lukutoukalle, jolle sydämestäni toivon myötäistä taakse ja aurinkoa eteen!!
  Ei hätää, vanhemmuuteen kasvetaan yhdessä pikku Tuhisijan kanssa ja sehän on yksi ja ainoa elämämme mittainen projekti, joten...
  Nauttikaa täysillä alkaneesta ajasta ja luokaa siitä hyviä muistoja yhdessä perheenä:)

  VastaaPoista
 4. Lämmin onnentoivotus koko perheelle <3

  VastaaPoista
 5. Lämpöiset onnentoivotukset teille kolmelle ja ihanaa toisiinne tutustumista ja uutta yhteistä arkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. Hieno päiväämäärä syntymäpäivänä Lukutoukalla!

   Poista
 6. ONNEA! Lapsen syntymä on ehkä ikimuistoisinta naisen elämässä.

  Otsikosta ja ensimmäisen vaunulenkin pysähdyspaikasta päätellen olette kasvattamassa uuden lukijan. Onnea siitäkin!

  Noin iso vauva on jäntevä ja valmis, helpompi hoitaa kuin pienet. Ikävää, että koit kovia synnytyksessä, mutta hienoa, että kaikki meni kuitenkin hyvin.

  VastaaPoista
 7. Onnea! <3 Kiva että pikkuinen tutustui jo kirjastoonkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!