27. huhtikuuta 2010

Niin hyvää ettei sanotuksi saa

Vahingossa leipaisin jääkaapin aineksista helvetin hyvää tonnikalapiirakkaa. Tässä ohje, var so goda. (Ei ole muuten mitään laihdutuspiirakkaa, mutta eipä sellaista taida olla olemassakaan.)

Kipparipiirakka


Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
125 g rasvaa
0,5 dl vettä

Kuivat aineet nypitään yhteen ja vesi sekoitetaan joukkoon. Taputellaan isoon vuokaan, pistellään haarukalla muutamia reikiä ja isketään uuniin noin 10 minuutiksi 225 asteeseen.

Täyte:

1 prk tonnikalaa
1 tomaatti
4 aurinkokuivattua tomaattia leikeltyinä
1 pieni sipuli
1 dl juustoraastetta
1 prk Kippari-ruokakermaa
3 munaa
ripaus suolaa

Heitä roippeet esipaistetun pohjan päälle, lisää lopuksi yhteensekoittamasi kerma ja munat. Tyrkkää koko komeus uuniin vielä reiluksi 20 minuutiksi.

Kutsu kaverit kylään herkuttelemaan!

2 kommenttia:

  1. Minulle tuollaista pitää tehdä, jahka kotiudun. Näin on.


    V

    VastaaPoista
  2. Tehdään tehdään. Saatan myös harrastaa variointia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!