14. joulukuuta 2007

Kahlekuningatar

Tänään oli viimeinen tentti tältä vuodelta, ja ihan hyvinhän se meni, melko helpot kysymykset niinkin laajasta aineistosta. Jonkun urpion kännykkä soi kesken tentin, adiós vaan ja pihalle. Joku roti siihenkin hommaan, kyllä sen verran voisi huolehtia, että kännykkänsä saittaa äänettömälle!

Juon yksin kotona alkoholia. Depressiivisyys lähenee huippuaan. Sain loppuun Couplandin Eleanor Rigbyn (suosittelen!) ja aloitin Nabokovin Lolitaa lopultakin. En ole minkään sortin kirjallisuustieteen sivuaineopiskelija, jos en lopultakin lue tiettyjä klassikoita. Tein jo keskiviikkona länsimaisen kirjallisuuden historian luentosarjan muistiinpanojen pohjalta listan, jossa on ne kirjat, jotka ainakin pitää lukea. Niitä on paljon. Huh...

Olen ollut tänä vuonna ilmeisesti kiltti, koska olen saanut jo kaksi joululahjaa (joita EN ole avannut vielä!!), kiitos vain kovasti Sannalle ja Liisalle. Ja Lindalle ihanasta kortista. Kuinkas sattuikaan, siinä tämän päivän tentissä olikin kysymys lahjasta sosiaalisena ilmiönä, mikä oli aika hauska sattuma, sillä olin miettinyt sitä jopa aivan oma-aloitteisesti viime päivinä. Vastavuoroisuus, sitovuus, vallan ja auktoriteetin osoitus...

Kummallinen olo, kun ei ole minkään valtakunnan pakollista luettavaa naaman edessä tai yöpöydällä syyttävänä. Helmikuussa vasta seuraavan kerran tenttiin, tammikuu on proselle omistettu. (hah) Nyt luen kaikki ne kirjastosta raahaamani kirjat, jotka ovat odottaneet vuoroaan lattialla! Rentoutunut olo, vaikka en minä tosiaan mitään lomaa vietä, vaan aion ensi viikolla tehdä prosea erittäin paljon eteenpäin. Silti... Keskiviikkona menen Järvenpäähän tutustumaan lopultakin V:n residenssiin ja ehkä vähän miettimään joulutilpehöörejä äidin kanssa. Sitten vielä viikonlopuksi kotiin ja jouluksi jälleen Keski-Uudellemaalle. Ihmeellistä reissaamista, mutta kissaa ei voi jättää yksin eikä sitä voi ottaa mukaankaan, joten näin se on nyt tehtävä. Onneksi matka ei ole pitkä.

Yritän kestää kasvavaa itseinhoa ja epävarmuutta. Life's a bitch and then you die. Kuinka yksinkertaista!


1 kommentti:

  1. Eikö toiseksi viimeinen virke ollutkin yksi pätkä Eels-yhtyeen kappaletta, joka on levyllä, joka on ostettu pelkästään kansikuvan perusteella?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!