24. heinäkuuta 2007

Sitä ja tätä - lähinnä innostumisesta
Oli bileet! Oli kivaa! Juotiin! Syötiin! Uitiin! Tanssittiin! Nukuttiin (vähäsen)!

--

Töissä on ihan uskomattoman tylsää. Lisäksi siellä on liikaa töitä, sillä tällä viikolla tulemme kärsimään työvoimapulasta. En tykkää siitä, että pitäisi tehdä kahden ihmisen työt yhden ihmisen palkalla. Onneksi tänään tuli edes palkkakuitti, puolen yön jälkeen olen jälleen puolen kuun palkkaa rikkaampi. (Ja voin taas ostaa leipää ja juustoa.) Enää kuusi viikkoa jäljellä. Tosin jokin pelottava voima sai minut möläyttämään pomolle, että voisin jäädä vielä syyskuuksi, jos tarvetta on. Huh. Onneksi minun maailmassani suullinen sopimus ei ole ihan pätevä, ainakaan ennen kuin asiasta keskustellaan lisää. Eikä ole edes varmaa, tarvitaanko siellä minua enää. (En ole ainakaan mikään Vuoden Työntekijä.) Mutta: meitä jää kolme pois kolmen viikon sisällä, eikä sinne enää palkata uutta väkeä, sillä yt-neuvottelut alkavat kuulemma syyskuussa. Kummaa touhua. Yleensä en jaksa kuunnella, mitä muut puhuvat tauolla. Suurin osa puheesta on rasistista "läppää" tai muuten vaan niin idioottia, ettei sitä tarvitsekaan kuulla.

Odotan syksyä! Todella. Olen jo tehnyt alustavat opintosuunnitelmat ensimmäiselle ja toiselle periodille, enää pitäisi saada oma nimi kieliopintojen osallistujalistoille. Se voi tuottaa vaikeuksia, mutta yritetään. Aion aloittaa espanjan! Kävin tiukkaa taistelua sen, ranskan ja venäjän välillä, mutta espanja voitti. Ranskaahan olen aikoinani lukenutkin kaksi vuotta, harmi, että annoin taidon kadota. (Je m'appelle... eiku...) Ehkä vielä joskus. Jos aloittaisi espanjalla, voisi alkaa tosissaan suunnitella matkaa Etelä-Amerikkaan. Olen jollakin tavalla tullut siihen tulokseen, etten lähde sinne ennen kuin osaan edes auttavasti espanjaa. Tietty jos joku maksaa lentoliput, en aikaile...

Lisäksi alan opiskella tiedotusoppia ja sosiologiaa. Tällä hetkellä lukujärjestyksessäni ei edes ole tilaa historian luennoille, tai se on tehty olemassaolevien opetussuunnitelmien perusteella. Oma laitokseni on vain niin hidas ilmoittamaan luentojen aikoja (tai edes aiheita), etten jaksanut jäädä odottelemaan. Katsotaan sitten, jos siellä on jotain kiinnostavaa. Jos edes johonkin pro-seminaari-ryhmään pääsisi ilmoittautumaan. Huomenna taidan käydä yliopistolla hieman henkäilemässä, ja jumppaamassa. Tahdon sinne! Töiden tekeminen on tylsää, varsinkin nykyisessä työpaikassani. En edes viitsi vielä miettiä syksyä, kun täytyy hankkia jälleen uusi työ, ja vielä sellainen, jonka ohessa pystyn opiskelemaan niin paljon kuin haluan ja milloin haluan.

Kirjoitan huonoa kieltä, mutta aion parantaa tapani heti, kun pääsen eroon työkaverista, joka neuvoo minua kumihousujen ja saappaiden pukemisessa ja huomauttaa tavastani kirjoittaa työilmoitukseen työpäivät kokonaisin päivämäärin (esim. 13.7.2007). Hm?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!